Am o problema mai delicata cu una din broscute!
Moderator: Sheppard
Am o problema mai delicata cu una din broscute!
[Am editat putin postu pentru ca intr-un loc am scris in loc de 2 saptamaini 2 luni.. imi pare rau.. eram obosit :( ]
Salut!
Am 2 broscute de Florida in varta de vreo 3-4 luni
Le-am cumparat acum 2 luni jumate de la un petshop!
Pana acum 1 saptamana am tinut intr-un acvateriu dinala cu insulita pe mijloc... cu palmier! Nu erau inghesuite!
Acum 1 saptamana jumate una dintre ele a inceput sa se urce pe insulita aia.. si statea cateva ore.. lenevind! Deasemenea a inceput sa se aplece usor pe partea dreapta. A inceput sa nu prea manance! Ma gandeam ca o fi racite!
Le-am dus la veterinar si dup ce a examinat-o mi-a spus ca nu are nici o predilectie pentru partea dreapta si ca nu are pete sau ceva la ochi.. ceea ce ar fi putut avut legatura cu conjunctuvita! Cealalta e sanatoasa, vioaie si infometata:D Ma intreb de ce? Amandoua au stat in aceleas conditii pana acum.. una langa alta:D
Ziua urmatoare le-am luat acvariu de vreo 10-20 litrii cu incalzitor cu termostat si termometru ce indica permanent 29 de grade C. Ciudat este ca broscuta mai bolnavioara nu sta langa incalzitor, nu sta in apa.. desi era la temperatura potrivita ci sta de vreo sapt toata ziua.. lenevind.. fara sa manance nik pe piatra! Intra in apa vreo 10-20 de min in apa.. pluteste pe acolo.. la suprafata.. nu cauta de mancare.. nu se baga pe la fundul acvariului! A vrut odata sa manace.. a muscat din carnea pe care in urma cu 3 sapt o devora.. si a scuipat-o! Nici macar nu cauta de mancare altceva!
Ma bucur ca nu se mai apleaca pe partea dreapta.. dar toata ziua sta acolo.. cu ochii inchisi.. park incercand sa hiberneze! Mi se pare ciudat! Cealalta e vioaie.. si ii place sa inoate! Nu sta mult pe insulita da o scot pe afara!
Cand le scot pe afara.. din starea de dormitare.. broasca mai bolnava e energetica.. dar nu mult! Prefera sa nu o deranjeze nimeni! Important ca inca mai are energie... se catara, fuge... da nu pt mult timp:D
Ce parere aveti? Ce sugestii sau sfaturi? :idea: :?:
Daca nu, ati putea sa-mi spuneti niste veterinari buni de prin Brasov?
Multumesc mult!;)
Salut!
Am 2 broscute de Florida in varta de vreo 3-4 luni
Le-am cumparat acum 2 luni jumate de la un petshop!
Pana acum 1 saptamana am tinut intr-un acvateriu dinala cu insulita pe mijloc... cu palmier! Nu erau inghesuite!
Acum 1 saptamana jumate una dintre ele a inceput sa se urce pe insulita aia.. si statea cateva ore.. lenevind! Deasemenea a inceput sa se aplece usor pe partea dreapta. A inceput sa nu prea manance! Ma gandeam ca o fi racite!
Le-am dus la veterinar si dup ce a examinat-o mi-a spus ca nu are nici o predilectie pentru partea dreapta si ca nu are pete sau ceva la ochi.. ceea ce ar fi putut avut legatura cu conjunctuvita! Cealalta e sanatoasa, vioaie si infometata:D Ma intreb de ce? Amandoua au stat in aceleas conditii pana acum.. una langa alta:D
Ziua urmatoare le-am luat acvariu de vreo 10-20 litrii cu incalzitor cu termostat si termometru ce indica permanent 29 de grade C. Ciudat este ca broscuta mai bolnavioara nu sta langa incalzitor, nu sta in apa.. desi era la temperatura potrivita ci sta de vreo sapt toata ziua.. lenevind.. fara sa manance nik pe piatra! Intra in apa vreo 10-20 de min in apa.. pluteste pe acolo.. la suprafata.. nu cauta de mancare.. nu se baga pe la fundul acvariului! A vrut odata sa manace.. a muscat din carnea pe care in urma cu 3 sapt o devora.. si a scuipat-o! Nici macar nu cauta de mancare altceva!
Ma bucur ca nu se mai apleaca pe partea dreapta.. dar toata ziua sta acolo.. cu ochii inchisi.. park incercand sa hiberneze! Mi se pare ciudat! Cealalta e vioaie.. si ii place sa inoate! Nu sta mult pe insulita da o scot pe afara!
Cand le scot pe afara.. din starea de dormitare.. broasca mai bolnava e energetica.. dar nu mult! Prefera sa nu o deranjeze nimeni! Important ca inca mai are energie... se catara, fuge... da nu pt mult timp:D
Ce parere aveti? Ce sugestii sau sfaturi? :idea: :?:
Daca nu, ati putea sa-mi spuneti niste veterinari buni de prin Brasov?
Multumesc mult!;)
Ultima oară modificat de flushaddy pe 19 Mar 2007, 20:35, modificat 1 dată în total.
- Testos juvenil

Salut
Le pun apa din biler.. care este fiarta sau incalzita.. si deobicei sta acolo.. in boiler. Nu o las la decantat!
Nu am pietris in acvariu.. doar o piatra pe care se urca. pe care am dezinfectat-o si am fiert-o prealabil. Problema a aparut inainte sa le pun piatra!
Nu am lampa UV!
Nu am nici bec deasupra acvariului!
Le dau de mancare: muschi de porc faramitat... de pui... peste.. gamarus si mananca mult Troco-prim (bobite dinacelea care cik contin vitamine). Asta pentru ca pet shopurile de pe aici nu au diversitati in materie de mancare pt broscute!
!!!
P.S. Am editat primul meu post pt ca avea niste date numerice gresite! Imi pare rau!
!!!
Acestea sunt 2 poze facute astazi. Imi pare rau pentru calitatea lor dar sper ca se pot distinge broscutele;)

Nu am pietris in acvariu.. doar o piatra pe care se urca. pe care am dezinfectat-o si am fiert-o prealabil. Problema a aparut inainte sa le pun piatra!
Nu am lampa UV!
Nu am nici bec deasupra acvariului!
Le dau de mancare: muschi de porc faramitat... de pui... peste.. gamarus si mananca mult Troco-prim (bobite dinacelea care cik contin vitamine). Asta pentru ca pet shopurile de pe aici nu au diversitati in materie de mancare pt broscute!
!!!
P.S. Am editat primul meu post pt ca avea niste date numerice gresite! Imi pare rau!
!!!
Acestea sunt 2 poze facute astazi. Imi pare rau pentru calitatea lor dar sper ca se pot distinge broscutele;)

- Testos juvenil

Salut!
Multumesc pentru sfat! Dar ce parere ai despre mancarea pe care le-o dau? Mie mie se pare ciudat ca una e super vioaie si cealalta e molesita!
Ma duc maine cu broasca la veterinar si nu ma opresc pana nu gasesc unu bun;P
Ma duc maine cu broasca la veterinar si nu ma opresc pana nu gasesc unu bun;P
- Testos juvenil

Re: Salut!
flushaddy scrie: Mie mie se pare ciudat ca una e super vioaie si cealalta e molesita!
NU are de ce sa ti se para ciudat.Probabil ca una dintre ele este mai rezistenta si mai sanatoasa. :D
Ps: Sper sa iti faci testoasa bine.Sa ne tii la curent cu ce ai mai facut. :D
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Re: Salut!
salut, iti mai dau si eu un sfat, mai bine pui apa la decanta in ceva decat sa iei din boiler, daca e din cupru sau aluminiu boilerul iti zic ca emana subst nocive in apa; apa e buna de spalat, dar nu si pt broscute, sper sa le faci bine cat mai repede
Salut!
Am fost la un alt veterinar.. la unu din centrul brasovului,despre care am auzit ca este experimentat, si dupa ce i-am explicat cum e situatia mi-a spus ca nu pare nimic ciudat cu ea.. ca a mai intalnit cazuri in care sa nu manance nimic broscuta!
A spus ca daca mai trece o saptamana in care nu mananca nimic o sa-i faca injectie cu vitamine! Nu i-a facut acum pentru ca a zis ca e prea mica.. si ca ar trebui sa o mai las putin. Eu sincer sunt de acord cu el, pentru ca broscuta pare vioaie.. dar poate e umpic nostalgica.. poate ca e un fel de hibernare! Mi-a recomandat niste surplusuri de vitamine care sa le pun pe carapacea broastei pe care de astazi o sa incep sa o ung cu lichidu ala de vitamine!
Voi ce sugestii aveti?
Voi unde lasati apa la decantat ca eu stau intr-un apartament.. si cam singura situatie ar fi sa o pun in niste bidoane de 2.5 litrii. Dar atunci o sa se mai evapore clorul ca gaurica e cam mica:D
Multumesc pentru sfaturi! O sa fiu mai atent ! :wink:
A spus ca daca mai trece o saptamana in care nu mananca nimic o sa-i faca injectie cu vitamine! Nu i-a facut acum pentru ca a zis ca e prea mica.. si ca ar trebui sa o mai las putin. Eu sincer sunt de acord cu el, pentru ca broscuta pare vioaie.. dar poate e umpic nostalgica.. poate ca e un fel de hibernare! Mi-a recomandat niste surplusuri de vitamine care sa le pun pe carapacea broastei pe care de astazi o sa incep sa o ung cu lichidu ala de vitamine!
Voi ce sugestii aveti?
Voi unde lasati apa la decantat ca eu stau intr-un apartament.. si cam singura situatie ar fi sa o pun in niste bidoane de 2.5 litrii. Dar atunci o sa se mai evapore clorul ca gaurica e cam mica:D
Multumesc pentru sfaturi! O sa fiu mai atent ! :wink:
- Testos juvenil

Pana la injectie du-te la farmacie si cumpara o sticluta de Vitamina A (e ambalata intr-o cutie rosie) si incearca sa-i administrezi cateva picaturi pe cale orala.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Hmm
Am o solutie cu vitaminele : A D3 E cu eticheta putin rosu portocalie cu alb. Solutia este galbuie.
Citat de pe eticheta:
"Se administreaza in apa de baut:
-animale mari ..... 10-14 ml/animal/zi
-animale mijlocii... 2-6 ml/animal/zi
-animale mici........ 2-4 ml/animal/zi
-pasari ................ 1-2 ml/1L apa de baut"
Deci in ce concentratie ii administrez?:P la pasari sau animale mici?:D
Si... cum ii deschid gura ca e micutza... 3-4 cm in latime?
Citat de pe eticheta:
"Se administreaza in apa de baut:
-animale mari ..... 10-14 ml/animal/zi
-animale mijlocii... 2-6 ml/animal/zi
-animale mici........ 2-4 ml/animal/zi
-pasari ................ 1-2 ml/1L apa de baut"
- Testos juvenil

In acelasi timp, fiind atat de mici, ar fi bine ca din cand in cand sa le pui cateva picaturi de Vitamina A si pe ochi si pe carapace.
Re: Hmm
flushaddy scrie:Am o solutie cu vitaminele : A D3 E cu eticheta putin rosu portocalie cu alb. Solutia este galbuie.
sfatul meu este sa cumperi acea sticluta de Vitamina A si sa incerci sa-i administrezi asa cum am zis, poate totusi reusesti sa o pacalesti si va deschide gura :) daca nu, injectabil.