Vacanta

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Vacanta

de manase » 17 Iul 2009, 08:29

trebuie sa plec din localitate o saptamana cu toata familia, ce as putea face cu testoasele. nu am un vecin care lear putea da de mancare sau ceva de genu
am auzit ca rezista fara mancare, dar tot imi fac griji
:mrgreen:
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 17 Iul 2009, 08:38

http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... t=concediu
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... t=concediu

Nu iti lua mai mult de 2 minute sa gasesti aceste topicuri. In caz ca nu esti lamurit in totalitate, poti pune intrebarile tot acolo, fara a mai deschide alt subiect nou. :!:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de manase » 17 Iul 2009, 17:41

da bine, da in ambele zice ca le lasa cuiva sau ca le ia cu el, da io nam posibilitatile astea
nu este si a3a posibilitate?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 17 Iul 2009, 21:40

Ba da :mrgreen: O lasi acasa, dar nu iti garantez ca o mai gasesti ok.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Locko » 17 Iul 2009, 22:28

si eu plec indata in concediu, dar sper ca daca e cineva care sa le mai arunce niste mancare macar o data pe zi in acvariu sa reziste o sapt pana ma intorc
Testos activ
Testos activ

de manase » 17 Iul 2009, 22:32

ele mananca maxim 4 cuburi de inima de vita , nu pot sa le las rezerve? pe insulita
si ele isi iau cat au nevoie...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Locko » 17 Iul 2009, 22:36

manase scrie:ele mananca maxim 4 cuburi de inima de vita , nu pot sa le las rezerve? pe insulita
si ele isi iau cat au nevoie...

din cate stiu eu ele mananca doar din apa
Testos activ
Testos activ

de manase » 17 Iul 2009, 22:37

dar le pot trage pana in apa de unde sa le manance
Testos juvenil
Testos juvenil

de Locko » 17 Iul 2009, 22:41

daca ale tale sunt asa inteligente atunci cred ca poti sa le lasi pe insula :<>
Testos activ
Testos activ

de Florin » 18 Iul 2009, 07:42

Si stii tu ca mananca doar 4 cuburi. Eu cred ca le va manca pe toate odata. Ia fa o incercare... :lol:
Testos Moderator
Testos Moderator

de TerraTestosuMeu » 18 Iul 2009, 08:19

Nu ai rude sau asa ceva???Eu am lasat-o la o colega.
TerraTestosuMeu

de manase » 18 Iul 2009, 13:51

le hranesc odata pe zi si daca pun 5 cuburi, intotdeauna ramane unu
Testos juvenil
Testos juvenil

de Andr3 » 19 Iul 2009, 14:56

shi eu am fost plecata la mare 10 noptzi shi broscutzele i le-am lasat lu` bunica. a fost mai greu drumu` dar a fost ok
Testos activ
Testos activ

de lulu_broscuta » 11 Dec 2009, 11:46

Am si eu o intrebare:Eu astazi plec intr-o calatorie in afara tarii.Trebuie sa iau si broscutele cu mine pentru ca nu are cine sa aiba grija de ele 4 saptamani si ma intrebam daca o sa le afecteze cu ceva,pentru ca eu plec cu autobuzul.Ajutati-ma. :?
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 11 Dec 2009, 13:38

Transportul testoaselor
Daca v-ati hotarat sa va mutati cu locuinta, cu siguranta va intrebati cum sa transportati in siguranta si broscuta dumneavoastra testoasa. In cele ce urmeaza va vom prezenta aspectele care trebuiesc luate in considerare precum si cateva sfaturi pentru a duce la indeplinire cu succes aceasta sarcina.
Daca aveti nevoie sa parcurgeti un drum mai lung, desi stresant pentru broscuta, puteti sa aranjati lucrurile in asa fel incat ea sa aiba un minim de confort:
- Folositi pentru transport o cutie/container de plastic rigid pe care sa o puteti inchide bine, pentru ca broscuta sa nu iasa din ea. Dati cateva gauri suficient de mari in capacul cutiei pentru a permite aerului sa intre. Cutia nu trebuie sa fie prea mica, dar nici prea mare. Pe fundul cutiei puteti aseza un prosop sau o bucata de material (aveti grija sa nu alegeti o tesatura in care broscuta sa-si poata agata ghearele).
- Broscutele testoase cu tample rosii pot rezista fara probleme cateva ore fara apa, o mai mare problema este insa temperatura. Daca este prea cald va trebui sa udati materialul de pe fundul cutiei si sa stropiti din cand in cand broscuta cu apa. Daca o transportati cu o masina dotata cu aer conditionat aveti grija sa nu plasati containerul in curentul rece. Aveti grija ca in masina sa nu fie totusi prea frig!
- Daca drumul este foarte lung va trebui sa oferiti din cand in cand broscutei apa sa bea. Puteti deschide din cand in cand si capacul cutiei pentru a-i oferi aer proaspat.
- Aveti grija sa nu rasturnati cutia sau sa o loviti.
- Nu hraniti testoasa cu 24 de ore inainte de drum si nici pe parcursul drumului. In acest fel veti putea reduce la minim murdarirea cu fecale a containerului si broscutei pe perioada drumului.
Drum bun!
.... dar nu stiu daca e voie sa le duci prin unele tari ;) intreaba de adminii ;)
Testos activ
Testos activ

Următorul