Acvariu broscute

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Acvariu broscute

de catrinelsihoria » 20 Aug 2009, 20:10

:?: am si eu doua broscute cam de 10-11 cm si as vrea sa le cumpar un acvariu nou din cauza ca primul a ramas mic...va rog sa imi spuneti cam ce dimensiuni ar trebui sa aibe acel acvriu! stie cineva??? :D

de OsDeRos » 20 Aug 2009, 20:48

cu cat mai mare cu atat mai bine :) nu exista o dimensiune "standard" ptr 1,2 sau 100 broscute. Cum tu acum locuiesti probabil la apartament si ti`ar placea la vila cu o curte mare si piscina si altele.. asa vor si ele :) gandestete unde ai un loc mare disponibil si masoara`l. daca nu gasesti acvariu de`a gata pe masura aia... intra pe forumuri de acvaristica si cere sa ti se faca unul :)
Testos Moderator
Testos Moderator

de sabin » 10 Sep 2009, 15:55

Am o nelamurire... eu am 2 Trachemys cam mari, care mai mult stau prin casa decat prin apa :) hranirea lor se petrece in cada, pentru ca fac o mizerie de nedescris, un rahat de-al lor fiind cat 1/3 din degetul meu mic. Mai mult, inotand, rahatii se sparg si apa devine f. jegoasa. In acvariu era crima, dupa fiecare masa apa trebuia schimbata.

Exista vreun filtru capabil sa faca fata acestor 2 tancuri ?! Sa pot sa stau linistit fara sa puta in camera, apa sa nu fie stravezie si sa o pot schimba dupa metoda "30% / sapt?"
De asemenea, ce dimensiuni recomandati pentru acvariu?

de Monoceros » 10 Sep 2009, 17:10

[catrinelsihoria] eu recomand unul cat de mare poti! Nu exista un studiu care sa specifice ce dimensiuni ar trebuii sa aibe acvariul testoaselor, insa eu am constatat ca daca acvariu are un volum egal cu de 35 ori volumul testoaselor este ok pentru ele.

[sabin] esti offtopic!!!
Daca ai citii despre necesitatiile testoasei de apa dulce, filtrarea apei si echipamente (exista articole scrise pe acest forum) ai realiza ca doar chinui acele testoase.
Se pare ca nici regulamentul nu l-ai citit, asa ca te rog sa-l citesti dasemenea!
Imi pare rau ca am o reactie atat de acida, dar mi-se pare de-a dreptul enervanta, atitudinea asta superficiala!
Testos Admin
Testos Admin