Ajutor va rog

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

de ATLANTIC » 05 Iun 2009, 13:52

e foarte adanc (7 metri),dar iarna le tin in casa.am un fel de cazi pe care le folosesc la asta
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de andreibaboi » 07 Iun 2009, 13:52

Revin cu niste noutati si cu niste intrebari. Am fost astazi cu cele doua broscute care mi-au mai ramas (a mai murit una) la un veterinar. Nu le-a pus un diagnostic clar dar le-a facut un antibiotic si mi-a dat o solutie (vita...ceva) sa le dau cate o picatura pe carapace. Tot drumul pana la veterinar (in partea cealalta a bucurestiului) au fost foarte active...dar can le-am adus iar acasa s-au molesit iar. Oare e vre-o problema cu "instalatia" mea? Apa e curata, filtrata si la o temperatura de 37-38 de grade iar aerul pe uscat sta pe la ~ 30. Voi cauta un termostat ca sa pot mentine o temperatura de 29 de grade. Stie cineva unde as putea gasi asta? Incalzirea e facuta cu o chestie ceramica care seamana cu un bec. Langa el am un bec Reptile Glo 2.0 (nu am gasit 5 sau 10) care e pus pe o priza cu timer si merge 8 ore pe zi. Ce altceva as mai putea sa le fac sa le inbunatatesc conditiile? E posibil ca problema lor sa fie cauzata de mediu?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 07 Iun 2009, 21:52

Moleseala de dupa plimbare poate fi din cauza plimbarii in sine, prea obositor pentru ele sa le plimbi mai ales pe caldura, nu doar obositor ci foarte riscant
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de andreibaboi » 07 Iun 2009, 22:23

Le-am tinut cat am putut la umbra...la intoarcere le-am pus si niste apa (putin pe fund) sa aiba sa se racoreasca....dar nu aveam ce sa fac....trebuia sa le duc la un veterinar. Cred ca dupa ce trece perioada asta...chiar daca se fac bine sau nu, imi voi pune toate relatiile in functiune sa le inchid petshopul alora...sau macar o amenda tzapana sa isi ia...pentru ca la cum chinuie animalele...merita
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 08 Iun 2009, 10:00

Andreibaboi cred ca te-ai incurcat cu temperatura apei,daca nu redu-o la 28-29C.Daca le-a injectat antibiotic este normal sa fie foarte pasive,aproape intr-o stare similara mortii.Eu cred ca testoasaele tale au cel mai probabil o infectie in sistemul respirator.Si eu am cumparat cea mai bolnava testosa pentr a o salva,si am reusit 95%.Daca vrei sa afli mai multe despre cum le poti trata uitate in sectiunea administrativ ->ghid pentru conjunctivita si pneumonie.

Multa sanatate !
Testos meserias
Testos meserias

de andreibaboi » 08 Iun 2009, 12:01

Da Kirill, ai dreptate, am scris aiurea. Vroiam sa spun 28-29 de grade. M-am speriat ieri pentru ca nu mai miscau aproape deloc, dar azi vad ca s-au deplasat si au facut si baie. Una dintre ele respira pe gura mai mult ieri asa ca probabil ai dreptate in legatura cu diagnosticul. Multumesc de raspunsuri
Testos juvenil
Testos juvenil

de ATLANTIC » 08 Iun 2009, 13:02

ar trebui sa deschidem un topic unde sa scriem pet-shopurile care ar trebui inchise!
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de andreibaboi » 08 Iun 2009, 21:46

Am fost in seara asta la cabinetul doctorului Laurentiu Tudor. Se pare ca animale exotice trateaza personal. Nu le-a facut nimic, a spus ca nu e vorba de pneumonie ci de deficienta nustu de care....nu am retinut termenul. Mi-a spus sa revin miercuri pentru ca nu are cum sa le faca nimic din cauza ca li s-a facut antibiotic ieri. Intre timp mi-a zis sa scad temperatura apei la 25 de grade si sa opresc sursa de caldura a aerului si sa nu-mi fac probleme ca nu mananca. Mi s-a parut cam ciudat diagnosticul si rapiditatea cu care l-a dat asa ca m-am interesat la facultate la veterinara si cei cu care am vorbit mi-au zis ca ei stiu ca se pricepe si ca e singurul doctor specializat pe animale exotice.
Avand in vedere ca nu ma pricep...merg pe mana lui...si sper sa nu regret :|
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 10 Iun 2009, 22:31

Salut!Astept cu nerabdare vesti de la tine!Sanatate Testoaselor :P
Testos meserias
Testos meserias

de andreibaboi » 11 Iun 2009, 08:10

Am fost aseara la cabinet si le-a facut niste injectii (nu antibiotic, altceva). Mie personal mi-a placut cum s-a purtat cu ele...si se vede ca se pricepe si nici nu e adeptul medicamentelor date aiurea. Diagnosticul este deficienta imunologica daca tin eu bine minte, datorata conditiilor proaste in care au fost tinute. I-am spus ca le-am luat din Zooland (parca asa ii zice) si mi-a spus ca stie si ca aceste testoase nici macar nu ar trebui comercializate.
Oricum, broscutele sunt mai vioaie (cel putin fac baie sinure de doua ori pe zi) si sper ca vor incepe sa si manance. Saptamana viitoare trebuie sa ma duc iar la cabinet, dar sper ca pana atunci vor fi mult mai bine. Ma bucur ca cel putin doua au scapat. Pentru cei care au mai luat broscute de acolo si au probleme, va recomand sa mergeti cu ele la dr Laurentiu Tudor (de animale exotice se ocupa parsonal). Multumesc tuturor pentru ajutor!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 11 Iun 2009, 10:20

Ma bucur ca testoasele tale se simt mai bine!Daca poti sa intrebi ce exact le-a dat ca sa stim si noi restul,ar fi foarte bine.Daca poti sa faci asta si daca bineinteles iti spune,fi pregatit cu o foaie si un pix :P ,pentru ca s-ar putea sa fie niste denumiri ciudate :shock:
Testos meserias
Testos meserias

de ATLANTIC » 11 Iun 2009, 10:49

bravo!ma bucur pt tine! :thumbsup:
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de andreibaboi » 11 Iun 2009, 12:34

Ok Kirill, saptamana viitoare cand ma duc cu ele il intreb exact medicatia si prognosticul (desi daca mie mi-au murit doua banuiesc ca e grav).
Testos juvenil
Testos juvenil

de twinkie » 12 Iun 2009, 09:35

bine ca ai ajuns la timp la dr tudor. e super bun, intr-adevar. desi uneori e mai nesuferit. daca dai un search pe forum o sa vezi ca e cam controversat in comunitate. dar pe mine ma intereseaza doar ca mi-a salvat de multe ori broscutele. suntem pacientii lui demult, nu stiu ce m-as fi facut fara el. n-a dat gres inca.

cat despre ce le-a dat, nicio grija, n-o sa-ti spuna nimic, e un secreto-maniac. imi povestea asistentul ala al lui ca nici lor nu le zice, nu zice la nimeni chestiile astea despre testoase. iti zice maxim diagnosticul si pt ala tre sa-l tragi de limba. dar na, s-o mai fi schimbat, bafta, ne tii la curent.

tot asa numai o zi pe saptamana e la cabinet? pe uverturii nu?
Testos activ
Testos activ

de andreibaboi » 12 Iun 2009, 15:06

diagnosticul mi l-a zis din prima.... iar tratamentul din cate stiu eu e obligat sa mi-l spuna....
Stiu ca e la cabinet pe uverturii intre 18:30 si 20, lunea si miercurea. Asistent nu am vazut...era o asistenta... M-a socat un lucru in schimb...si anume tarifele. Eu ma dusesem pregatit.....banuind ca au niste preturi mai "serioase" si intr-un final m-ia spus 10 ron in total pt 2 broscute. Mi-a fost si rusine sa-i dau doar atat....i-am dat mai mult....
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul