Intrebari incepator, nu aruncati cu pietre :D

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Intrebari incepator, nu aruncati cu pietre :D

de Xheil » 04 Noi 2009, 22:53

Salutare,

In primul rand, bine v-am gasit. In al doilea rand, am primit o testoasa de ziua mea in iunie. Il cheama(cel putin banuiesc ca e un el din cate m-am documentat) Speedy(e cam vitezoman pentru o testoasa). Am cateva intrebari la care nu am gasit chiar un raspuns complet:

1.nu prea stiu exact ce specie e, sper ca puteti voi sa ma ajutati

ImagineImagineImagineImagine Imagine

2.Speedy locuieste in acvariu de mai jos(faceti abstractie de insula artificiala, a fost inlocuit cu o bucata de pluta care care se intinde pe latimea acvariului - din perete in perete - si are vreo 15 cm latime)

Imagine

Acum problema cu acraviul e urmatoarea, nu situ daca e suficient de mare, e undeva la 40x25x25. A doua problema a acvariului ar fi faptul ca desi are incalzitor si i-am si pus niste pietricele active(JBL Easy Turtle) din hornbach care se lauda ca limpezesc apa in acvariu, nu prea se limpezeste deloc. Sper sa aveti vreun sfat pentru asta

3. Mi se pare ca Speedy mananca cam mult. De obicei primeste de 2 ori pe zi o portie de 10-15 gamarus si vreo 4-5 Sera Raddy Mineral care sunt niste pelete bogate in minerale si calciu. In afara de asta, la orice ora daca are sansa sa primeasca o gustare, o primeste cu mare placere. De vreo saptamana am observat ca s-a obisnuit sa primeasca mancare pe platforma din pluta si cand ii e foame iese pe pluta, se uita la mine, sta 30 de secunde si intra inapoi in apa. Repeta manevra asta pana mi se face mila de el si ii dau de mancare :).E prea mult? Ar trebui sa il bag la cura?

4. Desi i-am luat un spot(din pacare n-am instalatie de neon si nici nu prea ma pricep sa fac una), JBL ReptilDay Halogen care stiu ca nu e prea bun pentru el dar nu am gasit absolut nimic cu UVB. Problema e ca am observat astazi ca are carapatea moale deasupra cozii si nu prea stiu daca e din cauza ca incepe sa creasca sau din cauza lipsei UBV(e moale doar pe o portiune de sa zicem de vreo 2 cm in latime si cam 1 in lungime(vedeti imaginea de mai jos). Am atasat si specificatiile ledului. Sper ca puteti sa imi dati un sfat.
Imagine

Multumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o sa cititi acest thread. :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 04 Noi 2009, 23:10

Salut !
1.M-am mai uitat pe net si este Graptemys pseudogeographica pseudogeographica .Ce le doesebeste este linia de la ochi din jurul pupilei.Daca are linie neagra este Graptemys pseudogeographica pseudogeographica, daca nu are linie este kohnii.
Uite si eu link: http://www.austinsturtlepage.com/Care/c ... pi_map.htm
2.1 Acvariul momentan este bun, dar peste 2-3 luni trebuie sa te gandesti cam la un acvariu de cel putin 100L
2.2 Depinde de ce filtru ai in primul rand.+ citeste pe forum despre ciclarea filtrului [ ~2sapt].Cat despre pietricele nu am folosit si nu pot sa spun daca sunt acurate.Ai grija cu rosul, din cate stiu este foarte stresant pt. testoasa.
3. cat ii dai este suficient.Daca mananca prea mult organele cresc mai repede decat carapacea si se poate sufoca.Deci grija mare cu dozajul.
4. Pentru carapacea moale-> o scoti pe uscat, o dai cu Vitakraft [ulei bogat in vit a ,etc] , o lasi o jumatate de ora si poti sa o pui inapoi in acvariu.Nu exagera cu vitakraft [o data pe saptamana timp de 2 saptamani, iar apoi o data la 2 saptamani.] Nu trebuie sa te ingrijorezi ,majoritatea testoaselor juvenile au carapacea moale, aceasta se solidifica in timp.
5. Deasta suntem aici! Bine ai venit pe forum.! :occasion:
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Testos meserias
Testos meserias

de Xheil » 04 Noi 2009, 23:32

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
1.Cred ca e Kohni dupa ochi
2.E in plan. O sa vad cum sta treaba cu ciclarea filtrului. Ce am eu acum e ceva standard din Animax, Hailea HT-BT200. Nu stiu cat de stralucit e. Notat cu substratul, mai am niste pietris alb cred ca o sa il pun pe ala. Alte culori care il streseaza? Asta in ca o sa pun iar ceva colorat.
3.O sa am grija atunci. Un mini-regim scrie pe el :))
4.VitaKraft se gaseste in petshop-uri?(eu merg in general la Animax). Despre iluminare ai idee daca am sanse sa gasesc ceva cu UVB cu fasong de bec?
Testos juvenil
Testos juvenil

de monavioleta » 04 Noi 2009, 23:46

Eu am cumparat reptiglo 10 cu fasung de bec de pe net. Il folosesc cam de 2 luni si testoasele se simt bine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Xheil » 05 Noi 2009, 00:30

Mona, iti fac statuie daca imi spui si mie de unde ai dat comanda ca eu am gasit doar un magazin online, am dat comanda dar n-am auzit nimic de la ei.
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 05 Noi 2009, 15:10

1. este tot testoasa de apa... si nu prea vad unde se poate balacii.. (Graptemys pseudogeographica pseudogeographica la ea ma refeream)

uite si bec daca nu te pricepi la o instalatie de neon:

http://www.pepika.ro/produse/228-terari ... -13-w.html

iar filtru tau.. bt 200... mie unu mi se pare foarte prost. mai bine cumpara unu hailea rp 400 (daca vrei neaparat intern)

@ rest: daca va bate gandu sa cumparati filtre externe dar sunt peste bugetul vostru... incercati pe forumuri de acvaristica.. am tot vazut la vanzare ex700 sau 1200 la preturi acceptabile (2 mil, 2.5 fatza de 3-4 cat e in magazin) nu doar tetratec cat si eihem`uri

exemple:
Filtru extern TetraTec EX700, in garantie inca 2 ani, medii filtrante incluse, stare impecabila, nu curge, pret - 200 de lei.
Filtru extern TetraTec EX600, fara garantie. medii filtrante incluse. fara scurgeri sau alte probleme. stare foarte buna, pret - 160 de lei.
Am de vanzare un filtru TETRATEC EX700- 150RON
Vand filtru extern tetra 700,aproape nou,folosit doar cateva luni, 170 lei!!
Filtru extern Tetratec EX1200 folosit 1 an Pret 350 lei
Testos Moderator
Testos Moderator

de Xheil » 05 Noi 2009, 21:22

Am fost astazi la Animax si am luat un filtru Hailea RP 400(multumesc pentru recomandare OsDeRos) pe care urmeaza sa il instalez, o solutie pentru curatarea apei Tetra Aqua CrystalWater(la recomandarea unui vanzator) dar problema e ca nu stiu exact daca e safe pentru broscuta.

Referitor la partea mai moale a carapacei, mi-ati sugerat VitaKraft. Banuiesc ca va referiti la asta: http://www.petmania.ro/produs.php?prod_id=75
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 05 Noi 2009, 22:12

Acela este, insa iti trebuie si un neon UV.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Xheil » 05 Noi 2009, 22:48

O sa dau maine comanda de un bec repti glo de la pepika. deocamdata are ceva care are UVA, am atasat in primul post specificatiile becului. Despre solutia pentru curatarea apei(Tetra Aqua CrystalWater) ce puteti sa imi spuneti? Ar trebui sa o folosesc?

Am montat noul filtru, se pare ca nu o deranjeaza zgomotul, dar pentru inceput cred ca o sa il tin la minim(oricum cred ca si la minim e de 2 ori mai eficient decat filtrul vechi)

ImagineImagine

Am totusi o intrebare ciudata, testoasele casca? Am vazut-o acumin acvariu si a parut ca a cascat. Am reusit sa o si masor astazi, are cam 10-11 cm. Primele 2 imagini sunt in diver mode de aceea sunt mai neclare

ImagineImagineImagineImagineImagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 06 Noi 2009, 14:12

Da casca. Nu e nimic rau, decat atunci cand casca foarte des.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator