Am o problema mai delicata cu una din broscute!

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

de diego » 20 Mar 2007, 16:41

Ti-ar trebui o insulita ceva mai inalta si mai mare pt ca sa incapa amandoua pe ea. Incalzitorul trebuie sa fie cuprins in totalitate de apa si oricum ar trebui sa fie mai multa apa in respectivul vas ca sa poate inota in voie. Sfatul meu este sa faci un efort financiar si sa le faci un acvariu mai mare pentru ca testoasele tale o sa creasca tot mai mult in urmatoarele luni. Si mai au nevoie si de o sursa de lumina (un asa zis soare artificial) si neaparat un filtru asta ca sa nu trebuiasca sa schimbi apa la doua zile.
Ultima oară modificat de diego pe 20 Mar 2007, 22:54, modificat 1 dată în total.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Andreea si Laura » 20 Mar 2007, 21:18

:roll: Buna....Zic si eu 2-3 vorbe...Deci,cum am vazut eu termometrul tau in poza,apa e chiar la limlta confortabila pentru ele - deci zic eu,cea asa-zis bolnavicioasa ar putea fi deranjata,avand alte preferinte decat surata ei + carne porc = indigestie,dar mai ales(!!!)solicitarea ficatului - motiv pentru "parcarea" mai mult pe dreapta...incerc o comparatie -- tu,intr-o zi torida,torida de vara dupa ce ai mancat cateva cefe de porc bine impanate cu grasime---cum crezi ca te-ai simti ???...in primul rand ai simti ficatul greu(ca o jena pe partea dreapta) si ai fi aproape imobil ca stare generala...
Deci combinatia asta ar putea-o face apatica ,chiar nefericita(nu e o gluma) fara nici un fel de pofte - nu mai are tonus...
Ai zis ca afara este ea vioaie....incearca sa scazi temperatura fiind atent la reactiile ei...eventual incearca sa o sacai putin(fara sa o stresezi),apropo'--ff important,cum sta treaba cu cacalicul ??....are scaun ?,nu ??,cand a mancat ultima data ?,ce a mancat ?...ai vreun lighenas ?,pune-o acolo la o temperatura de 22-24 vezi daca se invioreaza si da-i cateva bobite de papa, "pisca" apa cu buricul degetului de 10-20-30 de ori(ii atragi atentia,raspunde in mod normal,la vibratiile apei),nu lasa mancarea acolo si tu sa astepti doar ca ea sa manance...
Deci ca o concluzie,trebuie sa incerci sa o deranjezi intr-un mod pozitiv sa afli daca e doar o afectiune trecatoarece tine doar de starea generala sau ,sper ca nu,ar fi intr-adevar bolnavioara...
Cum stai cu dragostea ???....Nu e doar un "pet",are nevoie de o familie,incearca sa vorbesti cu ea ,fi dragastos(nu rade) ,starile se transmit ,daca are o jena sigur o va ajuta ,in orice caz,o atitudine afectuoasa nu poate dauna...(nu te gandi ca esti caraghios sa incerci sa dezvolti o relatie cu o broscuta),eu -tata(3mil) si fetele mele -Andreea si Laura asa facem si crede-ma,nu are Bibi "vila cu piscina" dar e "strong" din toate punctele de vedere ----are cam aceeasi varsta cu broscutele tale,si ne straduim sa invatam "din mers" cum e mai bine...
Toate cele bune si, asteptam vesti de bine , BIBI...
Aaaaa,am uitat....a iesit soarele ....incearca sa o tii direct in soare 5-10 minute in fiecare zi insorita - ajuta f mult la sintetizarea vitaminei D....
2 fete...shugubetze...si o mititica...tzestoasa...
Testos juvenil
Testos juvenil

de adrian » 21 Mar 2007, 09:15

Spune-mi daca cea bolnavioara are pete rosiatice pe "burtica".
Sunt sigur ca totul este din cauza apei pe care ai fiert-o. Prin fierbere se concentreaza nivelul de minerale si de clor, ceea ce face sa apara cheaguri de sange.
Testos juvenil
Testos juvenil

de flushaddy » 21 Mar 2007, 21:42

diego scrie:Ti-ar trebui o insulita ceva mai inalta si mai mare pt ca sa incapa amandoua pe ea. Incalzitorul trebuie sa fie cuprins in totalitate de apa si oricum ar trebui sa fie mai multa apa in respectivul vas ca sa poate inota in voie.

Am cautat insulitze dinalea cu ventuze dar mi s-a spus ca nu se mai fabrica si singura solutie ar fii sa le mai pun o piatra. Dar atunci nu ar avea prea multe pietre care ar putea sa faca apa prea dura? Deaia nu le pun atat de multa apa.. ca sa pot sta pe piatra;)

diego scrie:Sfatul meu este sa faci un efort financiar si sa le faci un acvariu mai mare pentru ca testoasele tale o sa creasca tot mai mult in urmatoarele luni.

Am un acvariu mai mare de la un prieten dar problema e ca nu prea am unde sa-l pun!

diego scrie:Si mai au nevoie si de o sursa de lumina (un asa zis soare artificial) si neaparat un filtru asta ca sa nu trebuiasca sa schimbi apa la doua zile.

Becul voi de ce il agatati? Ca mie nu-mi vine nici o idee! Banuiesc ca aveti acvarii speciale cu capac deasupra carora puneti si becu cu ultraviolete

Andreea si Laura scrie: deci zic eu,cea asa-zis bolnavicioasa ar putea fi deranjata,avand alte preferinte decat surata ei + carne porc = indigestie,dar mai ales(!!!)solicitarea ficatului - motiv pentru "parcarea" mai mult pe dreapta...incerc o comparatie -- tu,intr-o zi torida,torida de vara dupa ce ai mancat cateva cefe de porc bine impanate cu grasime---cum crezi ca te-ai simti ???...in primul rand ai simti ficatul greu(ca o jena pe partea dreapta) si ai fi aproape imobil ca stare generala.......
Deci combinatia asta ar putea-o face apatica ,chiar nefericita(nu e o gluma) fara nici un fel de pofte - nu mai are tonus...

Nu le-am dat carne de porc asa de des. Le dadeam din cand in cand! Totusi am exclus definitiv carnea de porc din meniul lor multumita tie si lui Monoceros. :wink:

Andreea si Laura scrie:
Ai zis ca afara este ea vioaie....incearca sa scazi temperatura fiind atent la reactiile ei...eventual incearca sa o sacai putin(fara sa o stresezi),apropo'--ff important,cum sta treaba cu cacalicul ??....are scaun ?,nu ??,cand a mancat ultima data ?,ce a mancat ?...ai vreun lighenas ?,pune-o acolo la o temperatura de 22-24 vezi daca se invioreaza si da-i cateva bobite de papa, "pisca" apa cu buricul degetului de 10-20-30 de ori(ii atragi atentia,raspunde in mod normal,la vibratiile apei),nu lasa mancarea acolo si tu sa astepti doar ca ea sa manance...

Scuze ca m-am exprimat gresit. Am spus ca atunci cand o scot e mai vioaie, dar nu am precizat ca o sacai putin ca sa se trezeasca din moleseala... fuge putin si apoi revine la starea de adormire sau daca nu sta asa.. simplu. Ieri le-am schimbat apa si pe ea am lasat-o pe pat "libera" si nu a facut nik.. daca o iau de pe piatra si o pun altundeva in casa fara sa o deranjez cred ca ar fi in stare sa stea asa toata ziua!:(

Andreea si Laura scrie: Cum stai cu dragostea ???....Nu e doar un "pet",are nevoie de o familie,incearca sa vorbesti cu ea ,fi dragastos(nu rade) ,starile se transmit ,daca are o jena sigur o va ajuta ,in orice caz,o atitudine afectuoasa nu poate dauna...(nu te gandi ca esti caraghios sa incerci sa dezvolti o relatie cu o broscuta),eu -tata(3mil) si fetele mele -Andreea si Laura asa facem si crede-ma,nu are Bibi "vila cu piscina" dar e "strong" din toate punctele de vedere ----are cam aceeasi varsta cu broscutele tale,si ne straduim sa invatam "din mers" cum e mai bine...

Multumesc pentru sfaturi! Si eu ma straduiesc sa invat din sfaturi, dar problema e ca nu vreau sa le fac sa sufere din cauza nestiintei mele;)

Andreea si Laura scrie: Aaaaa,am uitat....a iesit soarele ....incearca sa o tii direct in soare 5-10 minute in fiecare zi insorita - ajuta f mult la sintetizarea vitaminei D....

O sa fac si asta. Multumesc! ;)

adrian scrie:Spune-mi daca cea bolnavioara are pete rosiatice pe "burtica".
Sunt sigur ca totul este din cauza apei pe care ai fiert-o. Prin fierbere se concentreaza nivelul de minerale si de clor, ceea ce face sa apara cheaguri de sange.

Am observat ca amandoua au pete rosiatice pe burtica! Acuma stiu de ce! De acuma las apa la decantat! Multumesc. Apropo.. ca sa se evapore clorul si substantele nocive cand sta la decantat apa... tre sa las bidoanele fara sau cu dopurile puse? Voi cum faceti ca sa fie bine?
Poate ti se pare penibila intrebarea da vad ca practicile mele nu sunt prea bune... si vreau sa fiu sigur... si pana la urma... detaliile fac diferenta:D

Inca o data multumesc!

P.S. Deocamdata nu prea mai am bani deocamdata sa le iau si filtru si eu consider ca nu este prea urgent! Ma bucur ca le-am luat un incalzitor si un loc mai mare deocamdata! Cred ca ar fi destul de bun pentru ca as mai economisi apa! :lol:
Testos juvenil
Testos juvenil

de adrian » 21 Mar 2007, 22:17

Ce facem cu cheagurile alea?! :roll: Astea netratate duc la....
Cauta-l pe doctorul Laurentiu Tudor la Facultatea de Medicina Veterinara...o sa-ti prepare o solutie de administrat pe cale orala ( 1 picatura pe zi) E singurul care iti poate salva broscuta :wink:

PS: eu am avut aceeasi problema. Una mi-a murit, iar a doua am salvat-o ducandu-ma la domnul doctor.
Testos juvenil
Testos juvenil

de flushaddy » 21 Mar 2007, 23:00

Unde sa il caut de Domnul Doctor Laurentiu Tudor la Facultatea de Medicina Veterinara?? Ai vre-un nr de tel? Io stau in Brasov? E din Brasov sau din Bucuresti? Cum dau de el in alt fel? o adresa de mail ceva?? Nu stii detalii?
Testos juvenil
Testos juvenil

de adrian » 21 Mar 2007, 23:12

tel cabinet: 021430.54.15
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 21 Mar 2007, 23:17

Doctorul respectiv e din Bucuresti :roll:
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 21 Mar 2007, 23:45

flushaddy scrie:Am cautat insulitze dinalea cu ventuze dar mi s-a spus ca nu se mai fabrica si singura solutie ar fii sa le mai pun o piatra. Dar atunci nu ar avea prea multe pietre care ar putea sa faca apa prea dura?

Poti sa folosesti o buturuga din lemn pe post de insulita!

flushaddy scrie:Becul voi de ce il agatati? Ca mie nu-mi vine nici o idee! Banuiesc ca aveti acvarii speciale cu capac deasupra carora puneti si becu cu ultraviolete

Eu am folosit profile de plastic (din acelea in care se ascund cablurile in interior) si am construit un suport pe care am asezat corpul de iluminat.

flushaddy scrie:.. ca sa se evapore clorul si substantele nocive cand sta la decantat apa... tre sa las bidoanele fara sau cu dopurile puse? Voi cum faceti ca sa fie bine?

Dupa cum am mai spus si alta data, apa trebuie sa o lasi, sa se evapore clorul, in vase descoperite cu gura cat mai larga, 24-48 de ore. Eu folosesc bidoane de apa minerala de 5L, pe care le las descoperite... fara dop.

flushaddy scrie:o adresa de mail ceva?

Dr. Laurentiu Tudor
Email: danlorenzofme@yahoo.com
Testos Admin
Testos Admin

Re: Salut

de testosu_ninja » 22 Mar 2007, 11:33

flushaddy scrie:
Nu am pietris in acvariu.. doar o piatra pe care se urca. pe care am dezinfectat-o si am fiert-o prealabil. Problema a aparut inainte sa le pun piatra!
Nu am lampa UV!
Nu am nici bec deasupra acvariului!
Le dau de mancare: muschi de porc faramitat... de pui... peste.. gamarus si mananca mult Troco-prim (bobite dinacelea care cik contin vitamine). Asta pentru ca pet shopurile de pe aici nu au diversitati in materie de mancare pt broscute!
..........

