urinarea

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

urinarea

de gabosbaro » 24 Feb 2007, 09:06

buna...broscuta mea a inceput de 2-3 zile sa urineze cam des...de ce?...am dus-o la veterinar pt ai face antibiotic pentru infectia respiratorie....o fi de la sperietura.... ca iam mai facut injectii si nu mai urina cum urineaza acum... :sherlock:
Broscutele sunt niste animale mici dar cu suflet mare!
Testos juvenil
Testos juvenil

de ana2703 » 24 Feb 2007, 21:19

Buna ! Am si eu o intrebare: cum iti dai seama cand si cat de des urineaza ? :)
o broscuta mititica...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 01 Mar 2007, 00:56

A nu se confunda urinarea cu o reactie normala la sperietura (atunci cand le scoateti din apa si nu sunt obisnuite sa le tineti in mana), anume eliminarea unei cantitati variabile de apa prin cloaca, adunata prin absortie si stocata undeva in zona in care se afla si cloaca, pentru rezerva. Rezerva de apa, care de obicei este folosita in timpul hibernarii.
Credeti-ma!!!... stiu din experienta, este apa... fiind incolora si inodora. Am si citit undeva despre aceasta rezerva de apa, dar nu imi mai amintesc unde.
Testos Admin
Testos Admin

de adrian25 » 01 Mar 2007, 08:03

salut, si la ale mele cand le iau cateodata in mana parca urineaza, am crezut ca de frica, nu stiam ca au acea rezerva de apa, acum m-am linistit, ms de pont
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 01 Mar 2007, 18:00

aceasta reactie de sperietura nu este numai din cauza ca o iei in mana....si mie mi s-a intampla in primele zile cand le scoteam din acvariu si le puneam pe cearsaf..in ultima vreme nu s-a mai intamplat....cum a spus si [monoceros] e ceva normal :)

ps: si eu citisem undeva cum ca broastele testoase din desert erau des cautate exact pt acest motiv...ele fiind o rezerva de apa potabila...multi incercau sa sparga carapacea testoaselor pt o rezerva de apa....sunt speci de testoase care la maturitate acumuleaza aproximativ 2 litri de apa
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

salut

de danilov » 10 Mai 2007, 11:24

am si eu o broscuta mica de aproape 2 ani, il cheama Donatello si face tot la fel cu rezerva de apa. nu stiam de faza asta si vroiam sa va spun ca site-ul acesta este un real succes pentru ca te invata lucruri noi si cum sa intretii o broscuta testoasa. desi azi mi-am facut contul aici cautand pe google ajutor online pentru o intretinere cat mai buna a lui Donatello sunt multumit de forumul acesta. faceti o treaba buna . :)K

de valipopa » 26 Iul 2007, 14:17

Interesanta treaba.....am testoasa de 8 ani si am observat fenomenul, dar nu stiam de unde iese apa aia... :mrgreen: urina mi-am dat seama ca nu e,, si nici de la frica....erau foarte calme si curioase...mi-am zis ca de grase ce sunt nu se scurge toata apa din carapace si mai ramane de curge pe uscat.. :lol:
Testos juvenil
Testos juvenil

de ananas » 22 Mar 2008, 16:35

da ms ... m-am linistit si eu
Testos juvenil
Testos juvenil