testoasa mea parca sughita...

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

de lina.ina » 08 Feb 2010, 23:51

Va rog ajutati-ma..am o testoasa de apa (masoara aproxim 5 -6 cm carapacea)de vreo luna jumatate, de 2 zile mi-a scos un sunet si parca sughita si totodata deschidea gura mare k si cum dadea sa vomite..dar nu vomita ..am crezut k i-a ramas mancare in gat ..si-a revenit pana in seara asta knd am scoso din acvariu si am puso pe birou sa o mangai ..lipsita asa de vlaga, statea cuminte si deocdata ridica capul cu tot cu gat si casca gura maree( a facut de 3 ori) parca ar fi vrut sa dea afara ...akam vad ca este bine.Oare ce sa aiba ? Vi s-a mai intamplat? oricum o duc si la veterinar sa vad ce imi zice.K m-am speriat taree si nu as vrea sa o pierd .o iubesc mult Very Happy

de Monoceros » 09 Feb 2010, 17:38

Nu ai postat unde trebuia... era total off topic mesajul tau, deaceea am deschis un nou topic pentru problema ta. Citeste regulamentul !!!
Foarte probabil ca testoasa ta sa sufere datorita unei infectii respiratorii (posibil pneumonie).
Aici gasesti informatii despre cele mai frecvente cazuri de imbolnavire!
"Stranut, tuse, cascat in mod frecvent:

Este bine daca testaoasa dumneavoastra face acestea in mod ocazional. Totusi, in cazuri prea repretate poate fi semn al unei infectii respiratorii. Inflamatiile cailor respiratorii sunt des intalnite la testoase si se manifesta sub forma unui jetaj mucopurulent ce se scurge din cavitatile nazale. Ele mai pot avea o respiratie zgomotoasa sau isi mentin gura intredeschisa. In aceste cazuri, se vor asigura testoaselor afectate, locuri calde, ferite de curentii de aer si se vor efectua inhalatii.
O infectie comuna este pneumonia. Simptomele se manifesta prin respiratie grea, frecventa stranuturilor si o scurgere de lichid la nivelul cavitatilor nazale. Cand afectiunea se accentueaza, testoasele de apa dulce se apleaca pe partea plamanului lezat, care a pierdut rolul de flotor. In acest caz va recomandam sa duceti de urgenta testoasa la medicul veterinar. Acolo i se va putea face o examinare radiologica si antibiotice. Testoasa domneavoastra va urma sa aiba nevoie de multa ingrijire pentru a-si puteam reveni la forma initiala.

O bune tehnica preventiva este de a va asigura ca temperatura din mediul lor nu este prea joasa. Ridicati putin temperatura. Aceasta va ajuta ca sistemul imunitar al testoasei sa fie mai activ. Racelile, infectiile respiratorii si pneumonia par sa fie cele mai des intalnite cauze ale mortii testoaselor. Tratamentele pentru acestea includ caldura (pentru sistemul imunitar), antibiotice (pe cale orala sau injectabila), tratare cu abur, oxigen (apa din plamani inseamna ca nu exista suficient oxigen) si examenul radiografic (pentru a verifica daca exista sau nu apa la plamani)."
Testos Admin
Testos Admin