Am nevoie de ajutor

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Am nevoie de ajutor

de ecaterina virginia » 17 Mar 2010, 21:11

buna. am nevoie de un sfat urgennnnnnnnnnt! am o prietena care are o broscuta Bobo bolnavioara si nu stie ce are si nici eu nu stiu. nu isi mai misca picioare din spate dar de simtit le sinte, si de doua zile nu mai mananca. eu nu am putut sa ajung sa o vad dar acum ma suna foarte suparata, aproape plangand sa o ajut cu ceva! Bobo de mic a avut probleme: a cumpartato cu carapacea sparta, dupa 6 luni a facut conjuctivita si atunci i am spus sa foloseaca Mibazol si i a trecut dar acum nu stiu ce sa zic! ma gandi tot la un antibiotic dar nu stiu cum il poate da broscutei daca nici nu mai mananca! daca e cineva care ne poate ajuta sa rogggggg trimitetimi un mesaj pe adresa de mail ecaterinavm@yahoo.com. eu as muri daca pui mei mici ar pati ceva si stiu cum se simte prietena mea. cum o luai in mana pe a mica Leo o testoasa cu tampla galbena care are cateva luni, o am din decembrie si a mare Tess o am de pe 15 iunie care e o testoasa cu tample rosii.
VA ROG AJUTATI O BROSCUTA! :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de polar bear » 18 Mar 2010, 21:16

Ai primit niste raspunsuri?ce conditi are pentru testoasa prietena ta?are acvariu?incalzitor?daca da,la cate grade?fiecare informatie poate fi de folos.cum se mai simnte testoasa :?:
Testos activ
Testos activ

de ecaterina virginia » 18 Mar 2010, 21:34

[quote="polar bear"]Ai primit niste raspunsuri?ce conditi are pentru testoasa prietena ta?are acvariu?incalzitor?daca da,la cate grade?fiecare informatie poate fi de folos.cum se mai simnte testoasa :?:[/quote]

a fost astazi la medic veternar si i a facut o injectie cu un antibiotic( ceea ce ma gandeam si eu, dar nu stiam cum poate fi administrat) cu desametazona si niste vitamine. are acvariu, incalzitor dar are un singur incovenient e cam frig in camera si nu tine becul tot timpul aprins. vitamine trebuie sa le cumpar si eu la pui mei, dar daca am piedut bursa nu stiu cand voi face rost de bani:((
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 19 Mar 2010, 11:42

Daca nu mai poate sa miste membrele (adica... paralizie), posibil sa fie vorba chiar de SCUD.
Ar fi bine sa atasezi cateva fotografii cu testoasa pentru ca daca are SCUD e ceva foarte serios si deobicei e asociat cu ulceratii la nivelul carapacei.
Testos Admin
Testos Admin

de ecaterina virginia » 19 Mar 2010, 13:08

[quote="Monoceros"]Daca nu mai poate sa miste membrele (adica... paralizie), posibil sa fie vorba chiar de SCUD.
Ar fi bine sa atasezi cateva fotografii cu testoasa pentru ca daca are SCUD e ceva foarte serios si deobicei e asociat cu ulceratii la nivelul carapacei.[/quote]

nu pot sa fotografie testoasa, dar paralizie nu este pt ca simte picioare. multumesc de raspuns. nu stiu ce este SCUD! Voi cauta pe net. se simte mai bine dupa injectia de la veterinar, dar continua sa nu manance. azi se duce din nou, oricum parerea mea e ca trebuie sa continue cu antibioticul.
Testos juvenil
Testos juvenil

de polar bear » 19 Mar 2010, 21:08

"(...)nu stiu ce este SCUD!

http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=7
zice aici ce este.
"testoasele refuza mancarea, sunt apatice, se misca foarte putin, au membrele si coada congestionate, in plus se mai pot sesiza necroze si ulceratii, urmate uneori de caderea ghearelor sau chiar paralizia membrelor."
cam acelasi simtome :cry: .
Testos activ
Testos activ

de ecaterina virginia » 23 Mar 2010, 20:03

[quote="polar bear"]"(...)nu stiu ce este SCUD!

http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=7
zice aici ce este.
"testoasele refuza mancarea, sunt apatice, se misca foarte putin, au membrele si coada congestionate, in plus se mai pot sesiza necroze si ulceratii, urmate uneori de caderea ghearelor sau chiar paralizia membrelor."
cam acelasi simtome :cry: .[/quote]

nu ma pricep eu prea mult la bolile testoaselor, oricum acolo scrie de antibiotice, asa am spus si eu, dar ca administrarea ramane o problema pt mine! oricum si medicul veterinar nu a stiut nimic si daca nu era sora mea sa se o contrazica cred ca o omora cu niste medicamente care nu isi aveau rostul! ce antibiotice sunt indicate? sper ca zilele astea sa trec sa o vad si eu ca tot ce stiu e decat din vorbitul la telefon cu sora mea si cu prietena noastra.
Testos juvenil
Testos juvenil

de ecaterina virginia » 08 Feb 2011, 12:51

de suparare nu am mai spus ca broscuta a murit. si de atunci imi tot spunea sa vin s-o iau eu pe joly, dar eui nu am vrut sa nu sufere si mai mult, dar pana la urma tot mi-a adus-o mi-a adus-o. ea are plastonul foarte urat. o ung in fiecare zi cu vitamine si si-a mai revenit.
am o intrebare: solzii care se schimba trebuie luati de pe broscuta? eu tot timpul le-am curatat solzii morti si le ungeam cu vitamine, dar prietena mea nu i-a luat niciodata solzii si de aceea ma gandesc ca are carapacea asa urata. eu i am decojit usor si incetul cu incetul isi revine. dar plastonul arata inca urat!
Testos juvenil
Testos juvenil

de poope » 08 Feb 2011, 22:37

nare nimic.. isi revine de la sine....dale de mancare variat si asigurale conditiile de temperatura si lumina optime....adika si UV....la ale mele in veci nu am luat un solz si au crescut frumoase si nici nu leam dat cu nici o vitamina.... poat ecand erau mici mici parca da nu mai tin minte....
Assumption is the mother of all the fuck-ups...
Testos juvenil
Testos juvenil

de ecaterina virginia » 08 Feb 2011, 23:33

multumesc pentru raspuns. incerc sa fac astea
Testos juvenil
Testos juvenil