Cum sa ma impritenesc cu broasca?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Cum sa ma impritenesc cu broasca?

de misha05 » 22 Iun 2009, 21:22

SAlut!Cred ca broasca mea e 'antisociala'.De fiecare data cand ii schimb apa face urat in sesnsul ca vrea sa ma muste etc.Ce i drept nu prea o bag in seama toata ziua.Ce as putea sa fac sa ma imprietenesc cu ea?

de dis » 23 Iun 2009, 08:45

poti incerca sa o hranesti din mana si sa vorbesti cu ea in timpul ala, sa se obisnuiasca cu tine :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de mihaelajulia » 23 Iun 2009, 10:56

Unele testoase se comporta asa, indiferent ce le-ai face. Altele stau sa le mangai "sub barbie". :lol:
Pe de alta parte, daca e obisnuita doar in acvariu, scoaterea din apa reprezinta pentru ea un mediu periculos si incearca sa se apere muscand si zbatandu-se sa se elibereze din mana ta.

Cum zice si @dis, vorbeste cu ea si incearca s-o faci sa manance din mana ta.
Spre exemplu, tii palma stanga in apa, paralela cu suprafata apei, iar dreapta, in care ai mancarea, o tii la incheietura palmei stangi si o atragi sa se urce in palma ta. Poate sa dureze pana indrazneste sa urce in palma ta, dar o poti face treptat. La inceput ii tii mancarea in dreptul degetelor palmei stangi, dupa care urci cate putin catre incheietura palmei mancarea si o atragi in palma ta. Daca ai reusit s-o faci sa ti se urce in palma in apa, poti incerca pe urma sa tii doar degetele palmei stangi in apa, iar podul palmei afara din apa, ca si o rampa pe care sa urce dupa mancare. Important e s-o lasi sa manance, sa n-o ridici tu cu mana din apa sa se simta in nesigurata. Capata incredere in tine vazand ca nu i se intampla nici o nenorocire cand e in mana ta. Procedura poate dura cateva zile, in functie de testoasa.
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Cum sa ma impritenesc cu broasca?

de Andr3 » 23 Iun 2009, 13:14

misha05 scrie:... face urat in sesnsul ca vrea sa ma muste etc.

shi ale mele fac asha chiar dak le am de moolt
doar k pe mn ma musca doar cand le dau de mancare :roll:
pe uscat nu-mi fac nimic shi nici in acvariul ala mare (le dau mancare in vechiul acvariu :) )
Testos activ
Testos activ

de ralucta » 23 Iun 2009, 23:57

a mea.. face asa numai cand vreau sa o spal.se da sa ma muste. nu suporta periuta...si la fel dak vreau sa o dau cu ulei pe carapace vrea sa ma muste nu inteleg de ce...acum ceva timp dupa ce am spalat`o probabail ea ink era nervoasa si eu vroiam sa o alint si am apropiat`o de fata mea si ma faceam ca o pup..si intr`un moment d neatentie(ma strigase cineva) m`a si apucat de buza..am ramas socata..si am lasat`o sa dea drum singura..dupa vreo 4 sec 5 a dat..credeam ca raman fara buza..stiu ca e de ras dar mie imi venea sa plang..sunt imprevizibile..oricat de frumos ne`am purta cu ele.
Testos juvenil
Testos juvenil

de me_oana » 24 Iun 2009, 16:43

Pot s zic k si a mea era foarte sperioasa la inceput...am primit-o de la cineva si acea pers nu-i prea dadea atentie,chiar o "tortura"!De cand o am eu e foarte prietenoasa,mananca de la mine din palma o scot din acvariu si doarme la mine in palma...Conteaza f mult s ii dai atentie,s te joci cu ea chiar sa-i vorbesti...

Later edit: A..si am uitat s specific...eu o pup si nu are nici o treaba...f rar cand o trezesc se baga d tot in carapace k nu se asteapta,dar nici urma de muscat:P

FOLOSESTE BUTONUL EDIT SI EVITA FOLOSIREA LIMBAJULUI MIRC
Testos juvenil
Testos juvenil

Cum o ''imblanzesti''

de egabi70 » 15 Iul 2009, 09:38

Am avut o testoasa de 10 ani, si s-a domesticit treptat dar, ma jucam zilnic cu ea, o spalam, o hraneam in palma.La un moment dat isi intindea singura picioarele si gatul ca s-o spal.Era haioasa tare.Din pacate e fugit intr-o vara escaladand pietrele de pe marginea iazului unde o tineam.Acum am alte doua broscute mici, cumparate de cateva zile.Vreau sa procedez la fel si cu acestea, sa le fac sa capete incredere in mine.Daca se domesticesc cunt hazlii rau de tot!
Testos juvenil
Testos juvenil

de OvidiuRogalski » 20 Iul 2009, 12:29

[quote="Andr3"][quote="misha05"]... face urat in sesnsul ca vrea sa ma muste etc.[/quote]

shi ale mele fac asha chiar dak le am de moolt
doar k pe mn ma musca doar cand le dau de mancare :roll:
pe uscat nu-mi fac nimic shi nici in acvariul ala mare (le dau mancare in vechiul acvariu :) )[/quote]
Testos juvenil
Testos juvenil

de Adryenutza » 30 Iul 2009, 14:06

misha05 scrie:SAlut!Cred ca broasca mea e 'antisociala'.De fiecare data cand ii schimb apa face urat in sesnsul ca vrea sa ma muste etc.Ce i drept nu prea o bag in seama toata ziua.Ce as putea sa fac sa ma imprietenesc cu ea?

Eu am o broscuta de vreo 4-5 luni ji m-am imprietenit cu ea imediat adica vorbesc cu ea mereu cand intru in camera cam 2-3 ore pe zi ma joc numai cu ea o strig muuult pe nume asa k l-a si invatat(de asta sunt fericita adica cum o strig ridica capul deasupra apei si se uita la mine) ii dau de mancare o mangai sub barbie in timp ce vorbesc cu ea o pup (ps: nu radeti de chestia cu pupatul ei ii place si sta ) deci sper ca iti vor fi de ajutor informatiile mele mult succes in continoare tuturor si sper sa ma primiti si pe mine in comunitatea voastra MULTUMESC!!

de lulu_broscuta » 02 Noi 2009, 09:40

Pai broasca mea e foarte amuzanta pentru ca atunci cand pun degetul in apa vrea sa ma muste si odata a venit o prietena de-a mea cu broasca si broasca mea a muscat-o,e canibala.Cand vede pliculetul de gamarus se agita imediat.Cand o strig coboara de pe insulita si ma urmareste cand ma plimb prin camera.O iubesc foarte mult si nu stiu ce m-as face fara ea.
Testos juvenil
Testos juvenil