Mananca insula
Mananca insula
Salutare tuturor, am si eu o problema, de curand i-am refacut acvariul broscutei mele si i-am achizitionat o insula din aia care pluteste... toate bune si frumoase, insa broasca mea mananca din insula cu o foarte mare pofta si nush ce sa-i fac va rog sa ma ajutati!!! Am crezut ca e din curiozitate dar deja a trecut o luna si a injumatatit insula, oare nu-i dau deajuns sa manance?!
- Testos juvenil

tutan scrie:insula este din aia speciala din spuma, iar de macare ii dau 1 sau de 2 ori pe zi... el e un broscoi de 3 ani si are cam 600g(nu l-am mai canterit de vre-un an deci aproximez) si are ca dimensiune 18 cm
Si la 3 ani ii dai DOAR de doua ori pe zi ?????? De doua ori pe zi nici la puiuti nu le dai....vrei sa devina subponderal....? Mai gandeste-te,mananca din insulita pt ca ii este foame !!! :shock:
= DoUa BoSkI mIcI =
elizza mama eu stiu ca pe masura ce cresc e bine sa le hranesti mai rar,gen,o data pe zi....sunt persoane care isi hranesc monstruletii o data pe saptamana ...tu il incurajezi pe tutan sa-i dea prea des.
mai bine sa raspunda un admin , sa ne lamureasca :mrgreen:
mai bine sa raspunda un admin , sa ne lamureasca :mrgreen:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
.
de la varsta de 2 ani testoasele trebuie hranite doar odata pe zi sau odata la 2-3 zile!!!!!!!!deci , daca nu stiti ce vorbiti ...nu vorbiti!
este posibil sa manace insula doar din pura curiozitate!poate ca ar fi mai bine sa schimbi insula cu ceva ce nu poate manca.eu cred ca nu este toxica dar cine stie....[si parizerul este toxic :? :x :roll: :wink: ]
este posibil sa manace insula doar din pura curiozitate!poate ca ar fi mai bine sa schimbi insula cu ceva ce nu poate manca.eu cred ca nu este toxica dar cine stie....[si parizerul este toxic :? :x :roll: :wink: ]
cine v`a invatat asta cu mancatu odata la 2 3 zile? e o aberatie. voi cand ati fost mici mancati mai mult dar acum mancati la 2 3 zile? o leoaica are nevoie de 7kg de carne pe zi si poate manca 45 intr`o zi. dupa care tine "regim" 2 3 zile si se apuca iar de vanat. nu va mai infometati broastele. inca nu ati gasit nici un documentar despre cele de florida care sa arate la cat timp mananca ca adulti si nici pe vrun prospect de mancare nu scrie "odata la 3 zile". hranitile normal!
cine v`a invatat asta cu mancatu odata la 2 3 zile? e o aberatie. voi cand ati fost mici mancati mai mult dar acum mancati la 2 3 zile?
Mai e un aspect la ce zici tu. Sa le dai in fiecare zi asa cum mananca ele in libertate, OK, dar ce le dai in fiecare zi? Pun pariu ca multi din cei care intreaba de cate ori pe zi sa le dau sau care zic ca de doua ori pe zi e prea putin (cred totusi ca era o gluma) isi hranesc broscutele numai cu chestii din cutie (noroc ca exista ca uneori tare mi-e lene). Deci daca i-ai da ce manaca ea in real life probabil ca nu s-ar ingrasa dar cu creveti uscati dimineata pranz si seara cred ca iau proportii.
Si mai e o problema. Spre deosebire de oameni testoasele chiar isi modifica meniul pe masura ce imbatranesc si cine are testoase de varste diferite stie.
OsDeRos uite dragule ce zice diego : 2) Administrarea hranei se va face diferentiat, in functie de varsta broastelor: la testoasele tinere 0-2 ani, administrarea hranei se face la intervale mai mici, la inceput de doua ori pe zi, iar apoi, o data pe zi, pe cand la cele adulte, hranirea se va face o data la doua sau trei zile. :mrgreen:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
.
@ dragonfly: asta a zis`o diego. nu inseamna ca e musai asa. daca un doctor iti zice la o raceala sa iei 2 aspirine si altu un fervex ce faci? nu mai iei nimic ca nu`s 2 care sa zica lafel? nu am nimic cu indicatile lui doar ca eu n`o sa ma iau dupa ele :)
@ alinuta: vad ca sunt f bune mancatoare de peste... un caras de 300gr contine mai multe decat orice cutie de alimente. se zice ca devin omnivore cand sunt adulti... poti sa le dai orice.. de la o planta de acvariu pana la frunzele de telina :) sau hamsteri
@ alinuta: vad ca sunt f bune mancatoare de peste... un caras de 300gr contine mai multe decat orice cutie de alimente. se zice ca devin omnivore cand sunt adulti... poti sa le dai orice.. de la o planta de acvariu pana la frunzele de telina :) sau hamsteri
Este putin deplasata compararea unei testoase cu o leoaica, numai prin faptul ca testoasa este reptila, iar leoaica mamifer. Se stie, ca in general testoasele au un metabolism lent, comparativ cu cel al leoaicei care este mult mai rapid. Spre exemplu ,o testoasa rezista ,, lejer" 2-3 luni (atunci cand hiberneaza) fara mancare, spre deosebire de leoaica care nu rezista atat de mult.Mai sunt multe diferente intre ele, dar eu vroiam sa spun ca testoasele au un metabolism lent si de aceea se da mancare mai rar.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D