Vechea poveste...

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Vechea poveste...

de ralucta » 14 Iun 2009, 22:03

hello! am mai postat un topic acum ceva timp..pe aceiasi tema BROASCA MEA NU MANANCA!!! nu i`am dat d mancare o zi si ceva...si tot la fel,cand i`am dat altceva inafara de pestii aia uscati nu manca..cum i`am dat peste cum a mancat tot... este f activa... dar de vreo 3 sapt numai asta mananca..chiar nu stiu ce sa`i mai fac..mi s`a stricat si incalzitorul..si dureaza ceva pana o sa mi`l schimbe asa mi`au zis aia d la pet shop..noroc ca e cald afara ziua o scot la geam..si seara am bec uv..deci conditii sunt...chiar nu stiu ce sa`i fac..i`am pus si elixir in apa..si nimic..e agitata dar nu mananca altceva..
ps : cand am luat`o fata de la petshop mi`a zis ca are 8 luni..la mine este de vreo 2..deci mai are putin si face un an si sincer...nu are mai mult de 6 cm..dar totusi cand am luat`o era mult mai mik ca acum..o sa postez cateva poze.multumesc si astept niste sfaturi

poze cu broscutza http://yfrog.com/42image498j
http://yfrog.com/42image502j
http://yfrog.com/42image503xj
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 14 Iun 2009, 22:37

Salut!
Broscuta ta nu are 8 luni ,aia e clar.poate 4...Cum ai mai auzit ,flamanzeste-o.Daca nu vrea sa manance prima zi,mai lasa-o.Daca nici dupa 2-3 zile nu mananca nimic,incearca sa amesteci pestele cu altceva,de ex:faramitezi peste si il amesteci cu gamarus maruntit[mai mult peste la inceput iar apoi mai mult gamarus].
Testos meserias
Testos meserias

de ralucta » 15 Iun 2009, 09:11

Kirill scrie:Salut!
Broscuta ta nu are 8 luni ,aia e clar.poate 4...Cum ai mai auzit ,flamanzeste-o.Daca nu vrea sa manance prima zi,mai lasa-o.Daca nici dupa 2-3 zile nu mananca nimic,incearca sa amesteci pestele cu altceva,de ex:faramitezi peste si il amesteci cu gamarus maruntit[mai mult peste la inceput iar apoi mai mult gamarus].

ok asta am sa fac..sper sa nu moara d foame ..nu vreau sa o chinui...nu am vrut sa o las mult fara mancare gen 2-3 zile p k mi`e frik sa nu pateasca cva.merci oricum :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 15 Iun 2009, 11:01

Nu moare de foame, stai linistita,au fost cazuri care testoasa a rezistat si 3luni fara mancare,deci 3 zile nu are nimic!Eu acum am o broscuta bolnava si nu a mai mancat de 3 zile,si e foarte vioaie!
Testos meserias
Testos meserias

de ralucta » 15 Iun 2009, 22:36

Kirill scrie:Nu moare de foame, stai linistita,au fost cazuri care testoasa a rezistat si 3luni fara mancare,deci 3 zile nu are nimic!Eu acum am o broscuta bolnava si nu a mai mancat de 3 zile,si e foarte vioaie!

aaaolikkkk!!!! cand m`am uitat azi la ea si`a facut nevoile si dupa le`a mancat :))) bine k macar asa se hraneste..mank cu o pofta :))) n`am mai vazut asa ceva ...nu stiu cat d sanatos e...sper sa nu pateasca nimic :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de anuk » 20 Iun 2009, 09:44

stai linistita ca nu e singura care isi papa excrementele, majoritatea fac asa:) Nu stiu cat de sanatos este...
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Testos activ
Testos activ

de dragonflyyy8 » 21 Iun 2009, 16:49

problema este DE CE fac asta....
de foame? cred ca stim toti cat sunt de nehalite.
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!

.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
Testos meserias
Testos meserias

de ralucta » 21 Iun 2009, 17:22

dragonflyyy8 scrie:problema este DE CE fac asta....
de foame? cred ca stim toti cat sunt de nehalite.

hmm probabil miroase bine :))) pt ca si macarea pe care le`o dam are un mios "tare dragut" chiar nu ma asteptam sa`si manance... am ramas :shock:
Apropo broasca mea nu sta niciodata pe piatra dak sunt si eu in preajma...dak dorm e sigur sus pe ea..sau dak ies din camera dar cum apar sau ma trezesc ma simte imediat si tzup in apa:)) chiar nu inteleg dc ma port f frumos cu ea...in rest nu e sperioasa doar faza asta o face...poate gasiti voi o explicatie
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 21 Iun 2009, 19:34

Asa crezi tu, ca miroase frumos? Nu am mirosit ceva mai urat in viata mea.
O tineam intr-o cutie sa ii schimb apa si cand intru in camera unde era ea...sa cad pe jos, nu alta. Asta e partea a 2-a.....e foarte puternic mirosul.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Andr3 » 22 Iun 2009, 11:25

ralucta scrie:aaaolikkkk!!!! cand m`am uitat azi la ea si`a facut nevoile si dupa le`a mancat :))) bine k macar asa se hraneste..mank cu o pofta :))) n`am mai vazut asa ceva ...nu stiu cat d sanatos e...sper sa nu pateasca nimic :)

da...stiu...shi speedy face la fel
e asha scarbos ;_
Testos activ
Testos activ

de mihaelajulia » 22 Iun 2009, 20:14

In natura testoasele (si nu numai ele) mananca excremtele altor specii datorita substantelor ce le contin acestea si de care ele au nevoie.
In acvariu n-as putea spune de ce. Practic ele musca tot ce-i prin acvariu, din curiozitate presupun. (Si copii mici baga in gura tot ce prind, ca forma de "cunoastere") Iar daca vad ca e comestibil...inghit. :roll:
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Testos juvenil
Testos juvenil

de ralucta » 24 Iun 2009, 00:04

bun cu mancatu excrementelor m`am lamurit...dar cu mancatu pauza...am infometat`o am incercat sa le si amestec si nimic... e la fel de nemancacioasa...desi este f activa chiar nu stiu ce sa`i mai cumpar..
Ink ceva...exista vreo soltie anume cu care le putem spala??pt ca oricat as da cu periuta si cu apa tot are un miros ciudat si mai ales dak o dau cu vitakraft se ia si mai greu murdaria...
Testos juvenil
Testos juvenil

de lulu_broscuta » 13 Noi 2009, 09:02

am si eu o problema:mi-am cumparat ieri o broscuta de la pet shop si este foarte timida,desi este mai mare ca dimenziuni decat Lulu,plus ca nu mananca,nu stiu ce are,parca nu baga mancarea in seama,nu stiu ce sa fac :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de miruna » 13 Noi 2009, 11:36

las-o sa se acomdeze...le trebuie un timp
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 13 Noi 2009, 13:33

cand nu va mananca.. incercati cu peste crud sau viermusi de malai.(sau de carne... cei albi care se ii folosesc pescarii)

Imagine Imagine
(prima poza patratul al 2`lea din stanga de sus in jos)
Testos Moderator
Testos Moderator

Următorul