Filtru extern Eheim
Moderator: diego
Filtru extern Eheim
buna,
vroiam sa va intreb de un filtru extern Eheim, e pt acvarii de pana la 150 L
:mrgreen: ..
e o firma buna? sau :lol: ..
vroiam sa va intreb de un filtru extern Eheim, e pt acvarii de pana la 150 L
:mrgreen: ..
e o firma buna? sau :lol: ..
eu nu stiu cum de sunteti voi multumiti de tetratec...eu si osderos avem ex 700 si chiar nu suntem multumiti de el... Ba mai mult, un prieten are acvariu doar de pesti si la fel..a trebuit sa mai bage inca unul intern(din acela de se agata de marginea acvariului) pe langa ex700 ca nu-i facea fata....
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Cursuri de croitorie!
Eu zic ca depinde de capacitatea apei din acvariu, comarativ cu volumul de apa pe care-l filtreaza pe ora plus numarul si marimea testoaselor.
La astea se mai adauga pozitia tubului care trage apa, cat de adanc e situat in apa si cat de departe e fata de apa "curata" care se intoarce in acvariu. Daca tuburile sunt murdare sau chiar infundate, e normal ca si filtrarea sa fie greoaie.
Foarte important e substatul (mediul de filtrare) folosit.
Poti, daca vrei sa pui in apa si o solutie care neutralizeaza (descompune mai bine zis) fecalele si nu se mai infunda asa repede filtrele superioare si tuburile, se depune la fundul filtrului. E cam scumpa, dar schimbi mult mai rar apa.
Daca tii cont de toate detaliile functioneaza perfect.
La astea se mai adauga pozitia tubului care trage apa, cat de adanc e situat in apa si cat de departe e fata de apa "curata" care se intoarce in acvariu. Daca tuburile sunt murdare sau chiar infundate, e normal ca si filtrarea sa fie greoaie.
Foarte important e substatul (mediul de filtrare) folosit.
Poti, daca vrei sa pui in apa si o solutie care neutralizeaza (descompune mai bine zis) fecalele si nu se mai infunda asa repede filtrele superioare si tuburile, se depune la fundul filtrului. E cam scumpa, dar schimbi mult mai rar apa.
Daca tii cont de toate detaliile functioneaza perfect.
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Pentru poze click aici!
am 100L, nu am nici un fel de subtrat decat 2 pietre(aveam 2 buturugi dar le-am scos) , de spalat spal furtunele la 2 sapt, si filtrul odata pe luna...intake-ul e pana la fundul acvariului( oricum motorasul de 13w nu are cum sa traga)
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Cursuri de croitorie!
doar filtrele extrem de mari cred ca fac fata la acvarile mici. am un tetratex ex700 si`un hailea rp400 intr`un acvariu de 100l brut... am pesti, cateva plante si o buturuga cat palma si tot nu`i apa cristal.... tetratecu imi tinea apa cristal la broscute pe timpul iernii... dar era dat la maxim si apa`n acvariu aprox 60l fara substrat.
si de preferat eihem sa luati ca gasiti mai multe piese de schimb decat la tetratec :)
si de preferat eihem sa luati ca gasiti mai multe piese de schimb decat la tetratec :)
tot eu mai sus scrie:Foarte important e substatul (mediul de filtrare) folosit.
Ma refeream la substratul filtrului si nu la ce aveti voi in bazine. Orice filtru extern are 5-7 medii de filtrare sau substraturi:
- inele de ceramica
- mediu pe baza de carbuni pentru eliminarea deseurilor organice
- substrat biologic (arata ca niste pietricele albe, dupa ceva timp se schimba)
- bile de plastic ce inlatura particulele mijlocii si mari
- filtre de pasla si/sau burete pentru particule mici
Ultima oară modificat de mihaelajulia pe 05 Iun 2009, 14:12, modificat 1 dată în total.
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Pentru poze click aici!