Rosul e stresant pt testoase?
10 mesaje
|Pagina 1 din 1
Rosul e stresant pt testoase?
Salut! :) ..Astazi vreau sa ma apuc de constructia unui nou acvariu (am sticla ,silicon etc )..,dar dimensiunile acvariului nou vor fi destul de mari fata de cel vechi asa ca acesta nu va mai incapea pe birou...pentru a rezolva problema am "procurat" :lol: o masa solida dar are o problema :roll:
este "tapitata" cu un material rosu aprins.. :| ...oare as putea sa pun acvariul direct pe ea (am inteles ca rosul streseaza testoasele) sau ar trebui ceva cu care sa acopar culoarea :? ...
Btw thx for the answers :)
este "tapitata" cu un material rosu aprins.. :| ...oare as putea sa pun acvariul direct pe ea (am inteles ca rosul streseaza testoasele) sau ar trebui ceva cu care sa acopar culoarea :? ...
Btw thx for the answers :)
[Ride TiLl YoU`Ll Die]
•Rocky•~ 2 anisori :D
A
decat fata de masa mai bine pune o folie autocolanta neagra sub acvariu. sa vezi ce misto se vede :D or sa capete culorile mai mult contrast. daca nu pui folie autocolanta incearca macar o hartie neagra mai mare, cat suprafata acvariului :wink:
Poate vrei sa te arunc la testoase!
as incerca :) ..autocolant nu as avea cum .. :lol: (masa e acoperita cu material textil )..poate hartie neagra :)..dar nu o sa intunce acvariul :| ...sub acvariul vechi aveam o folie verde deschis termoizolatoare ( gen cum se pune sub parchet pt izolare )...si era ok :)...dar nu mai am in dimensiuni asa de mari :? ...voi vedea...acvariul e gata ...mai il las 1 zi si pun apa in el :)...
[Ride TiLl YoU`Ll Die]
nu stiu cat le streseaza... eu unul acum pe perioada verii le scot intr`o cadita de copii la soare. din pacate n`am gasit si alta culoare decat tot rosie... intradevar poate e stresant.. dar se pare ca s`au obisnuit. ies in continuare pe bolovani la soare.... autocolant n`am cum sa pun ca mi`l va da jos apa :)... daca tu zici ca e acoperita masa cu material textil.. cumpara o bucata de material negru sau alb si fa un fel de husa peste masa respectiva :)
"In mai multe studii, Andrew Elliot de la Universitatea Rochester, New York, le-a testat, reiesind ca, la un nivel foarte elementar, corpul uman are tendinta de a fugi de rosu. Potrivit lui Elliot, ecuatia elementara care caracterizeaza culorile este “rosu egal pericol”. In plus, subiectii care vizualizeaza aceasta culoare prezinta o activitate sporita la nivelul zonei cerebrale asociate emotivitatii; rosul ii face pe subiecti sa se agite si sa faca greseli."
Deci nu doar testoasele sunt stresate de rosu.
Deci nu doar testoasele sunt stresate de rosu.
asta e doar o teorie. tu daca vezi o tipa imbracata`n rosu .. o sa te sperii de ea? o sa fugi? o sa traversezi? din pacate nu`s caini sa maraie la rosu.. nici tauri sau alte animale. n`ai de unde sa sti daca le streseaza sau nu. stresul ar putea venii si de la faptul ca se oglindesc in fundul bazinului. lafel cum si tu te`ai stresa daca ai sta intr`o casa tapetata cu oglinzi peste tot.. mai putin tavanul..
Acum o saptamana mi-am schimbat draperia.Cea veche era gri.Cea noua e portocalie.Cand acopera geamul are insa o culoare rosie apris si toata camera pare in flacari ... Dimineata cand incepe sa se lumineze,in acvariu e mare agitatie.. Sper sa nu aiba nicio legatura comportamentul testoaselor cu lumina din camera,pt ca n-am de gand sa-mi schimb draperia,again.. :) Inclin sa cred ca totul e din cauza masculului care incearca sa musca femela.. Sper sa se linisteasca treburile..Altfel sunt nevoita sa ma trezesc cu noaptea in cap :))
- Testos juvenil

10 mesaje
|Pagina 1 din 1