Acvariu nou: dimensiuni, utilare etc. - Ce parere aveti?

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Acvariu nou: dimensiuni, utilare etc. - Ce parere aveti?

de Luciana1930 » 25 Dec 2009, 21:30

Salutare!
Am o broscuta testoasa de Florida, avand 16 cm, un suflet deosebit, intelege atat de multe, nu va pot povesti... acum...
Doresc sa ii schimb acvariul. Am gasit, dupa ore de citit pe forum, informatii orientative, pretioase. M-am consultat si cu domnul care il va face... Insa as avea inca nevoie de sugestii, nu stiu daca am optat pentru cele mai bune solutii...
Sticla va fi de 8 mm. Dimensiunile: L=85, l=45, h=45 cm, cu o coloana de apa de 33 cm. Domnul a zis ca il va cimenta la baza, precum si sticla ce va juca rolul de insulita. Ma gandesc ca e bine, ca sa isi mai "pileasca" si ea unghiutele...
Am ales ca filtru unul extern; Fluval 205. Ca incalzitor unul din teflon; Aquael Easy Heater de 150 W. Pentru lumina: neon T8 Repti Glo 5.0 de la Hagen Exo Terra de 20 W (60 cm). Am inteles ca becurile de acelasi tip nu se prea gasesc. Nu prea ne descurcam cu suportul pentru neonul acesta... Asteptam un raspuns de la Bucuresti. Iar pentru incalzire: bec Hagen Exo Terra Heat Glo R20 de 75 W.
Imi mai lipseste ceva? Ce parere aveti? Sunt incepatoare si nu prea priceputa... Multumesc!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Locko » 25 Dec 2009, 23:58

ai tot ce le trebuie... ai mai putea pune cateva plante de plastic (cele naturale nu rezista mai mult de 1 sapt) si poate ii mai iei un partener de joaca
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 26 Dec 2009, 11:06

La dimensiunile specificate de tine acvariul merge si din sticla de 4mm, daca nu depasesti 30cm coloana de apa este safe (vei iesi mult mai ieftin asa).
Nu folosi ciment in loc de substrat pentru ca va fi mult prea dur pentru carapacea testoasei (isi zgarie carapacea si cu timpul zgarieturile se vor transforma in plagi)!
Cimentul se poate folosi fara probleme in decor, daca este acoperit cu silicon.
Testos Admin
Testos Admin

de Luciana1930 » 26 Dec 2009, 16:33

Multumesc! Nu doresc cu tot dinadinsul sa ies mai ieftin. Cred ca multi dintre voi isi pot imagina cat am cheltuit deja, nechibzuit, dar cu daruire, pe acvarii de diferite marimi, insulite de plastic, filtre interne slabute, incalzitoare etc. Intentionez sa le donez celor care au broscute si se adreseaza Pet Shop-ului pe care il frecventez eu, ca sa nu mai aduca inapoi broscuta grav bolnava si sa o lase sa moara chinuita, cum s-a intamplat recent... Iar eu am asistat neputincioasa... Nu pot sa uit asta, scuze! As dori sa mai intreb daca pot folosi ciment pe insulita? Pentru gherute. Eu nu am reusit sa ii tai decat vreo patru; nu prea sta linistita la "pedichiura"... Si daca este vreo problema cand iese din apa si atmosfera din camera e ceva mai rece... Daca are cald pe insulita e suficient?
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 26 Dec 2009, 21:37

ghearele ei nu se taie niciodata. nici nu se pilesc. ptr insula mai bine folosesti niste pietricele de substrat (cele de acaristica) lipite cu silicon. becul de reptil glo il poti gasii pe www.pepika.ro : http://www.pepika.ro/produse/228-terari ... u/pagina4/ (aici ai mai multe vartiante..)
daca temperatura din camera este mai rece decat cea de pe insula... nu prea o s`o vezi la "brozat". ale mele ies la un simplu bec de 60w sa se "brozeze"
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de bogdy » 27 Dec 2009, 16:01

am si eu o intrebare ... trebuie neaparat silicon special pt acvarii ??? sau este bun si cel obisnuit ???
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 30 Dec 2009, 00:01

bogdy scrie:am si eu o intrebare ... trebuie neaparat silicon special pt acvarii ??? sau este bun si cel obisnuit ???

