Nu mananca!!!
Moderator: Sheppard
Imi trebuiesc mai multe conditii pt broaste!
Joi sau vinerea asta ma voi duce sa iau un acvariu cu incalzitor, filtru, neon insulita pt ca am doua broaste , de doua luni le tin si nu mananca deloc. Una da semne din cand in cand cu cv. Iar alta nu mananaca deloc. Cea care mai dadea semne acuma respira pe gura. La petshop miau spus sa ii pun apa la 12 grade minim . Cred ca erau prsti. Dak imi mor le schimb, dar nu o sa ma despart de broaste! 8)
- Testos juvenil

Plzzzzzz ajutatima!
Spuneti va rog. Mai e ceva de facut in privinta lor? Dak le cumpar acvariu si tot ce le trebe o sasi revina . Plzzzzzzz ajutatima. Aici aveti id de mess bunu_ady@yahoo.com . Contactatima si datimi va rog sfaturi . plzzzzzzzzzzzzzzz :cry:
- Testos juvenil

Nu pot sa spun ce sanse au sa isi revina, insa trebuie urgent sa le ridici temperatura la ~ 26 de grade. Pentru asta le trebuie incalzitor cu termostat si apa sa fie curata si fara clor (adica sa nu pui apa direct de la robinet).
PS: Asigura-te ca nivelul apei nu depaseste cu mult inaltimea carapacei... pentru a nu se ineca, in caz ca sufera de o pneumonie!
PS: Asigura-te ca nivelul apei nu depaseste cu mult inaltimea carapacei... pentru a nu se ineca, in caz ca sufera de o pneumonie!
Ultima oară modificat de Monoceros pe 12 Ian 2010, 21:53, modificat 1 dată în total.
Am sa incerc
de joi sau vineri le voi cumpara acvariul si tot ce le trebe. ms mult foarte mult. da id tau de mess sa mai vb despre altele. SPunemi in privinta ca de ce nu mananca? de ce nu au pofta de viata? Apropo. Ieri leaqm dat salata verde iar accea care manca a mancat cu pofta! Shtii? Si totushi sunt pui, deci nu sunt omnivore. Am vazut pe un topic ca pneumonia aceasta se poate trata! Dataimi toti id de mess sa mai vb. Sunteti experti doar nu? :wink:
- Testos juvenil

Ar fi bine sa citesti cu atentie regulamentul si topicurile "Lipicioase" (sticky- marcate cu galben) din toate sectiunile forumului, pentru a acumula informatii despre testoase, cresterea lor si necesitati.
Nu am sa iti dau id-ul meu de mes pentru ca vei gasi suficiente informatii pe forum ... sorry, dar nu am timp sa fiu bombardat de intrebari. Eventual dupa ce vei citi ce te-am rugat, am sa iti raspund pe foum la ce intrebari suplimentare ai si pot sa o fac.
PS: Nici nu ne-ai spus ce specie e testoasa ta.
Nu am sa iti dau id-ul meu de mes pentru ca vei gasi suficiente informatii pe forum ... sorry, dar nu am timp sa fiu bombardat de intrebari. Eventual dupa ce vei citi ce te-am rugat, am sa iti raspund pe foum la ce intrebari suplimentare ai si pot sa o fac.
PS: Nici nu ne-ai spus ce specie e testoasa ta.
Ajutati-ma va rog
Buna,am o broscute cu Tample rosii de o sapt,pana ieri seara a fost activa,ieri la ziua nu a mancat de loc iar azi dimineata am gasito cu gura putin deschisa si teapana...dupa ce am puso pe calorifer si am scos din apa peste 1 ora am obs ca i s-a inchis gura. Ce se intampla?hiberneaza sau e moarta? ca nu e bagata in carapace,e teapana oricum o misc. Cum imi dau seama cand o broasca hiberneaza?
VA ROG AJUTATI-MA :?:
VA ROG AJUTATI-MA :?:
Oare cand o sa intelegeti sa dai si voi mai multe detalii despre felul in care a stat broasca pana sa ajunga la voi si felul in care o tineti voi ....
Deci ... detalii ?
Deci ... detalii ?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
imi pare rau sa te anunt dar 90 la suta e moarta ..... nu mai prea conteaza acum ce conditii a avut ....... v-as recomanda sa cititii toate topicurile si detaliile de pe acest forum inainte sa va cumparati niste testoase
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Pandy scrie:Oare cand o sa intelegeti sa dai si voi mai multe detalii despre felul in care a stat broasca pana sa ajunga la voi si felul in care o tineti voi ....
Deci ... detalii ?
Poi inainte s-o cumpar,cei de la pet shop o tineau intr-un acvariu la fel ca pe celalalte si nu aveau lumina speciala nici filtru nici incalzitor....cand am cumparato vanzatoarea mi-a spus ca momentan nu au filtre asa ca am amanat si am zis ca ma duc urmatoarea saptamana sai iau cam de toate,deci eu pana acum am tinuto in acvariu pe calorifer. Poate e moarta intaradevar... :(
Un lant de :offf :offf :offf . Forumul incepe sa fie bombardat de useri noi care nu stiu sa scrie/sa gandeasca.
Mai,dragilor, daca tot cumparati/primiti broscute trebuie neaparat sa va informati cat de mult puteti despre ele(mediu de tinere, hrana, boli, caracteristici). Din moment ce nu aveti macar umpicut de informatie despre testoase e si normal ca nu le ingrijiti corespunzator-ceea ce duce la deces. Daca e greu sa si scirem, de ce ne mai facem cont pe un forum? Un forum e un loc relativ cult de discutie(nu K, SH, si cuvinte scrise gresit, lipsa cratimei).
Ca sa revin pe subiect,:
Andrei: Foarte bine faci(nu vreau sa ma gandesc inainte in ce conditii le tineai). Ai grija ca acvariul sa fie incapator, cu baza plata, insulita sa nu ocupe tot acvaterariul, deci sa aiba spatiu de scaldat in voie. Sa ii cumperi un bec cu incalzitor( Becuri Spot cam de 40W, sunt Osram sau Philips), iar daca vrei sa ii cresti pofta de mancare/viata ii poti cumpara si un neon ReptiGlo 5.0 care ii si incalzeste putinel insulita. Pe de alta parte, aici faci o mica gresela din cele exprimate mai sus(ceri ID de mess si folosesti cuvinte mai "ciungi"-scuzati expresia).
pytika: Aici avem la fel probleme grave de exprimare/scris, dar iti pot raspunde totusi la intrebare. Dupa cum au zis si altii, broscuta ta cred ca a murit( sanse de 90%), dar ca sa te asiguri, uite ce poti sa-i faci:
1) O iei in mana si o intorci intr-o parte, apoi in cealalta, apoi daca nu raspunde stimulilor, o atingi pe cap.
2) Probabil ca acestea nu vor functiona. Poti sa o pui in apa mai calduta de 25 de grade, poate asa isi va reveni, desi cred ca e de prisos.
In plus, ai tinut-o Pe Calorifer :?: . Pai e si normal, poate ca apa din centrala era setata pe o temperatura ridicata, si astfel si apa s-a incalzit prea tare si broscuta a murit( nu e voie sa supui testoasele la temperaturi mai mari de 35 de grade).
Per total, grija si informarea noastra sunt esentiale pentru a creste o broscuta in conditii cat de cat decente.
Mai,dragilor, daca tot cumparati/primiti broscute trebuie neaparat sa va informati cat de mult puteti despre ele(mediu de tinere, hrana, boli, caracteristici). Din moment ce nu aveti macar umpicut de informatie despre testoase e si normal ca nu le ingrijiti corespunzator-ceea ce duce la deces. Daca e greu sa si scirem, de ce ne mai facem cont pe un forum? Un forum e un loc relativ cult de discutie(nu K, SH, si cuvinte scrise gresit, lipsa cratimei).
Ca sa revin pe subiect,:
Andrei: Foarte bine faci(nu vreau sa ma gandesc inainte in ce conditii le tineai). Ai grija ca acvariul sa fie incapator, cu baza plata, insulita sa nu ocupe tot acvaterariul, deci sa aiba spatiu de scaldat in voie. Sa ii cumperi un bec cu incalzitor( Becuri Spot cam de 40W, sunt Osram sau Philips), iar daca vrei sa ii cresti pofta de mancare/viata ii poti cumpara si un neon ReptiGlo 5.0 care ii si incalzeste putinel insulita. Pe de alta parte, aici faci o mica gresela din cele exprimate mai sus(ceri ID de mess si folosesti cuvinte mai "ciungi"-scuzati expresia).
pytika: Aici avem la fel probleme grave de exprimare/scris, dar iti pot raspunde totusi la intrebare. Dupa cum au zis si altii, broscuta ta cred ca a murit( sanse de 90%), dar ca sa te asiguri, uite ce poti sa-i faci:
1) O iei in mana si o intorci intr-o parte, apoi in cealalta, apoi daca nu raspunde stimulilor, o atingi pe cap.
2) Probabil ca acestea nu vor functiona. Poti sa o pui in apa mai calduta de 25 de grade, poate asa isi va reveni, desi cred ca e de prisos.
In plus, ai tinut-o Pe Calorifer :?: . Pai e si normal, poate ca apa din centrala era setata pe o temperatura ridicata, si astfel si apa s-a incalzit prea tare si broscuta a murit( nu e voie sa supui testoasele la temperaturi mai mari de 35 de grade).
Per total, grija si informarea noastra sunt esentiale pentru a creste o broscuta in conditii cat de cat decente.
Scuzatima!
Scuzati-ma ca rog pentru ce am scris. Pot sa jur ca eram foarte speriat in privinta testoaselor mele. Cand le-am cumparat ,parintii mei mi-au spus ca stau destul de bine in terariu. Eu de la inceput am sustinut ca l trebuiesc un acvariu, incalzitor etc. Chiar acum i-am convins sa le cumpar. Acuma il am iar Dr. Stefan Barza mi-a spus sa fiu optimist ,caci daca testoasele au rezistat 2 luni in acele conditii rele, vor rezista. M-am bucurat atunci cand mi-a spus-o . Acum se simt mai bine iar cea cu pneumonia a inceput sa isi revina. Cealalta mananca. Le-am diversificat mancarea. Le dau Gammarus, Shrimps, Inima de vita, Pesti de aia uscati. Ma bucur mult pentru aceasta. Va multumesc pentru atentie!
- Testos juvenil