Petshop-uri. Da sau Nu

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Petshop-uri. Da sau Nu

de andreibaboi » 05 Iun 2009, 13:39

Am deschis acest topic deoarece prima mea experienta cu un petshop a fost foarte neplacuta si as vrea ca viitorii proprietari de broscute sa stie de unde sa cumpere si de unde nu.

Petshop-ul din Cora Pantelimon
Preturile sunt ok (cred) dar ingrijirea si igiena animalelor este execrabila. Broscutele stateau intr-o apa murdara (alba), fara lumina si caldura intr-un "acvariu" de cativa cm patrati. Am mai citit pe net ca a mai fost o reclamatie impotriva acelui petshop (un catel care statea in conditii mizere) dar s-a solutionat cu explicatia "toate animalele erau sanatoase si in conditii bune". Nu am primit carnet de sanatate pentru broscute (desi legal asa ar trebui).

Petshop-ul din Hornbach Militari
Preturile sunt un pic mai maricele dar merita. Broscutele stau intr-un acvariu mare, apa este cristal, acvariul este iluminat si incalzit. Broscutele erau vioaie si pareau bine ingrijite. In plus se gasesc acolo majoritatea lucrurilor necesare unui acvariu pentru broscute (acvariu, filtre, incalzitor, bec cu UV, incalzitor pentru aerul din acvariu)
Ultima oară modificat de andreibaboi pe 07 Iun 2009, 13:42, modificat de 2 ori în total.
Testos juvenil
Testos juvenil

de ATLANTIC » 05 Iun 2009, 13:50

eu v-as recomanda pet-shopul din drumul taberei.
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 05 Iun 2009, 15:48

Dupa cele descrise de tine iti recomand Hornabach'ul pentru ca, Zoomania din Cora m-a dezamagit si pe mine, aceleasi conditii, apa de 2 cm pentru aproximativ 15 broscute mici, apa de 2 cm pentru o broscuta matura. Inainte sa iei din Hornabach ceea ce doresti, ar merita o vizita la Animax'ul din Drumul Taberei
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Kirill » 05 Iun 2009, 16:05

In cluj situatia este crancena.ieri am cumparat un trachemys scripta elegans , l-am ales pe cel mai slab dintre toti si pe cel mai bolav.azi in schimb merg cu el la doctor pt ca cred ca are pneumonie si conjuctivita.am vizitat cam 95% din pet-shop-uri si in absolut toate conditile sunt de nedescris...
Sper sa il pot salva... :P :D
Testos meserias
Testos meserias

de Andr3 » 05 Iun 2009, 17:15

Kirill scrie:In cluj situatia este crancena.ieri am cumparat un trachemys scripta elegans , l-am ales pe cel mai slab dintre toti si pe cel mai bolav.azi in schimb merg cu el la doctor pt ca cred ca are pneumonie si conjuctivita.am vizitat cam 95% din pet-shop-uri si in absolut toate conditile sunt de nedescris...
Sper sa il pot salva... :P :D

felicitari pentru gest! :D
se vede ca iubesti testoasele
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 05 Iun 2009, 19:01

Veteriarul a spus ca are infectie la tractul respirator, si bineinteles cojunctivita.A spus sa continui cu Vita plus si Kanamicina pentru conjunctivita, si i-a administrat antibiotic[injectat],trebuie sa repet injectile timp de trei zile.Fiind mica cat o moneda de 50bani , sansele de supravietuire sunt 50% ,poate mai putine.
Acum sa va spun ce am facut ,eventual sa ma corectati.Cat se poate de rapid pentru ca broscuta este in stare critica.
1.are apa la 29C,cu vita plus adaugat in apa
2.are filtru,incalzitor si bec deasupara partii de uscat[sta 98% numai pe uscat.
conditia ochilor s-a imbuatatit cu 200% fata de cum era ieri,dar cu respiratia are inca probleme.
Deasupra acvariului am pus niste foi ca sa fie cat mai mare umiditate si intradevar este.
Astept sugestii cat mai urgente!!!!!!!
***scuze pentru offtopic****
Testos meserias
Testos meserias

de vladraq » 05 Iun 2009, 22:15

Permiteti-mi sa rad, voi aveti de ales dar eu care sunt in galati acum ce fac? sunt doar cateava pet shop`uri in tot orasul si la doar 2 am gasit mancare pt broscute va dati seama k nu e cine stie ce divesificata
Testos juvenil
Testos juvenil

de vic » 05 Iun 2009, 22:16

In mod spontan va prefera sa stea la plaja- si eu am luat un puisor mic cu o conjunctivita urata, si dupa doar o zi in apa verde si plaja inflamatia s-a redus pana aproape de vindecare.
Daca va mira ideea de "apa verde", e o chestie veche. Am observat multe efecte benefice pentru unii pesti, mai ales pesti neglijati. Recent, un guppyst serios mi-a confirmat constatarile- erau deja facute in domeniul lor :lol: .
Algele care prolifereaza si dau culoarea verde apei fac acest lucru pe seama unor reziduuri- vezi ciclul azotului in acvariu. O apa poate fi limpede, dar saturata de nitrati/fosfati si alte substante, sau sa fie verde si sa colcaie de viata algala, care consuma aceste substante. Sigur ca vor fi variatii de pH, CO2 si O2, dar testoasele le tolereaza mai bine decat pestii, fiind practic imune. Plus miraculoasele efecte, fara sa vorbim de varietatea de micoorganisme pe care puii de pesti le vor consuma- asta in cazul acvariului. Una peste alta, green water rulz!
Kirill, :thumbsup: la faza cu cea mai amarata testoasa! De obicei, toti vor cel mai mare si sanatos animal- de inteles. Dar si ce ai facut tu e de inteles- la alt nivel.
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 05 Iun 2009, 22:35

Ok,dar stii cumva ce anume trebuie sa fac?
ma ingrijoreaza pneumonia,nu neaparat conjuctivita.dupa injectie a fost foarte rau,apoi si-a revenit,iar acum este foarte pasiva.foarte,deabia mai misca cate putin...sicer sper sa isi revina,pentru ca daca nu o sa le inchid pet-shopu la imbecilii aia de oameni!
Testos meserias
Testos meserias

de vic » 06 Iun 2009, 05:21

Nu stiu in privinta tratamentului medicamentos, dar sigur are nevoie de mai multa caldura- nu a apei. Poti aranja ceva astfel incat sa stea la plaja, preferabil direct la soare, sau macar prin geam? 29*C mi se pare putin, cred ca ar avea nevoie de mai mult. Poate preveni supraincalzirea prin imersii repetate, dar daca nu are necesarul de soare, nu are de ales. Incearca si asta.
Succes!
Testos activ
Testos activ

de ATLANTIC » 07 Iun 2009, 17:25

ce-i drept in unele pet-shopuri au niste conditii mizerabile pentru bietele testoase.. :cry: :shock:
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de andraalecse » 14 Iul 2009, 20:21

ATLANTIC scrie:eu v-as recomanda pet-shopul din drumul taberei.
unde este ai exact cel din dr taberei?ca eu ma tot chinui sa cumpar o broscuta de apa si nu gasesc in militari la nici un pet shop
Testos juvenil
Testos juvenil

de andreibaboi » 14 Iul 2009, 20:31

Mergi in Hornbach ca au, am luat eu doua acum o saptamana si sunt vioaie, au mancat imediat ce le-am adus si sunt niste cersetoare, cum ma apropii de ele vin sa ceara de mancare. Se joaca tot timpul, nu au stare nici 5 minute. Tocmai le-am luat un filtru extern si una dintre ele si-a gasit distractie....sa se bage printre peretele acvariului si teava de la filtru. rad de jumate de ora de ma prapadesc :)). Daca totusi vrei sa iei de la cel din dr. taberei, vezi ca e la tricodava la 20 de m de brd-ul de pe colt. e si un mic magazinas de hrana pt animale langa parca, sa nu-l confunzi.
Testos juvenil
Testos juvenil

de andraalecse » 14 Iul 2009, 21:38

andreibaboi scrie:Mergi in Hornbach ca au, am luat eu doua acum o saptamana si sunt vioaie, au mancat imediat ce le-am adus si sunt niste cersetoare, cum ma apropii de ele vin sa ceara de mancare. Se joaca tot timpul, nu au stare nici 5 minute. Tocmai le-am luat un filtru extern si una dintre ele si-a gasit distractie....sa se bage printre peretele acvariului si teava de la filtru. rad de jumate de ora de ma prapadesc :)). Daca totusi vrei sa iei de la cel din dr. taberei, vezi ca e la tricodava la 20 de m de brd-ul de pe colt. e si un mic magazinas de hrana pt animale langa parca, sa nu-l confunzi.
merci frumos chiar maine am sa ma duc sa mi iau sper sa gasesc am sa te anunt !iti multumesc inca odata!
Testos juvenil
Testos juvenil

de andreibaboi » 14 Iul 2009, 21:46

Iti mai recomand, cand ajungi acolo, sa te uiti dupa Mihaela Bostina, lucreaza la raionul de animale ... cred ca e chiar sefa raionului. E o fosta colega de liceu si se pricepe foarte bine, a terminat facultatea de veterinara....si te poate ajuta cu tot ce ai nevoie...iti poate raspunde la intrebari....si nu vorbeste tampenii num fac marea majoritate a lucratorilor de prin petshop-uri
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul