Sa schimb acvariul sau sa o mai las sa creasca?
Moderator: Sheppard
8 mesaje
|Pagina 1 din 1
Sa schimb acvariul sau sa o mai las sa creasca?
am primit de curand o testoasa, de 3 cm. mi-au adus-o intr-un acvariu din acela rotund cu insulita de la pet shop. mi s-a spus k deocamdata sa il las acolo si cand creste sa i`l schimb. eu vrea sa iau un acvariu mai mare insa am o intrebare, daca acum cat e micutza are un acvariu asa "mare" (pt ea) knd va mai creste nu i se va parea cam micutz?!?! stiu k e o intrebare prosteasca dar... :? nush ce sa fac. oricum in acvariul asta nu ii place deloc. nu are stare, se zbate mereu s iasa.
Daca ai fi cautat pe forum ai fi vazut ca pentru a intretine o broscuta e foarte greu . Trebue sa-i pui un incalzitor in primul rand si un bec repti glo5 , dupa care mai trebue filtru , o insulita .... Daca incap toate astea acolo ......
Cresc foarte repede daca ii cumperi acvariu ia unu de 80 - 120 L minim , ea o sa creasca foarte repede si ii trebue spatiu unde sa inoate sa iasa la soare (bec ) etc . Poate pe viitor ii mai cumperi una si in cazul asta asigurate ca acvariul tau e pregatit pentru 2 sau 3 broaste ca se fac cam marisoare .
Cresc foarte repede daca ii cumperi acvariu ia unu de 80 - 120 L minim , ea o sa creasca foarte repede si ii trebue spatiu unde sa inoate sa iasa la soare (bec ) etc . Poate pe viitor ii mai cumperi una si in cazul asta asigurate ca acvariul tau e pregatit pentru 2 sau 3 broaste ca se fac cam marisoare .
- Testos juvenil

Foarte bine ai facut.Asa ar trebui sa faca toti crescatorii.
Dar oricum ai grija mare cu incalzitul apei "neprofesional" [lipsa incalzitorului].
Schimbarile bruste de temperatura cauzeaza supresie imunitara, ceea ce poate duce la afectiuni precum conjunctivita si pneumanie, care la varsta si dimensiunile ei sunt greu de tratat.
Mult succes in construirea unui habitat optim pt broscuta ta :P
Dar oricum ai grija mare cu incalzitul apei "neprofesional" [lipsa incalzitorului].
Schimbarile bruste de temperatura cauzeaza supresie imunitara, ceea ce poate duce la afectiuni precum conjunctivita si pneumanie, care la varsta si dimensiunile ei sunt greu de tratat.
Mult succes in construirea unui habitat optim pt broscuta ta :P
Oski,Moski,Aske,Ri !!
mersi mult. mai vroiam s intreb ceva. at cand intra sau iese din apa se scarpina la ochi, nu foarte mult. m-am uitat la ea dar nu are nimic la ochi (gen ochi umflati sau vreo secretie) e doar din cauza apei, nu ? adik e normal..?!?
mersi inca odata pentru sfaturi, a doua zi dupa c am primit broscutza am descoperit site-ul acesta si am fost foarte fericita ca am de und sa primesc sfaturi.
mersi inca odata pentru sfaturi, a doua zi dupa c am primit broscutza am descoperit site-ul acesta si am fost foarte fericita ca am de und sa primesc sfaturi.
curly scrie:ink nu i-am cumparat incalzitor si tot c ii trebuie dar ii incalzesc eu apa mereu si am grija sa ii fie bine :occasion:[
e doar din cauza apei, nu ? adik e normal..?!?
da.. e din cauza apei ca n`are timp sa se declorifice si`o afecteaza.. daca sta in apa de la robinet 5-10 min cat mananca nu`i chiar asa grav.. dar cum zici ca n`ai incalzitor si ii incalzesti tu constant apa... zi de zi atatea ore in apa aia.. o afecteaza. mai bine cumparai incalzitor. o sa te plictisesti curand sa ii tot adaugi apa calda.
8 mesaje
|Pagina 1 din 1