Salut,
Eu am la fel doua broscute , una se comporta diferit de cealalta.
Una vrea mai multa hrana vegetala (salata , mar , banana ) cealalta e mult mai carnivora. Cea care mananca vegetale se ascunde si e fricoasa , cealalta e curajoasa.
Ma gandesc ca broscuta ta care nu mananca ce ai zis (n-am vazut nimic vegetal ) are nevoie si de hrana vegetala ( faramitata ) si de lumina UVB sau solara. In primul rand incearca si hrana vegetala fiindca ele pe masura ce cresc devin vegetariene , si apoi foloseste neaparat lumina UVB fiindca am inteles ca la soare i-ar place si se comporta bine dar nu are energie. In concluzie eu zic ca broasca are lipsa de vegetale si de soare, sau bec UVB. Bec UVB = repti glo 5.0 , vezi la sectiunea de iluminare.
OSU !
Testos juvenil
Testos juvenil

de flushaddy » 22 Mar 2007, 17:30

Monoceros scrie:Dr. Laurentiu Tudor

Am incercat sa ii trimit mail domnului Laurentiu Tudor dar nu merge mailu. Spune ca nu exita mailu. Sigur l-ai scris bine? Multumesc!

Va multumesc pentru raspunsurile la intrebarile mele!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 23 Mar 2007, 00:57

...i-am dat copy/paste... deci e imposibil sa il fii scris gresit... probabil era scris gresit de la bun inceput... de unde l-am luat.
Testos Admin
Testos Admin

de zuzu » 23 Mar 2007, 16:18

flushaddy scrie:
Monoceros scrie:Dr. Laurentiu Tudor

Eu personal nu am folosit acest mail niciodata pt ca vb cu el la telefon sau ma vad de cate ori e nevoie cu el.Eu zic mai bine sa suni la acele nr de telefon,incepand de luni,ca sa te programeze...la cabinet sau la facultate.
Testos juvenil
Testos juvenil

Salut!

de flushaddy » 23 Mar 2007, 16:49

Eu stau in Brasov si mi-e cam imposibil sa merg in Bucuresti in viitor. De aceea speram sa pot sa vorbesc cu dumnealui prin mail, sa ii cer niste sfaturi si pareri. O sa vad eu ce o sa fac. Acum mai am un prieten care incearca sa caute un profesor veterinar. O sa vedem ce o sa poata rezolva.

Totusi eu marti ma duc la veterinarul meu sa vad ce face.

Apropo... nimic nu e schimbat cu broastele. Cea mica si aparent bolnavioara e cateodata vioaie dar nu stiu de ce am impresia ca e intr-un fel de hibernare.. eh.. s vad ce mai zice si veterinaru. Cealalta nu pare a fi deranjata de loc de petele mai cafenii de pe burta ei.

Un prieten din Bucuresti de pe acest forum "Bogdan1984" mi-a dat datele unui profesor veterinar de care el a auzit. Se pare ca este tot acela despre care mi-ati povestit:
Datele lui:
430.54.15
0722.796.215;
0744.585.321
danlorenzofme@yahoo.com
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Salut!

de Bogdan1984 » 23 Mar 2007, 17:11

flushaddy scrie:Eu stau in Brasov si mi-e cam imposibil sa merg in Bucuresti in viitor. De aceea speram sa pot sa vorbesc cu dumnealui prin mail, sa ii cer niste sfaturi si pareri. O sa vad eu ce o sa fac. Acum mai am un prieten care incearca sa caute un profesor veterinar. O sa vedem ce o sa poata rezolva.

Totusi eu marti ma duc la veterinarul meu sa vad ce face.

Apropo... nimic nu e schimbat cu broastele. Cea mica si aparent bolnavioara e cateodata vioaie dar nu stiu de ce am impresia ca e intr-un fel de hibernare.. eh.. s vad ce mai zice si veterinaru. Cealalta nu pare a fi deranjata de loc de petele mai cafenii de pe burta ei.

Un prieten din Bucuresti de pe acest forum "Bogdan1984" mi-a dat datele unui profesor veterinar de care el a auzit. Se pare ca este tot acela despre care mi-ati povestit:
Datele lui:
430.54.15
0722.796.215;
0744.585.321
danlorenzofme@yahoo.com

Omule eu nu cred ca cu un simplu telefon, vei rezolva treaba,trebuie sa o consulte un medic din Brasov atunci.
Bafta si sa se insanatoseasca cat mai repede.
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul