ma sfatuiti si pe mine?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

ma sfatuiti si pe mine?

de mikidutza » 13 Mar 2007, 18:26

Am primit cadou in urma cu o luna si ceva 3 broscute cu tample rosii. Una mare si 2 mici,dar dupa cateva zile una a murit,a fost foarte energica pana intr-o seara cand pur si simplu era pe insulita si statea cu capul mai mult scos si nu si-l mai putea sustine,tamplele nu mai erau rosii,statea cu gura cascata si pana dimineata era moarta de la ce i-sa tras nu pot sa imi dau seama. Mentionez ca de cand le-am primit pe cele mici nu le-am vazut sa manance niciodata,inca din prima zi le-am dat meniuri saptamanale; BIO-LIO, Tropical BIOREPT medium stiks,gamarus le-am dat si morcov,mar dat prin razatoare. Le-am luat si Vita-plus dar cea mica tot nu mananca, e foarte slabita ,iar eu sunt foarte disperata nu stiu cum sa o hranesc fortat. Nu am mai avut animalute deci nu prea stiu cum sta treaba. Am aflat inca din prima zi ca este necesar un incalzitor si termometru,am cumparat temperatura este constanta 28.Filtru nu am cumparat inca,dar le schimb apa zilnic. Apa o las 24-48 de ore la decantat. Nu le tin in curent,30 de minute au program zilnic de joaca. Broty(are aproximativ 10 cm si e destul de grasan) in schimb cea mica cred ca nu mai mult de 4 cm si e foarte usoara,subnutrita chiar. Am observat ca lui Broty de cateva zile pe labute si gat parca s-ar fi exfoliat, isi schimba pielea sau cum vine chestia asta? Broty mananca foarte mult, nu e asta o problema dar imi e frica sa nu il obezesc,imi e mila cand il vad cum cerseste si se agita si ii mai dau gustari intre cele 2 mese zilnice. Pe fiecare zi isi face nevoile aproximativ de 2-3 ori,nu m-am speriat deoarece nu a facut niciodata diarie,dar dece face asa des? si e normal sa pape asa mult? De ce nu mananca si cea mica? Am incercat sa o izolez de cea mare,dar nici asa nu a mancat deci am pus-o la loc. Poate ma sfatuiti voi care stiti mai bine ,vreau sa le asigur tot confortul,urmeaza filtru ,iar neonul 5.0 sau 2.0 nu avea si stativ era pur si simplu un neon asa ca nu l-am cumparat pt ca nu stiam cum sa il pun. astept raspunsuri!
BROTY

de Monoceros » 13 Mar 2007, 18:44

Despre testoasa care refuza mancarea, nu stiu ce sa zic... iti recomand sa ii faci o radiografie... la Facultatea de Medicina Veterinara (Accesul ?n clinici se realizeaz? doar prin punctul de GARD?-TRIAJ din strada Dr. Staicovici) stiu ca acolo este un medic (care mi s-a recomandat), priceput la reptile si in special la animale exotice... Dr. Lauren?iu Tudor.
Lui Broty ii dai prea multa mancare din cauza asta face de multe ori pe zi... citeste despre hrana!
Daca esti mai indemanatica... http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=38 ... :lol: ...daca nu, cauta un Repti Glo 5.0 Compact... arata ca un bec economic.
Testos Admin
Testos Admin

de mikidutza » 14 Mar 2007, 12:11

mersi mult pt raspunsuri,totusi nu mi-ai spus dece se exfoliaza?isi schimba pielea sau ce se intampla?
BROTY

de diego » 14 Mar 2007, 12:21

...da, naparleste :)
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin