ajutati-ma!!

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

ajutati-ma!!

de cristian_san » 24 Feb 2007, 12:52

am o broscuta-baietel. il cheama cristian. are 5 anisori, iar eu il am numai de 2 ani. am probleme cu el in sensul ca i s-au lipit ochisorii :(( asta pe langa faptul ca refuza mancarea :(( ...
i-am dat cu ulei cu vitamine, i-am pus si in mancare, dar nu se atinge de ea...
are ochisorii umflati si lipiti!!! ce ma fac??
la petshop-uri nu am gasit decat vitamine Vitakraft "Turtle Elixir" si calciu de pus in apa din acvariu.
poate stiti vreo adresa, o clinica unde trateaza si broscute, ceva? va rog :((
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 24 Feb 2007, 12:54

mergi de urgenta la un veterinar!
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 24 Feb 2007, 12:56

Testos Admin
Testos Admin

:(

de Anna » 24 Feb 2007, 13:19

..sper sa ti se faca bine broscuta stiu cum e sa fii ingrijorat pt ea...sa ne tii la curent..si du-o la veterinar!
In momentele dificile ale vietii trebuie sa ridici capul, sa scoti pieptul in fata si sa spui cu hotarare: "Acum chiar ca am pus-o"!!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de cristian_san » 24 Feb 2007, 13:28

multumesc pt incurajare. am aflat ca e o clinica veterinara pe langa Posta Vitan, deschisa non-stop. din pacate, e prea frig sa il scot afara, asa ca trebuie sa asteptam pana maine dimineatza, cand ne va duce cineva cu masina. sper sa fie bine! :(( mi-e frica de innebunesc! :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 24 Feb 2007, 13:33

Eu, tot timpul iernii, le-am transportat in geaca.
Nu este timp pentru amanare, iti recomand sa ajungi cu ea la un veterinar cat mai repede posibil!
Testos Admin
Testos Admin

de cristian_san » 24 Feb 2007, 13:59

monoceros, e prea mare sa il duc in geaca! nu incape, am incercat-o si p-asta in ultima ora m-am tot chinuit sa il camuflez in palton, in cutie cu paturica inauntru, in prosoape...ideea e ca nu pot risca sa il scot expus la o temperatura de minus nu-stiu-cate-grade-sunt-afara. mi-e frica sa nu ii fac mai rau daca il scot in gerul asta :(
Testos juvenil
Testos juvenil

hmm

de Anna » 24 Feb 2007, 14:03

e chiar atat de departe veterinarul ala?? nu poti merge cu masina..mai bine ai duce broscuta acuma la veterinar inainte sa se agraveze.. :( mergi cu masina..si il pui in patura..
In momentele dificile ale vietii trebuie sa ridici capul, sa scoti pieptul in fata si sa spui cu hotarare: "Acum chiar ca am pus-o"!!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 24 Feb 2007, 18:04

da-i cu putina kanamicina pe la ochi...se gaseste si in farmaci normale(asta mi-a recomandat si mie veterinarul la aceiasi problema)..... si pt a transporta o broscuta testoasa in siguranta, foloseste tifon sau vata multa si peurma o acoperi cu un prosop si o ti in permanenta in mana, e cel mai sigur.... si asa cum au spus si cei de mai sus...incearca sa ajungi cat mai repede.... aceiasi simptoma a avut-o si o broscuta de a mea cand a racit...i se deschideau ochii foarte greu si refuza o parte din mancare... succes
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de cristian_san » 24 Feb 2007, 18:10

am fost la farmacie si am cumparat vitamina A uleioasa si kanamicina. la veterinar ajung cel mai tarziu maine dimineata (sper si acum sa se intoarca prietenul meu cu masina si sa ne duca la clinica). am sa il ung cu astea, dar in mana nu pot sa il tin ca e prea mare. am sa ma bag in pat, la caldura, cu el, totusi :( am sa va tin la curent...

PS: am fost duminica dimineatza la veterinar si a zis urmatoarele: sa continuu sa ii dau cu vitamina A uleioasa si Kanamicina cu hidrocortizon de trei ori pe zi, daca nu se amelioreaza in 5 zile, sa revin. ah, si am mai zis ceva: cica cristian al meu e fata.

PS: si mai am o intrebare, ca veterinarul nu m-a prea convins. eu nu am sursa de iluminare, dar dupa ce am citit pe stie-ul vostru, am inteles ca nu stiam multe despre ce ii trebuie broscutei mele. asa ca l-am intrebat pe medicul veterinar daca pot sa ii iau acum un neon sau o lampa care sa emita ultraviolete, dar a zis sa nu fac asta acum, pentru ca o sa-i faca mai mult rau.. tot ce trebuie sa fac e sa pastrez o temperatura constanta si sa-i dau cu respectivele medicamente. voi ce ziceti?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 26 Feb 2007, 11:26

Pastreaza-i o temperatura constanta 28-29 de grade cu ajutorul unui incalzitor cu termostat si continua-i tratamentul. Lampa Uv speciala pentru testoase de Florida si reptile, (Repti Glo 5.0) nu are ce rau sa ii faca, ba din contra. Probabil medicul sa gandit ca cine stie ce lampa uv ii iei si o radiaza sau poate, cat e bolnava, o deranjeaza lumina in general. :roll:

PS: Te rog, foloseste butonul edit !!!

Imagine
Am ediatat eu post-arile tale, de data asta.
Ultima oară modificat de Monoceros pe 26 Feb 2007, 14:04, modificat de 2 ori în total.
Testos Admin
Testos Admin

de cristian_san » 26 Feb 2007, 12:47

ok, multumesc mult. asa am sa fac. scuze ca nu mi-am editat mesajele, dar sunt la serv, si scriu cum apuc :D data viitoare voi avea mai multa grija.
multumesc din nou!

--------------

am spus ca am sa va tin la curent, dar am ramas fara net acasa de vreo 3 saptamani, asa ca va zic acum: broscuta mea s-a facut bine, i s-au deschis ochisorii amandoi de vreo saptamana si ceva si mananca foarte bine (a atentat si la termometru, dar fara succes). a reluat luptele cu filtrul pe care nu il sufera si pace... in concluzie, suntem sanatosi si fericiti din nou :D
traiasca kanamicina cu cortizon si vitamina A!!!

PS: va multumesc pentru sfaturi, va multumesc mult!
Testos juvenil
Testos juvenil