Carapace moale sau nu

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Carapace moale sau nu

de bocenakis » 04 Mar 2007, 21:31

Am primit o broscuta acum 2 saptamani despre care mi s-a spus ca e baiat desi era mica si m-am hotarat sa-i iau si o partenera. Zis si facut! Sambata i-am luat si o partenera, se pare insa ca aceasta este mai mica decat prima desi mi s-a spus ca este fetita! Acum am insa o problema!!! Azi am constatat ca partea de carapace de deasupra din jurul cozii este moale si se indoaie putin la ambele broscute iar la cea mica pe care am cumparat-o despre care se pare ca este fetita am observat o crapatura deasupra cozii la carapace...Mentionez ca am un acvaterariu si nu un acvariu si ca o parte din timp broscutele si-l petrec sub termostat. Ce se intampla?
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Carapace moale sau nu

de adrian25 » 04 Mar 2007, 22:28

cred ca cel mai bine ar fi sa o vada un veterinar pe cea care are carapacea crapata, dar cred ca se va reface repede avand in vedera ca sunt micute, am citit undeva ca exista un fel de rasina, ca un lipici cu care se poate lipi carapacea, dar parca era pentru testoasele adulte, asteapta mai multe sfaturi
cat despre carapacea moale poate fi vb de lipsa de calciu, e bine sa le pui in acvariu niste broscute de calciu ce se gasesc in petshop-uri, plus ca trebuie sa le iei un bec sau neon cu ultraviolete B, cel mai indicat e repti glo5, ajuta la fixarea calciului in carapace, vezi sectiunea de iluminare si hrana,multa sanatate broscutelor
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 05 Mar 2007, 00:12

Precum a spus si Adrian, citeste articolul despre iluminare !!!
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 05 Mar 2007, 10:13

broscutele de calciu nu se mai gasesc momentan....ambele broscute trebuiesc duse la veterinar.... crapatura pe carapace daca este grava e posibil sa nu se refaca...mai bine te duci sa vada despre ce e vorba..iar cea care are carapacea moale...sigur e din cauza lipsei de calciu...sau din lipsa de vitamina d2 ce ajuta la asimilarea calciului....veterinaru le va face 2 injecti/zi pe o perioada care o considera corespunzatoare pt refacere..multa bafta...si pe viitor e necesar sa le pui la dispozitie un acvariu si o sursa de lumina cu uv....multa bafta
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 05 Mar 2007, 12:14

...Vitamina D3, nu D2.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 05 Mar 2007, 13:49

zici tu ca d3?....eu tin minte ca d2....daca e o sa scanez o pagina legata de vitamine si vedem... :)
Testos activ
Testos activ

de diego » 05 Mar 2007, 15:52

Ambele variante sunt corecte:

Atat vitamina D2 cat si vitamina D3 ajuta la fixarea calciului in oase. Vitamina D este necesara pentru absorbtia de calciu si fosfor din intestinul mic, reabsorbtia lor in rinichi, si procesul de mineralizare al oaselor. De aceea contribuie la cresterea sanatoasa a oaselor. De asemenea, joaca un rol important in functionarea corespunzatoare a muschilor, nervilor, coagularii sangelui, cresterii celulelor si utilizarii energiei.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 05 Mar 2007, 16:07

ms pt informatie[diego]...pt vitamina d2 stiam sigur pt ca am si facut o injectie la testoase cu vit d2 si mai si citisem intr-o carte despre asta....dar de vitamina d3 nu am stiut... :D ms
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 06 Mar 2007, 19:54

M-am informat, intr-adevar si vitamina D2 participa la fixarea calciului in oase, cea ce m-a intrigat a fost acest articol despre carapacea moale, Uv-B & vitamina D3:
http://www.austinsturtlepage.com/Articl ... ghting.htm

Scuze pentru disputa!
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 06 Mar 2007, 22:07

interesant articolu ...ar fi fost si mai interesant sa gasim toate variantele de neoane si becuri ce emana uv-uri si o comparatie .... din cate am observat s-a facut o comparatie numai intre cele de top...dintre care multe nici nu le-am vazut in romania(motivul se stie)
Testos activ
Testos activ