broscute nemancate

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

broscute nemancate

de adrian » 08 Mar 2007, 22:22

Am 2 buc. broscute....aproximativ 5-6 luni au ca varsta.Toate bune si frumoase pana acum 14 zile de cand n-au mai vrut sa manance.
-am temperatura constanta 27-28 grade (noaptea 25)
-nu le tin in acvariu, cand dau drumul la filtru
-nu le tin in curent
-cand stau afara in camera este foarte cald
-le-am dat numai mancarea specifica (inima de vita, etc)
Si cu toate astea numai vor sa manance de 2 saptamani cu toate ca pana atunci erau extrem de gurmande (mai ales ea)
Ce pot avea? :roll: HELP ME !!!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 09 Mar 2007, 01:20

Filtrul trebuie sa functioneze non-stop.
In acvariu ai substrat (pietris)?
Spune exact ce au mancat in ultimele zile, cand au mancat!!!
Testos Admin
Testos Admin

Re: broscute nemancate

de zuzu » 09 Mar 2007, 09:19

si totusi de ce dupa 14 zile primul lucru pe care il faci este sa scrii aici si nu te duci la un doctor imediat,cand stii ca asta nu e un semn tocmai bun?ele au un metabolism foarte incet si ciudat fiind animalute cu sange rece.daca li se imbolnavesc sau se intampla ceva azi,raul se va vedea peste destul de mult timp,o luna,poate doua.La fel si cand intra sub tratament.Daca incep tratamentul azi,evolutia si rezultatele bune se vad in timp.Nu mai pierde vreme si da o fuga la doctor.Daca nu ai unul bun,spune-mi in ce zona stai si te trimit la unul foarte bun.
Testos juvenil
Testos juvenil

de adrian » 09 Mar 2007, 17:54

Zuzu problema nu este unde stau, pt. ca ma pot deplasa cu masina la doctor...problema este ca nu ajung acasa decat dupa ora 22, cand probabil numai gasesc nici un cabinet deschis (deasta au si trecut 14 zile fara sa actionez in acest sens).
Spune-mi un doctor bun si vad eu cum fac.

Legat de ce spuneati cu filtrul care trebuie sa functioneze non-stop; eu stiam altceva.Acel filtru face curenti de aer sub apa. ceea ce le poate racii pe broscute....cel putin asa citisem intr-o carte.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 09 Mar 2007, 18:07

Daca ai incalzitor destul de puternic, nu se formeaza nici un curent de aer rece. Daca ai incalzitorul prea slab, atunci da.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de adrian » 10 Mar 2007, 11:03

Azi de dimineata una din ele a murit :cry: :cry:
Am fost cu ele la un cabinet si i-a administrat vitamina D2 si inca ceva.
Ceea care a murit se umflase rau.
....am ramas cu o broscuta acuma...e destul de apatica, sta foarte mult cu capul afara din apa si am impresia ca trage asa intr-o parte...oare o avea ceva la plamani?
As vrea foarte mult macar pe asta s-o salvez....daca nu mananca nici azi doctorul ma asteapta maine sa-i mai administreze niste vitamine.Astept si sfaturi de la voi....sunt foarte trist....
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 10 Mar 2007, 11:59

Probabil acum doua saptamani... a fost vreo pana de curent si incalzitorul nu a mai functionat asa ca au racit si au dat in pneumonie, daca spui ca se apleaca pe o parte, inseamna ca plamanul respectiv fiind lezat, a pierdut rolul de flotor. Daca are pneumonie, trebuie de urgenta sa ii administrezi antibiotice. Fara antibiotice nu o sa isi revina.
Da o fuga, urgent, la veterinar si spunei simptomele (e foarte important sa ii spui ca se dezechilibreaza, stand mai mult pe o parte), sa ii faca o radiografie si daca e cazul... sa ii administreze antibiotice!!!

PS: Nu mi-ai raspuns la intrebarea adresata anterior... daca acvariul are substart (pietris).
Ultima oară modificat de Monoceros pe 13 Mar 2007, 18:31, modificat 1 dată în total.
Testos Admin
Testos Admin

de adrian » 10 Mar 2007, 20:03

Azi dimineata l-am intrebat pe doctor daca le "baga" un antibiotic, dar mi-a spus ca nu e cazul.Radiografie nu le putea face.
Maine ar trebui sa ma duc din nou la el ca sa-i faca un D2...insa nu cred ca am nimerit la un doctor tocmai potrivit pt ceea ce am eu nevoie.
Daca ma poti ajuta tu cu un doctor bun ti-as ramane recunoscator....e urgenta treaba, pt. ca doar maine ma mai pot ocupa de ea....de luni incolo incep aceelasi program la serviciu 9-22.
Chiar imi doresc din tot sufletul macar pe asta mica s-o mai salvez.

Da, am pitris in acvariu, colorat, cumparat de la Obor din piata (acolo de la pesti si broscute) si am mai cumparat si o imitatie de stanga facuta dintr-un plastic.Am si un neon, incalzitorul si filtrul si acvariul de 7 litrii. Conditii cat de cat decente, dar se pare ca in zadar.....

La treaba cu pneumunia nu stiu ce sa zic....daca apa a scazut in temperatura pt. nici macar 24 de ore mie greu sa cred ca raceste asa repede, in conditiile in care in camera unde e acvariul e f cald.Stiu ca daca apa e mai rece ele intra in hibernare, nu neaparat racesc.
Apropos de asta am un prieten care le-a uitat 1 saptamana intr-o galeata in baie (unde e racoare) si n-au patit nimic, iar in ata zi le-a scapat in cada cu apa fierbinte si le-a oparit un pic si tot au supravietuit...deci nu-s chiar de portelan.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 10 Mar 2007, 21:31

eu iti pot recomanda doua cabinete veterinare:

Cabinet veterinar MASH
Program: Luni-Vineri 10.00-20.00; Sambata-Duminica 10.00-14.00
tel.: 021-3356693
e-mail: suzandra@xnet.ro
Adresa: str. Cutitul de Argint 32, sector 4
Oras: Bucuresti, jud. Ilfov

:arrow: Localizare pe harta

si

CABINET VETERINAR DR. COMSA HORIA - Consultatii tratamente, vaccinari, interventii chirurgicale reptile si animale exotice

Contact: Valea Argesului nr. 1, bl. C2, sector 6 , Tel. 778.48.86; 0722.288.864; 0722.488.537 ; vetdoctor@home.ro
Orar: L-V: 9-19; S, D: 9-12

:arrow: Localizare pe harta

Vezi care e mai aproape de tine si iti recomand sa dai un telefon inainte de a te duce la consultatie.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 11 Mar 2007, 11:48

adrian scrie:Azi dimineata l-am intrebat pe doctor daca le "baga" un antibiotic, dar mi-a spus ca nu e cazul.Radiografie nu le putea face.
Maine ar trebui sa ma duc din nou la el ca sa-i faca un D2...insa nu cred ca am nimerit la un doctor tocmai potrivit pt ceea ce am eu nevoie.

Radiografii se pot face doar la Facultatea de Medicina Veterinara (Accesul ?n clinici se realizeaz? doar prin punctul de GARD?-TRIAJ din strada Dr. Staicovici) stiu ca acolo este un medic (care mi s-a recomandat), priceput la reptile si in special la animale exotice... Dr. Lauren?iu Tudor.

adrian scrie:Da, am pitris in acvariu, colorat, cumparat de la Obor din piata (acolo de la pesti si broscute)

Scoate pietrisul colorat din acvaterariu... este toxic. Initial la inceput am crezut ca au inghitit pietris si ca au un posibil blocaj intestinal. Daca le-ai fi facut radiografie puteai vedea daca este vorba de blocaj intestinal, datorita substratului si chiar daca este vorba de pneumonie. Oricum recomand in continuare o radiografie!

adrian scrie:Stiu ca daca apa e mai rece ele intra in hibernare, nu neaparat racesc.
Apropos de asta am un prieten care le-a uitat 1 saptamana intr-o galeata in baie (unde e racoare) si n-au patit nimic, iar in ata zi le-a scapat in cada cu apa fierbinte si le-a oparit un pic si tot au supravietuit...deci nu-s chiar de portelan.

Intra in hibernare daca temperatura scade oarecum treptat, de obicei racesc la schimbari de temperatura bruste. Acum depinde si de varsta, pentru ca am vazut si in piata Obor un nenorociat care tinea o testoasa de Florida intr-un "acvariu" gol, fara apa, mic incat nici nu se putea intoarce testoasa... si in plina iarna, afara fulguia si testoasa a stat zi de zi, cred ca pana in primavara, afara la taraba, fara sa hiberneze (ptr. ca se mai misca din cand in cand si avea ochii deschisi), insa era adulta.
Testos Admin
Testos Admin

de adrian » 11 Mar 2007, 12:05

Am fost de dimineata cu ea...i-a administrat un antibiotic si inca ceva...nush exact ce.Am ajuns acasa cu ea si a inceput sa faca tare urat...casca gura si parca tuseste ca are un recul din corp.Ma gandesc ca este o reactie la injectiile facute, ca pana acum nu mi-a facut asa ceva.Acum, s-a mai linistit...dar e tare bleaga si sa inoate nu poate.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 11 Mar 2007, 12:14

medicul ce ti-a zis? nu trebuie continuat tratamentul cu antibiotic?
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 11 Mar 2007, 12:21

Asigura-i o coloana de apa, astfel incat sa fie doar acoperita carapacea de apa... sa poata ridica gatul putin si sa nu faca eforturi pentru a respira!
Cand au pneumonie se pot ineca, pentru ca plamanii pierd rolul de flotor si se scufunda.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 11 Mar 2007, 12:24

teoretic dupa ce ai facut antibiotic ...trebuie sa o ti mai mult pe uscat si sa o uzi tu din cand in cand....nu trebuie sa le ti in apa....cel putin asa mi-a zis mie veterinarul cad am avut aceiasi prblema cu Alfa... si cum a intrebaat si diego..nu ti-a mai zis sa te mai duci sa ii mai faca antibiotic..deoarece cu o sinpla doza intr-o zi nu scapa de "raceala"...trebuiesc facute 3 injecti minim daca isi revine in 3-4 zile..daca nu se prelungeste doza...iar starea aceia de antipatie care zici tu e ori din cauza shocului la injectie..in 3 ore maxim trebuie sa isi mai revina...si ai grija sa o ti mai mult pe uscat si la caldura
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de zuzu » 11 Mar 2007, 12:37

adrian scrie:Am fost de dimineata cu ea...i-a administrat un antibiotic si inca ceva...nush exact ce.Am ajuns acasa cu ea si a inceput sa faca tare urat...casca gura si parca tuseste ca are un recul din corp.Ma gandesc ca este o reactie la injectiile facute, ca pana acum nu mi-a facut asa ceva.Acum, s-a mai linistit...dar e tare bleaga si sa inoate nu poate.

ai fost cu ea unde?la facultate?.si ai dat de doctorul laurentiu Tudor?Daca nu ai luat legatura cu el,degeaba te-ai dus.Iti dau nr lui de la cabinet,care se afla in Militari pe langa teatrul masca,statia de autobuz 178.Nu stiu daca azi este in bucuresti.Ia neaparat legatura cu el si spune-i tot:si ce a mancat,si conditii,si ce a facut,si ce tratament a facut ...tot.El este singurul care iti poate salva broscuta.Imi pare rau ca nu am apucat sa -ti dau pana acum nr de la cabinet,si vad ca deja ti-a murit o broscuta.Sorry.Eu merg la el de ani de zile.Uite...Tetravet ..tel.430.54.15.Suna intai....si vezi daca e acolo.Nu mai da broscuta pe mana nimanui.Crede-ma...nu fac reclama....dar el este pasionat de ceea ce face.

Aaaa.....si scoate pietricelele alea de rahat de acolo.daca vrei sa pui ceva...gaseste pietre de rau...suficient de mari incat sa nu le poata inchiti.Bafta.Daca ai nelamuriri sau daca te pot ajuta...spune.
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul