Bolnav?

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Bolnav?

de 123abc » 03 Sep 2009, 13:05

:? probleme cu rafaelo,iar.nu mai mananc de vreo 4-5 zile.am incerc cu toate(inima,peste,salata etc) si l-am dat cu vitaplus si i-am pus si picaturi pt ochisori(nu ii mai deschide). :?
mai nou,extrem de ciudat,azi a facut treaba mare,dar a facut extrem de putin(doua bobite)verzi! :shock:

ce credeti ca are???? :ambulance: e bolnav?
2 broscoi nebuni de legat(Rafaelo si Piticu')
Testos juvenil
Testos juvenil

de 123abc » 04 Sep 2009, 11:06

mersi.sper sa gasesc acolo ceva
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 04 Sep 2009, 13:20

Oare tu ce crezi?Tu nu ai patit niciodata sa nu mai vrei sa deschizi ochii??
Super evident este bolnav! Daca nu vede nu mananca!(asta am patit-o si eu).Deci dute la vet. si urmareste sa nu inoate intr-o parte!
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Testos meserias
Testos meserias

de 123abc » 04 Sep 2009, 19:05

nu inoata intr-o parte si aici in oras nu exista vet care sa se priceapa foarte bine la testoase
Testos juvenil
Testos juvenil

Dute

de bratz-arinuta » 04 Sep 2009, 22:32

sa sti ca pe forum multi au avut aceeasi problema si au tratat cu anumite antibiotice.mergi la un veterinar normal si spune-i sa ii administreze acelasi tratament.din cate am citit toate testoasele care au urmat tratamentul s-au facut bine
Testos activ
Testos activ

de diego » 05 Sep 2009, 06:56

bratz-arinuta acesta este ultimul avertisment inainte de a primi ban definitiv pe forumul testoase.com

Te rog sa citesti regulamentul forumului iar pe viitor sa nu mai pui link-uri catre alte forumuri romanesti din acelasi domeniu cu testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de monavioleta » 05 Sep 2009, 14:39

Am cumparat acum 2 saptamani 3 pui de testoase de Florida de la un magazin din Targoviste. Magazinul din punctul meu de vedere este neingrijit iar personalul iresponsabil. Aveau atunci in jur de 20 pui de testoase de Florida, toti intr-un acvariu simplu, fara nimic in el, cu apa de 1 cm, murdara. Am cumparat testoasele deoarece imi plac foarte mult si ma dedic si eu si fica mea ingrijirii lor cu tot sufletul. La numai 24 ore de la cumparare unuia din puiuti i s-au umflat ochii si nu manca. Statea numai pe insulita la bec cu ochii inchisi si fara sa se miste. Am inceput tratamentul cu vitamina A. Nu a dat rezultate foarte bune. In continuare nu manca si nu se misca, nu voia in apa, respira pe gura. Am luat solutie speciala pentru ochi si Vitacraft. I-am bagat in gurita printr-un ac der la seringa rupt ca sa nu o raneasca. I-am bagat in gura cate un pic de inima de vita cruda. Dupa o saptamana m-am intors la magazin sa discut cu vanzatoarea. Am uitat sa spun ca atunci cand mi-a dat acest pui, neindemanateca l-a scapat jos pe ciment de la mai bine de un metru si mi-a spus ca nu are nimic ca a cazut cu carapacea in jos. Cand m-am reintors la magazin mai aveau 3 broscute care aratau ca si cum ar fi murit. Pleoapele erau umflate rau si ele toate respirau pe gura. Am intrbat de ce nu le trateaza si a zis ca se duce la farmacie in acea zi sa ia niste medicamente. Am plecat la veterinar. Veterinarul mi-a spus ca puiul meu nu are sanse prea multe fiindca e foarte slabit si bolnav. Mi-a promis ca incearca sa-l salveze cu antibiotice, dar nu poate sa-i faca injectii pentru ca este prea slabit. Mi-a dat o seringa cu antibiotice si mi-a zis sa ii dau cate o picatura de doua ori pe zi si lui si celorlalti pui ca s-ar putea sa fie si ei bolnavi. Nu a vrut sa ia bani pe tratament. A zis ca voi plati numai daca broscuta se salveaza. Medicul veterinar ma cunoaste de mult deoarece mai am un catel, un motan si alte 4 testoase mai mari, toate tratate de el. Am luat broscuta si am continuat sa ii dau zilnic antibiotice, vitamine, am uns-o pe cap si carapace in fiecare zi cu vitamine si i-am dat la ochi si cu Kanamicina umana. Azi de dimineata m-am speriat intrucat nu am mai gasit puiul bolnav pe insulita. Am crezut ca a murit si ceilalti l-au trantit in acvariu. Cand m-am apropiat nu mi-a venit sa cred. Puiul bolnav inota si se catara cu ochi deschisi pe decorurile din acvariu. Ochii nu mai sunt umflati de loc. I-am si mancare si a inghitit singur un pic de inima de vita. Toata ziua l-am urmarit si nu s-a mai apropiat deloc de insulita, inota un pic, se catara si se mai odihneste, studiaza cu ochii deschisi acvariul. Cred ca problemele noastre s-au rezolvat. Cu dragoste si grija se pot obtine lucruri mari. Cred ca ar fi bine ca cei de la protectia animalelor sa mai faca din cand in cand ceva vizite prin magazinele astea. E pacat de bietele sufletele sa sufere asa
Testos juvenil
Testos juvenil

de fufi<3 » 06 Sep 2009, 13:29

am si eu o problema..tzetze(asa il cheama) nu mai mananca de vreo 3-4zile..nu vrea absolut nimic nici peste,nici inima de vita,nici gammarus..nu stiu ce sai mai fac,incerc sa-l fac sa manance..dar nu stiu ce sa mai fac,e foarte vioi,ochisorii nu sunt unflati,face treaba mare..doar ca nu mananca..a mancat mai bine de 2 sapt cred numai peste special liofilizat cumparat de la pet si gamarus si inima de vita nu vroia,am crezut ca s-a plictisit de inima si am zis ca e ok..dar acum nu mai vrea nimic..imi puteti spune ce se intampla?e bolnav? :uaaa [/b]
Testos juvenil
Testos juvenil