Acvaterrarium nou + Ajutor si sfaturi
In sfarsit am sticla:
Dimensiunile acvariului: 150x50x50 , 8 mm. -> 240RON
Sticla filtru-14.RON
Silicon Ceresit 2 tuburi-26.RON
total:280RON.
Azi sau cel tarziu maine ma apuc de asamblat, si o sa postez de aici incolo poze , cu progresul.
:P
Ps: Nu mai cumparati acvarii din magazine , pretul este cel putin dublu!!!
In cluj pt un acvariu de 200L facut la comanda mi-au cerut 600RON.Cea mai buna oferta care am gasit-o. :roll: :shock:
Dimensiunile acvariului: 150x50x50 , 8 mm. -> 240RON
Sticla filtru-14.RON
Silicon Ceresit 2 tuburi-26.RON
total:280RON.
Azi sau cel tarziu maine ma apuc de asamblat, si o sa postez de aici incolo poze , cu progresul.
:P
Ps: Nu mai cumparati acvarii din magazine , pretul este cel putin dublu!!!
In cluj pt un acvariu de 200L facut la comanda mi-au cerut 600RON.Cea mai buna oferta care am gasit-o. :roll: :shock:
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Da am reusit sa il fac, insa nu complet. Mai am de facut ceva upgrade-uri la el.
In fine aici sunt doua poze:
Ca sa stiti si cei care mai vreti sa cumparati filtre externe, al meu [modelul MONOCEROS] , face fata fara probleme la 200L de apa. Acvariul are 375 L dar am pus numai 200L, iar la pret am iesti undeva sub 100RON.
Nu am pus intaritoare, si rezista foarte bine.
Mai am inca retusuri de facut [ picioarele de la insula trebuie cumva mascate, trebuie sa imi creasca ceva plante peacolo si trebuie sa pun in functiune raul. In plus mai trebuie sa fac si un Background pt pereti....]
Cand o sa fie complet gata revin cu poze.
In fine aici sunt doua poze:
Ca sa stiti si cei care mai vreti sa cumparati filtre externe, al meu [modelul MONOCEROS] , face fata fara probleme la 200L de apa. Acvariul are 375 L dar am pus numai 200L, iar la pret am iesti undeva sub 100RON.
Nu am pus intaritoare, si rezista foarte bine.
Mai am inca retusuri de facut [ picioarele de la insula trebuie cumva mascate, trebuie sa imi creasca ceva plante peacolo si trebuie sa pun in functiune raul. In plus mai trebuie sa fac si un Background pt pereti....]
Cand o sa fie complet gata revin cu poze.
Oski,Moski,Aske,Ri !!
pai sta pe jos [parchet...]
legat de costuri->
acvariul-240Ron
silicon -26Ron
filtru[sticla]-14Ron
Mat. filtrante `70lei
insula - 0Ron [aveam peacasa ceva foaie de policarbonat]
pamant- 6Ron
bolovanii si crengile-0Ron [culese de langa un lac]
Suport neon- 1L tuica :wink:
Neon normal -l-am primit... [este normal pt. ca imi trebuia pt. plante si isi faca treaba excelent.
Total:400Ron [nu-i asa de rau]
legat de costuri->
acvariul-240Ron
silicon -26Ron
filtru[sticla]-14Ron
Mat. filtrante `70lei
insula - 0Ron [aveam peacasa ceva foaie de policarbonat]
pamant- 6Ron
bolovanii si crengile-0Ron [culese de langa un lac]
Suport neon- 1L tuica :wink:
Neon normal -l-am primit... [este normal pt. ca imi trebuia pt. plante si isi faca treaba excelent.
Total:400Ron [nu-i asa de rau]
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Am uitat sa precizez ca apa este putin , foarte putin galbuie deoarece solul in zona este rosu.[am fantana].
Oricum cand am pus apa era maro iar acum este cristal[cu o tenta de galbui, slaba.], si se vede dintr-un capat in altul perfect.
Deci cei care aveti apa de bloc, puteti sa va faceti un astfel de filtru , si garantez ca apa va fi cristal.
Lucky for me , nu a trebuit sa ciclez filtrul deoarece am stors buretii de la filtrul vechi cu bacterile gata coapte si astfel l-am ciclat si pe asta! :wink:
Oricum cand am pus apa era maro iar acum este cristal[cu o tenta de galbui, slaba.], si se vede dintr-un capat in altul perfect.
Deci cei care aveti apa de bloc, puteti sa va faceti un astfel de filtru , si garantez ca apa va fi cristal.
Lucky for me , nu a trebuit sa ciclez filtrul deoarece am stors buretii de la filtrul vechi cu bacterile gata coapte si astfel l-am ciclat si pe asta! :wink:
Oski,Moski,Aske,Ri !!
arata foarte bine :wink:
felicitari!!!
siliconul folosit de tine e negru? sau n-am vazut eu bine???
apa din filtru e in cadere libera? nu e galagios? pompa din filtru nu e galagioasa? ce model de pompa ai folosit?
si inca o curiozitate :)
cum reusecs broastele sa ajunga pe insula? se catara pe 'copac' ???
respecte
felicitari!!!
siliconul folosit de tine e negru? sau n-am vazut eu bine???
apa din filtru e in cadere libera? nu e galagios? pompa din filtru nu e galagioasa? ce model de pompa ai folosit?
si inca o curiozitate :)
cum reusecs broastele sa ajunga pe insula? se catara pe 'copac' ???
respecte
- Testos juvenil

Salut!
Da siliconul este negru, apa nu este in cadere libera.Am pus o bucata de vata sera, care duce apa in acvariu fara nici cel mai mic zgomot.
Inca lucrez la o rampa pentru insula, dar da, se urca si pe lemn...
Filtrul nu este deloc zgomotos, si nu as putea spune ce model de pompa am , pt ca pe ambalaj scrie doar in ungureste.... :roll:
Da siliconul este negru, apa nu este in cadere libera.Am pus o bucata de vata sera, care duce apa in acvariu fara nici cel mai mic zgomot.
Inca lucrez la o rampa pentru insula, dar da, se urca si pe lemn...
Filtrul nu este deloc zgomotos, si nu as putea spune ce model de pompa am , pt ca pe ambalaj scrie doar in ungureste.... :roll:
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Salut!
Da am facut rost de el si sunt multumit de debit , chiar foarte multumit.
filtreaza 1400l\h si mai am unul care filtreaza mecanic +biologic 700l\h.
Sincer nu este foarte silentios, ma asteptam sa fie. Asta probabil din cauza ca in filtru este montat cu capul in jos. probabil ca in pozitie normala nu este prea zgomotos. Nu am incercat...
Da am facut rost de el si sunt multumit de debit , chiar foarte multumit.
filtreaza 1400l\h si mai am unul care filtreaza mecanic +biologic 700l\h.
Sincer nu este foarte silentios, ma asteptam sa fie. Asta probabil din cauza ca in filtru este montat cu capul in jos. probabil ca in pozitie normala nu este prea zgomotos. Nu am incercat...
Oski,Moski,Aske,Ri !!
din pacate picioarele de la insula n`o sa le poti masca... orice planta de acvariu are nevoie de lumina si substrat. eventual doar java moss n`are nevoie de substrat dar tot are nevoie de lumina.. si cum acolo nu ajunge,.. o sa`ti ramana asa :(. nu`mi dau seama de cursul raului cum o sa vina.. dar astepam si alte poze mai luminate si mai de aproape sa vedem si ceva detalii. creanga aia mare este foarte ok :)
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
salut man.
Eu am recent un acvaru de 120 x 60 x 40 si tanti de la magazin in care mi-o fo livrat o zis ca nu crede ca o sa imi tina la o coloana de apa de 30 de cm (acvariul fiind facut de niste tipi cu care magazinul lor lucreaza) care e un volum de 211 litrii, ca o fo conceput pentru acvaterariu si in ala nu se pune mult apa, bla bla.
Acuma tie cum iti face fatza? cum se comporta? am vazut ca ai dat cu ceva silicon negru? tine bine? ca din ala am si eu. Plus ca nu ai intaritoare la colturi. merge si fara? dupa ce l-am luat ieri si la ce mi-o spus tanti mi frica sa incerc sa pun un 25 de cm coloana de apa.
Eu am recent un acvaru de 120 x 60 x 40 si tanti de la magazin in care mi-o fo livrat o zis ca nu crede ca o sa imi tina la o coloana de apa de 30 de cm (acvariul fiind facut de niste tipi cu care magazinul lor lucreaza) care e un volum de 211 litrii, ca o fo conceput pentru acvaterariu si in ala nu se pune mult apa, bla bla.
Acuma tie cum iti face fatza? cum se comporta? am vazut ca ai dat cu ceva silicon negru? tine bine? ca din ala am si eu. Plus ca nu ai intaritoare la colturi. merge si fara? dupa ce l-am luat ieri si la ce mi-o spus tanti mi frica sa incerc sa pun un 25 de cm coloana de apa.
Salut! Eu acum am cam 30 cm volum de apa, oricum nu siliconul conteaza in primul rand ci grosimea sticlei. eu am sticla de 8 deci linistit pot sa pun in el 200 l-250l.cauta pe site, era la un moment dat un link catre un site care masura in fct de ce dim si grosime are scvariul volumul de apa care il poti pune.
ia uite ca am gasit site-ul
:
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
ia uite ca am gasit site-ul
:
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Oski,Moski,Aske,Ri !!