Pleoape umflate

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Pleoape umflate

de The Alien » 05 Feb 2010, 13:11

Buna ziua!

Am o testoasa de Florida, femela, a carei varsta este in jurul a 4-5 ani. Ieri, am scos testoasa sa umble, intr-o vanita de plastic. Am avut grija sa ii ofer si un petec de lumina de la Soare, dar si o zona umbrita. Atunci cand am pus-o inapoi in acvariu, dupa aproximativ o ora si jumatate, am observat ca are pleapele umflatie. Am lasat-o putin in apa sa vad ce reactii are, dar ochii ii ramaneau inchisi, orice as fi facut. Apoi am picurat 2 picaturi de "Vita-Plus" pe fiecare pleoapa, conform instructiunilor de pe produs. Astazi am remarcat cu stupoare faptul ca testoasa mea tine in continuare ochii inchisi, iar pleoapele au ramas umflate. Cum as putea sa ii tratez ochii? :(

Multumesc anticipat!

de alyenn666 » 05 Feb 2010, 19:01

vrei sa spui ca ai scos-o afara afara ??? sau afara din acvariu prin casa???
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 05 Feb 2010, 21:53

Testoasele sunt sensibile la curentii de aer deci e posibil ca testoasa ta sa fi facut o conjunctivita. Continua sa o dai cu vitaplus si daca nu vezi nicio ameliorare du-te cu ea la un veterinar pentru un tratament cu antibiotic. De mancat mananca ?
Testos Admin
Testos Admin

de The Alien » 07 Feb 2010, 15:33

Am scos-o afara prin casa, sa umble. Imi cer scuze daca nu am specificat destul de calr problema. Deocamdata testoasa mea e la fel ca si la inceput. :( O sa continui sa ii administrez "Vita Plus". Cred ca voi consulta un veterinar. Din pacate testoasa nu mananca aproape deloc.

Multumesc mult pentru sugestii! :D

de alyenn666 » 07 Feb 2010, 18:23

mareste temperatura apei in jur de 28-29 de grade...pune-i un bec deasupra insulei si da-i in continuare cu vitamina si pe ochi si pe carapace...
si fereste-o cat poti de curenti de aer reci...bafta
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias