cearta in cuplu ;)

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

cearta in cuplu ;)

de oany03 » 27 Feb 2007, 22:41

am doua broscute.......mascul si femela reiese din cercetarile mele, sunt maricele au aproape 6 ani si stau impreuna de cand aveau 2 ani, nu am avut niciodata probleme cu ele, isi mai disputau ele uneori suprematia dar nimic mai mult. Insa de aproape 4 luni am observat ca broscuta, mai suparacioasa, ca femeile, a devenit foarte agresiva, isi musca atat partenerul cat si orice deget sau obiect care se apropie de suprafata apei, mi-a aratatsi mie ce putere are in cioc de cateva ori :). Pe broscoi il musca mai ales cand le pun mancare, abia il lasa sa manance ceva, din cauza asta broscuta a crescut foarte tare in ultima vreme, si cere mereu mancare, se agita disperata la marginea acvariului :x
Intrebarea e daca e ceva in neregula cu ea? sau pur si simplu nu ii mai place partenerul si ar trebuii sa le separ, sau daca mai pot face ceva sa le impac :lol:
multumesc mult pt raspunsuri.
ps. cred ca totul a inceput cand broscoiul avea o rana a pielii si veterinarul nu mi-a spus ca ar trebuii sa il tin la uscat sau oricum separat de broscuta, atunci am observat prima data ca o musca, tocmai din locul ranii!
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 28 Feb 2007, 10:48

o mica intrebare....cam ce varsta sti tu ca au broscutele tale?.. :) ... muscaturile si ciocnirile....apar la maturitate,primavara...in perioada de calduri...inaintea imperecherii....
dar daca sunt mici..poate e o simpla cearta trecatoare....ai grija si monitorizeaza fiecare miscare...o rana mai grava trebuie tratata repede...

bafta
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de diego » 28 Feb 2007, 13:18

toto_alex2rap4ever, daca ai fi citit cu atentie, oany03 ne spune ca testoasele ei au aproximativ 6 ani.

Interesant este ca si alti membrii ai forumului au observat la testoasele lor aceleasi schimbari de comportament. Un exemplu ar fi in acest topic: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=212 .
As vrea sa-i intreb pe cei care au broscutele de mai bine de un an, acesta este prima data cand testoasele voastre se comporta asa?
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 28 Feb 2007, 13:49

Da. E prima data cand se agita in halul asta (in cazul testoaselor mele). :?
Ultima oară modificat de Monoceros pe 28 Feb 2007, 23:57, modificat 1 dată în total.
Testos Admin
Testos Admin

de oany03 » 28 Feb 2007, 15:45

da si pt ale mele e prima data daca se mai poate spune asa pentru ca dureaza dupa cum am spus de mai bine de 2 luni..........are legatura cu venirea primaverii?? in acvariul lor a cam venit primavara pentru ca le-am cumparat de o luna un incalzitor mai performant si l-am reglat la o temperatura mai mare. Sa incerc sa le scad iar temperatura si sa o cresc din nou mai incet? Acum au in medie 27 de grade in acvariu, sunt mult mai active deci eu ma gandeam ca le place, inainte aveau 22-23 de grade, si eu le-am ridicat brusc temperatura, mi-am dat apoi seama ca ar fi trebuit sa le obijnuiesc treptat.

Le "monitorizez" tocmai de aceea am inceput subiectul penrtu ca ieri am observat ca broscoiul e ranit la labutele din fata. Am inceput sa-l tratez eu, dar daca nu trece mergem la medic :wink:
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 28 Feb 2007, 19:12

da..imi cer scuze....nu am citit eu calumea....oricum.....aceste manifestari brutale apar exact in aceasta perioada deoarece incepe perioada de calduri dinaintea imperecherii....este ceva normal pt testoasele mature.....muscaturi de picioare...dans in paralel cu partenerul...un comportament total diferit de cel de pana acum....activitatea de reproductie la broasca testoasa debuteaza in mod obisnuit, la putin timp dupa ce iese din somnul de hibernare, considerent pentru care in acest caz nu este nevoie de interventia omului, decat in cazuri speciale. Un element important in reusita declansarii activitatii reproductive il constituie alernanta perioadelor de lumina-intuneric (fotoperiodism), respectiv durata celor doua faze. O situatie mai delicata o intalnim in cazul broastelor testoase tropicale si subtropicale, la care asigurarea unui regim de lumina cat mai corespunzator poate fi obtinut prin reducerea timpului de lumina de la 8-12 ore pe zi la 6 ore si o scadere a temperaturii cu (4-5?C) incepand cu circa 30 de zile inainte de declansarea sezonului obisnuit de reproducere care are loc in cadrul natural.
In etapa a doua se vor reduce in mod progresiv cei doi parametri la valorile obisnuite, program ce se va derula pe parcursul urmatoarei perioade. Scaderea sau cresterea temperaturii, precum si modificerea regimuluide lumina se face treptat, pentru a permite animalului o adaptare usoara si pentru a nu-l stresa.
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