Rana in carapace

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

de manase » 01 Iun 2009, 13:16

pana la urma is reptile, si se stie ca reptilele se regenereaza cel mai repede, deci nui stres. is optimist! o sa ii treaca :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de nikitutzza » 01 Iun 2009, 16:48

Le-am luat Vita Plus la amandoua :mrgreen: si am comandat un acvariu mai mare pentru una dintre ele, ca in acelasi acvariu se bat :(_
Testos juvenil
Testos juvenil

de Elizza » 03 Iun 2009, 16:57

Ma bucur,nikitutzza :) eu am fost cu a mea la veterinar...daca nu ii trece rana din carapace cu ulei ,atunci o poti duce si tu sa ii faca o injectie :)
= DoUa BoSkI mIcI =
Testos juvenil
Testos juvenil

de ATLANTIC » 03 Iun 2009, 18:04

e bine ca le-ai luat inca un acvariu!o sa itzi fie de folos! :thumbsup:
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 03 Iun 2009, 20:21

Monoceros a spus:
4. -Rani sau gauri in carapace:

Inlaturati imediat testoasa din apa, in cazul celor acvatice, si mentineti-o pe uscat. Pentru a preveni deshidratarea testoasei umeziti-o de doua ori pe zi timp de 30 de minute. Spalati testoasa cu Betadina sau Nolvosan de cateva ori pe zi, in special dupa ce a fost umezita (atentie, dilutia recomandata de medic sau farmacist). Nu folositi alcool pentru dezinfectare, pentru ca se absoarbe in piele si intoxicati testoasa. Mentineti testoasa la caldura. Uscarea zonei afectate ajuta in procesul de vindecare. Duceti testoasa la medicul veterinar daca problemele persista.
Toate aceste neajunsuri se pot preveni daca folosim o dieta adecvata si o apa curata.
sper ca este de ajutor in cazul in care nu ai gasit mai devreme :P
Testos meserias
Testos meserias

de ATLANTIC » 03 Iun 2009, 20:25

multumim monoceros si kirill pentru ajutor! :D
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de diego » 03 Iun 2009, 20:44

ATLANTIC scrie:pai in cazul in care carapacea este tare,eu as zice sa nu te ingrijorezi ca nu e ceva grav! :roll:

eu as zice sa sa nu stea nici foarte linistita, ranile din carapace pot fi cauzate de mai multi factori, externi sau interni, mediul in care traiesc vs alimentatie, carente de minerale, lipsa de UV etc
Testos Admin
Testos Admin

de ATLANTIC » 03 Iun 2009, 20:50

poate fi un vas de sange spart?
:?:
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de diego » 03 Iun 2009, 20:54

Pot fi mai multe si iti recomad sa te duci cu ea la un medic veterinar, iar daca esti din Bucuresti ti-l recomand pe Dr. Laurentiu Tudor
Testos Admin
Testos Admin

de ATLANTIC » 03 Iun 2009, 20:57

si ei am avut o problema cu ea la carapace si am mers la ASCORVET si eu zic ca e un vet bun. :roll:
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 03 Iun 2009, 23:23

Eu sincer sunt de acord cu Diego!Trebuie dusa la veterinar pentru ca arata destul de greu si sincer nu cred ca o sa treaca de la vita plus sau vitakraft....pare destul de serios!
Testos meserias
Testos meserias

de ATLANTIC » 04 Iun 2009, 09:01

eu am avut o testoasa de uscat..am vazut la ea o astfel de rana si am mers la vet..a zis ca a fost un vas de sange spart dar dupa aceea si-a revenit~ :D
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de nikitutzza » 08 Iun 2009, 14:57

Le-am dat cu Vitaplus pe amandoua. A disparut semnul acela de pe plastron, iar "crapatura" de pe carapace aproape s-a inchis :mrgreen:
Testos juvenil
Testos juvenil

de nikitutzza » 08 Iun 2009, 15:00

Kirill scrie:Monoceros a spus:
4. -Rani sau gauri in carapace:

Inlaturati imediat testoasa din apa, in cazul celor acvatice, si mentineti-o pe uscat. Pentru a preveni deshidratarea testoasei umeziti-o de doua ori pe zi timp de 30 de minute. Spalati testoasa cu Betadina sau Nolvosan de cateva ori pe zi, in special dupa ce a fost umezita (atentie, dilutia recomandata de medic sau farmacist). Nu folositi alcool pentru dezinfectare, pentru ca se absoarbe in piele si intoxicati testoasa. Mentineti testoasa la caldura. Uscarea zonei afectate ajuta in procesul de vindecare. Duceti testoasa la medicul veterinar daca problemele persista.
Toate aceste neajunsuri se pot preveni daca folosim o dieta adecvata si o apa curata.
sper ca este de ajutor in cazul in care nu ai gasit mai devreme :P

Gasisem asta, multumesc pt ajutor!
Testos juvenil
Testos juvenil

Anterior