Asociatia pentru Cresterea si Protectia Broastelor Testoase

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Ati fi dispusi sa sustineti infiintarea unei asociatii care sa se ocupe de protejarea broscutelor testoase aflate pe teritoriul Romanei?

Da
50
94%
Nu
2
4%
Nu stiu
1
2%

Voturi totale : 53

de tasi » 03 Dec 2009, 09:54

Nu se face nimic degeaba exista ONG-URI si Asociatii!

Am fost la Societatea Ornitologica Romana pentru a cumpara un ghid si vorbind cu oamenii de acolo le-am spus si de speciile protejate care se vand in Bucuresti in pietele special amenajate : inarite, scatii, sticleti, califari,am vazut si rapitoare care aveau langa ele soareci morti,inclusiv testoase.Se vand si capcane pentru a prinde pasarile. Rapuns: NU PUTEM FACE NIMIC!
.......................................................
Testos juvenil
Testos juvenil

1

de takawachinchila » 03 Dec 2009, 16:50

Tasi, ai dreptate, exista organizatii de genul asta dar mai mult pe hartie. Cand este vorba de trecut la fapte, cu totii procedeaza ca moldovenii de dincolo, in urma cu cateva luni, daca mai stiti expresia "revolutie, fratilor dar la noua sa fim in pat".
Cred ca deocamdata cea mai eficienta metoda de a ajuta aceste animale este de a adopta din ele. De exemplu, in loc sa imi cumpar o testoasa, mai bine caut pe site pe cineva care doneaza un astfel de animal. Poate ca daca nu am mai incuraja comertul cu testoase, in timp o sa vedem mai putine animale chinuite prin pet-shopuri... In legatura cu cazurile broscutelor vandute prin piete de toti cocalarii, nu cred ca putem face mare lucru... Daca i-as spune unui biped ca testoasa pe care o vinde e protejata de lege si poate lua amenda etc, m-ar injura si m-ar lovi cu broasca-n cap, la cat de idioti sunt unii... Personal, daca as intalni intr-o piata asa ceva, nu m-as duce la politie, as incerca sa cumpar animalul respectiv la un pret cat mai mic, numai sa il iau din mana unui om de rahat. Problema este ca pe aceasta slabiciune mizeaza si taranoii in cauza...
De multa vreme imi doresc sa amenajez un spatiu in care sa aduc testoase abandonate etc. Sper sa imi permit acest lucru la un moment dat.
In incheiere, mai spun o data, DA, as ajuta la ingrijirea testoaselor in cazul in care s-ar gasi un loc unde sa traiasca in liniste.

Numai bine la toti!
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Testos meserias
Testos meserias

de tasi » 04 Dec 2009, 13:51

Eu inafara de cele luate de petshop adica 2 mai am un emys salvat, testosu a fost crescut timp de 6 ani intr-un lighean cu un 1litru jumatate de apa si bolovani pe fund sa nu se inece, inainte sa ajunga la mine hiberna invelit in ziar, a mancat toata viata lui numai gammarrus. Cand a avut contact cu apa adanca a intrat in panica. Acum este pe drumul cel bun si sper ca in primavara sa se bucure de un bazin exterior frumos. Asa vreau si eu un spatiu pentru cateva testoase dar macar sa pot salva mai multe.
Testos juvenil
Testos juvenil

Anterior