Da, bineinteles ca trebuie silicon special pentru acvarii... un silicon universal ar putea fi toxic pentru animale.
Testos Admin
Testos Admin

de bogdy » 30 Dec 2009, 01:59

dar nu gasesc in pet-urile pe care le frecventez eu ,iar pe pepika.com au in stoc un silicon la un pret redus dar presupun ca si calitatea lasa de dorit ,mai ales pt un acvariu de aprox 200 l nu ma risc si as vrea sa va cer ajutorul vostru pt a gasi un site ceva care are in stoc silicon pt acvari bun
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 30 Dec 2009, 08:30

Nu trebuie sa cauti neaparat prin pet-shop'uri, gasesti mai degraba siliconul asta si in magazinele de profil (magazinele cu materiale de constructii)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Luciana1930 » 02 Ian 2010, 00:22

Revin, pentru ca nu reusesc sa iau o decizie... Insist deoarece, desi am cautat pe forum informatii, nu sunt inca lamurita. Domnul care imi face acvariul spune ca cimentarea bazei acvariului si a insulitei este pentru cresterea/mentinerea duritatii apei, ceea ce o ajuta pe broscuta sa aiba o carapace puternica. Ea nu se poate lovi mai rau decat ar face-o daca ar avea pietre drept substrat. Mai mult, dumnealui stie din proprie experienta ca siliconul acela lipeste bine sticla, nu pietre ori scoici, iar daca voi lipi pietricele si scoici de insulita risc sa le pierd intr-o jumatate de an, sa cada, iar eu sa raman cu siliconul mot prins de sticla respectiva, neputand sa mai remediez situatia.
Vreau sa ii fie bine broscutei mele si sunt deja ingrijorata ca schimbarea mediului cu care s-a obisnuit o sa-i creeze neplaceri. Am citit ca ele se adapteaza si unor conditii mai vitrege si ulterior se intampla sa le displaca unele conditii de viata create "ca la carte"... Va rog sa ma ajutati cu niste explicatii/sfaturi!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Luciana1930 » 05 Ian 2010, 09:52

Astept de cateva zile un raspuns din partea cuiva... Nu as fi vrut sa dau comanda pentru acvariu inainte de a va consulta pe voi, fiindca voi stiti atat de multe lucruri...! Sa inteleg ca dl acvarist are dreptate, nu?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 05 Ian 2010, 14:15

Una e cand ai ciment si una e cand ai niste pietre care sunt rotunjite in mod natural. Si ce legatura are cimentul cu duritatea apei ? Explica te rog ca nu inteleg
In legatura cu siliconul in care nu ai tu incredere ai raspuns putin mai sus din partea lui [monoceros]. E decizia ta pana la urma ...
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 05 Ian 2010, 23:50

Tot ce am spus mai devreme ramane valabil. Cimentul nu va oferi o duritate mai mare a apei si oricum... nu ai nevoie de o apa mai dura.
Am uitat insa sa specific ca vei avea nevoie de intaritoare laterale daca-l faci din sticla de 4mm cu coloana de apa de 30 cm.
Testos Admin
Testos Admin

de OsDeRos » 06 Ian 2010, 01:44

exista acvarii cu sticla de 6mm la aceeasi dimensiune aproximativa ca a ta Luciana. si nu cred ca le faceau sa se sparga la umplerea completa. tu oricum n`o sa ai acvariul plin decat daca ii faci insula inafara. cum a zis si Monoceros si Pandy, cimentul nu creste duritatea.

Daca n`ai incredere in sticla lipita cu pietricele sau scoici.. poti lua exemplu insula asta:

http://img9.imageshack.us/i/img0269jf7.jpg/ .. se gaseste de cumparat aici: http://www.pepika.ro/produse/228-terari ... ock-m.html si o insula asemanatoare poti vedea aici: http://www.youtube.com/v/yFgD8pigv5k . Daca nici astea nu`ti inspira incredere, ia`te dupa domnul care iti face acvariul.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator