Ajutori pt testosi mai maaari?
Moderator: Sheppard
S
Cei care ati folosit insula si rampa din coaja de pluta, cu ce ati tratat pluta ca sa nu se deterioreze de la apa?
Ma gandesc sa dau pe zona care intra in apa cu niste silicon pentru acvarii... ce ziceti? mi-am luat azi o placa de pluta de la Hornbach :shock:
Ma gandesc sa dau pe zona care intra in apa cu niste silicon pentru acvarii... ce ziceti? mi-am luat azi o placa de pluta de la Hornbach :shock:
Poate vrei sa te arunc la testoase!
6
pai scrie pe ea ca e pentru terarii, nu e rezistenta la apa :?
J
Mi-am facut insula din placa de pluta. Acum trebuie sa astept pana ce testoasele se vor urca pe ea. De cand le-am modificat spatiul, stau numai "la umbra", n-ar iesi de acolo pentru nimic :D
Voi reveni cu poze in curand!
Voi reveni cu poze in curand!
Mda,stiu ca nu e la topicul de "nivelul apei",dar avand in vedere ca acolo nu mi-a raspuns nimeni... :) Am facut rost de pluta.. Daca cresc coloana de apa pana la 35 cm, in acvariu de 80X40X60 cm..din sticla de 5mm,prins doar cu silicon,pot avea suprize de genu sa cedeze presiunii apei? mersi anticipat!
- Testos juvenil

inafara ca deja cred ca incepi sa`ti bati joc... itit mai arat odata ca poate nu cunosti sensu de a cauta:
varianta mare
filmulet video
http://img159.imageshack.us/img159/4805/img0215bb2.jpg
varianta mare
filmulet video
http://img159.imageshack.us/img159/4805/img0215bb2.jpg
Insula din pluta pentru terariu
De doi ani am asa ceva in acvariu si arata la fel ca in ziua cand am cumparat-o.

@OsdeRos: arata foarte foarte bine acvaterariul tau, imi place mult.
In legatura cu insula din pluta, cautam demult o asemenea varianta, pentru ca testoasele mele au crescut destul de mult si nu prea mai au loc pe pietrele-insula. De asemenea, astfel le-as fi creat mai mult spatiu de inot, o coloana de apa mai inalta si...mai putina mizerie care sa se adune printre pietre.
Boooon...am luat pluta de la Hornbach Militari, am taiat-o si fixat-o cum zice si tipa in filmulet....Dupa ce s-au speriat un pic ca e apa prea mare, testoasele mele s-au obisnuit destul de repede si era o placere sa o vad pe cea mare cum se intinde la soare, cat e de lunga :D
Dupa cum spune si ea, este o solutie buna in special pentru acvaterariile inguste. Al meu are 40 cm pe latime, deci iesise o insula pe care se puteau intinde frumos si 4 testoase. Dar problema e alta: cam dupa o zi au inceput sa se desprinda bucatele din pluta, din partea care intra in apa. E adevarat ca scria pe ea "nu este rezistenta la apa", dar am zis totusi sa incerc.
Am decis sa o scos pana la urma, asa ca daca cineva are o solutie de tratare sau orice alta solutie asemanatoare, astept un raspuns.
In legatura cu insula din pluta, cautam demult o asemenea varianta, pentru ca testoasele mele au crescut destul de mult si nu prea mai au loc pe pietrele-insula. De asemenea, astfel le-as fi creat mai mult spatiu de inot, o coloana de apa mai inalta si...mai putina mizerie care sa se adune printre pietre.
Boooon...am luat pluta de la Hornbach Militari, am taiat-o si fixat-o cum zice si tipa in filmulet....Dupa ce s-au speriat un pic ca e apa prea mare, testoasele mele s-au obisnuit destul de repede si era o placere sa o vad pe cea mare cum se intinde la soare, cat e de lunga :D
Dupa cum spune si ea, este o solutie buna in special pentru acvaterariile inguste. Al meu are 40 cm pe latime, deci iesise o insula pe care se puteau intinde frumos si 4 testoase. Dar problema e alta: cam dupa o zi au inceput sa se desprinda bucatele din pluta, din partea care intra in apa. E adevarat ca scria pe ea "nu este rezistenta la apa", dar am zis totusi sa incerc.
Am decis sa o scos pana la urma, asa ca daca cineva are o solutie de tratare sau orice alta solutie asemanatoare, astept un raspuns.
A
Eu nu am tratat pluta cu nimic. S-au desprins cateva firimituri la inceput. Acum e totul ok.
se mai gasesc in comert insule speciale de testoase care fluctueaza in functie de nivelul apei pe 2 tije.. nu stiu daca este chiar pluta tratata sau altceva dar pare ok avand in vedere ca exista in 3 modele (l xl xxl).
din pacate acvariul de mai sus nu este al meu.. ci al unui roman stabilit in germania. costa destul de scump 1mp de 10mm de sticla ca sa`mi permit a cumpara 14mp :)
din pacate acvariul de mai sus nu este al meu.. ci al unui roman stabilit in germania. costa destul de scump 1mp de 10mm de sticla ca sa`mi permit a cumpara 14mp :)
@OsDeRos ... imi pare rau ca ai interpretat asa ceea ce am spus. Sa-mi "bat joc" de ceva/cineva n-as putea niciodata,mai ales de cineva care a incercat sa imi ofere un sfat... Cat despre "a cauta" ,nu ti-ai gasit omul potrivit :wink: .
@diego: pluta mea chiar se desface. probabil ca numai pana la un anumit punct. sper sa nu dispara cu totul :D . Imi poti spune daca a ramas la dimensiunea initiala sau s-a umflat in apa? mersi . Intreb pt ca imi cam bombeaza sticla.
@diego: pluta mea chiar se desface. probabil ca numai pana la un anumit punct. sper sa nu dispara cu totul :D . Imi poti spune daca a ramas la dimensiunea initiala sau s-a umflat in apa? mersi . Intreb pt ca imi cam bombeaza sticla.
- Testos juvenil