Ajutor va rog

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Ajutor va rog

de andreibaboi » 02 Iun 2009, 23:46

Salut,

Am luat de cateva zile (duminica) 4 broscute. La inceput au fost toate foarte speriate....unde le puneam acolo stateau. Dupa o zi (luni seara) una dintre ele a inceput sa misune prin acvariu, sa inoate si sa se plimbe pe uscat. Celelalte 3 insa au ramas in aceiasi stare, stau pe uscat si nu misca aproape deloc. Au un bec care incalzeste aerul si face lumina (temperatura sta la ~38.5 grade) iar apa este filtrata si incalzita (27 de grade constant). Acvariul este destul de maricel pentru ele (deocamdata cel putin, cand vor creste va creste si spatiul), are 100x40x40, cu 1/3 din suprafata insula. Deci conditiile sunt bunicele zic eu....cel putin pentru cateva zile pana reusesc sa amenajez totul (lampa cu UV, incalzire de noapte, decoratii, etc).

Problema mea e ca nu stiu ce sa fac cu cele 3, nu stiu daca sunt bolnave sau e normal sa se comporte asa. Am incercat sa le mai bag eu in apa si dureaza cateva minute pana cand se trezesc si incep sa inoate, iar atunci fug repede pe uscat. De hranit le-am pus in apa cativa creveti, exact ce le dadeau si la petshop, dar nu am vazut nici una sa manance, nici macar pe cea activa. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi..... sunt foarte ingrijorat si nu prea stiu ce sa fac.

Multumesc!
Testos juvenil
Testos juvenil

de anuk » 03 Iun 2009, 00:29

mai lasale un pic sa se obisnuiasca cu noua casa. E normal la inceput sa fie mai sperioase, o sa vezi ca incet incet or sa inceapa sa manance.

Parere personala...o sa-ti cam blestemi zilele cand vor creste.
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Testos activ
Testos activ

de andreibaboi » 03 Iun 2009, 01:11

Ms de rraspuns. De ce sa-mi blestem zilele? :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de ATLANTIC » 03 Iun 2009, 09:22

pentru ca acum vrei sa fie vioaie...dar cand o sa creasca o sa te rogi sa mai stea locului odata! :lol:
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de dragonflyyy8 » 03 Iun 2009, 09:48

si ai 4... :shock:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!

.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
Testos meserias
Testos meserias

de dis » 03 Iun 2009, 12:26

eu cand mi-am luat, am luat 2 broscute mici, acum, jumate de an mai tarziu, au 10 cm fiecare si fac o galagie :lol:
oricum cu mancatul mai ai rabdare. Ale mele prima saptamana au stat numai in apa, nu se urcau deloc pe insula si nici de mancare nu s-au atins.
Sa ne tii la curent cum evolueaza :) si sa-ti traiasca broscutele
Testos juvenil
Testos juvenil

de andreibaboi » 03 Iun 2009, 12:51

M-am mai linistit :) Oricum, vad ca tocmai a plecat inca una la plimbare. N-a stat mult dar...macar a facut-o. Eu sper ca peste ceva vreme, cand vor creste marisoare, voi reusi sa-mi fac o casa (la curte) si sa le fac si lor un iaz unde sa aiba tot spatiul necesar.
Testos juvenil
Testos juvenil

de anuk » 03 Iun 2009, 16:54

Daca le vei face iaz e ok, insa 4 broaste intr-un acvariu in primul rand or sa faca un tam tam de zile mari apoi nu stiu ce filtru o sa le pui care sa tina apa curata cat de cat. La mine EX700 chiar nu mai face fata la 1 singura broasca.

P.S: Or sa creasca destul de rapid...Bamse al meu o sa faca in iulie 1 an si are deja 16.5cm.
Cursuri de croitorie!
Testos activ
Testos activ

de Elizza » 03 Iun 2009, 17:01

Dragut :) si ale mele au fost sperioase la inceput si vreo 2-3 zile dupa ce le-am luat nici nu au mancat nimic :) apoi au inceput sa manance si acum ar manca orice :) le am de 4 luni ...frumos sa ai 4 :mrgreen: sa le iubesti mult , si nu te ingrijora...vor manca tot frigiderul mai tarziu :P
= DoUa BoSkI mIcI =
Testos juvenil
Testos juvenil

de ATLANTIC » 03 Iun 2009, 18:01

eu am in acest moment 8 testoase,dar 4 dintre ele stau in iazul din curea mea si celelalte 4 sunt mici si stau in acvariu.
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de anuk » 04 Iun 2009, 12:01

si la iarna ce le faci? :D Ca in iaz nu le poti lasa ca o sa inghete, presupun ca nu e foarte adanc incat sa nu inghete complet.
Cursuri de croitorie!
Testos activ
Testos activ

de fufi<3 » 05 Iun 2009, 11:30

si a mea are tot cam 10 luni si la inceput era la fel de sperioasa,dar o sa se invete cu tine si vor afla ca tu esti un fel de parinte al lor care are grija de ele si le hraneste si o sa se invete cu tine. a mea are un obicei foarte prost dimineata pe la 6 i se face foame si incepe sa mute insulita..sa mute plantele artificiale sa faca in asa fel incat sa ma trezesc sa-i dau de mancare..si seara la fel.sa-ti traiasca broscutele si sa ai grija de ele..am o intrebare acum daca este apa calda adica pe vreme asta se poate scoate incalzitorul?aseara l-am scos si dimineata era 26 de grade si imi e cam frica sa las apa asa..are ceva?ea a avut si o mica problema in iarna cu apa rece :?
Testos juvenil
Testos juvenil

de dis » 05 Iun 2009, 11:38

Broscutele mele au stat de cand l-am luat (noiembrie) si pana acuma in apa de 26 de grade cu incalzitor... si nu au patit nimic. Cat timp apa ramane la 25-26 de grade nu cred k trebuie sa mai tii incalzitorul. Doar sa nu scada noaptea temperatura prea mult :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de abruzzica » 05 Iun 2009, 11:44

in primul rand vorbeste cu ele....trebuie sa se obisnuiasc cu vocea ta... noi cand avem musafiri si nu ne aude vocea nici nu misca....chiar saptama trecuta au vrut niste prieteni sa se joace cu ea si nu misca de loc....nu a miscat pana nu l a auzit pe sotul meu... vorbeste mult cu ele...
nici tesatoasa noastra nu a mancat nimic vreo 2 zile si nici nu prea se misca... dar ii trebuie timp sa si cunoasca casutza si sa te cunoasca pe tine :turtle:
Testos juvenil
Testos juvenil

de andreibaboi » 05 Iun 2009, 12:54

Astazi dimineata am gasit una moarta :(( Exact aceea care era vioaie. Am mai vorbit si cu alti amici (eu am terminat un liceu de veterinara si am fosti colegi care au mers mai departe pe aceasta specializare) si mi-au spus ca mai mult ca sigur au fost bolnave de la inceput. Le-am luat din petshopul de la cora pantelimon si acolo stateau in niste conditii mizerabile... apa era alba, lumina nu aveau iar sistem de incalzire nu am vazut. Ieri am fost in hornbach militari si acolo m-am intalnit la raionul de animalute cu o fosta colega de liceu. Aveau si ei broscute dar stateau in cu totul alte conditii. Apa era cristal, aveau lumina si caldura si erau vioaie.

PS. Voi deschide un nou topic in care se vor putea posta pareri si experiente cu diverse petshopuri. M-am interesat si pentru petshopul din cora a mai existat o reclamatie referitoare la conditiile in care sunt tinute animalele dar nu s-a aplicat nici o sanctiune pentru ca patronul a "cotizat".
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul