Problema carapace

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Problema carapace

de Pandy » 17 Apr 2009, 14:57

In urmatorul link gasiti o galerie cu pozele facut astazi. Sa va povestesc cum s-a intamplat. Se chinuia sa escaladeze fotoliul si la un momentdat se aude ceva, acel sunet fusese provocat de doamna testoasa care a fost trasa de gravitatie catre Pamant, presupun ca a cazut vertical odata ce s-a lovit acolo. Problema mea este: solzul s-a subtiat, o fasie din el s-a desprins, iar la capat ca gamalia unui ac are o rana (pare deschisa) si putin sange acolo, banuiesc ca inca nu sangereaza, am pus degetul si nu au ramas urme de sange pe deget. Trebuie sa merg cu ea la veterinar ?

http://img25.imageshack.us/gal.php?g=img0776i.jpg
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de mihaelajulia » 17 Apr 2009, 16:47

Daca este o testoasa de apa, nu are ce cauta pe fotoliu. :oops:
Eu as duce-o la veterinar, dar nu stiu cat de priceput e la reptile, daca ii poate face o radiografie pt a vedea si alte eventuale rupturi, fisuri etc. Oricum, daca rana e deschisa, trebuie dezinfectata. Daca are in urma cazaturii si leziuni interne o sa vezi in urmatoarele 2 saptamani.

Nu stiu daca se va repara de la sine dar se poate sa aiba probleme la inotat. Presupun ca daca ele cresc continuu, se poate reface in timp si cu ceva ajutor de minerale, vitamine, calciu si UV.
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 17 Apr 2009, 17:22

Este de apa, si in excursia prin camera a dorit sa se urce pe fotoliu (inaltimea de la care a cazut este de 25-30 cm). Leziuni interne nu cred ca are, inoata la fel, nici o modificare in stilul de inot. Cel mai probabil ma gandesc ca se va reface in timp, nu este o rana deschisa rau, doar cat gamalia unui ac, dar tot trebuie luata in considerare. Mai astept si alte sfaturi, oricum cred ca voi face o plimbare cu ea pe la un veterinar dupa Paste.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de manase » 17 Apr 2009, 17:24

:mrgreen: si ale mele se catara des pe fotoliu si mai si cad, da nu ai probleme, cand cad o iau la fuga ca sobolanii , si in acvariu inoata ff bine. da cum i s-a facut rana, era fotoliu de piatra sau fier, ca nu inteleg cum sa se raneasca.... :oops: aa si ale mele cad de pe birou pe parchet (1 metru) si a unei vecine a cazut de la etajul 2 :D si nu avea nimic :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 17 Apr 2009, 17:27

Nu, aici nu ai inteles, cand incerca sa se urce pe fotoliu a cazut (ea era pe covor si incerca), probabil a cazut exact in zona aceea unde cand sunt mici e o zona moale, si a cedat sub toata greutatea ei. Altfel nu imi imaginez sa se fi intamplat
Testos Moderator
Testos Moderator

de mihaelajulia » 17 Apr 2009, 17:29

Poate iti par rautacioasa, dar aceeasi poveste o repet: responsabilitatea!

Vezi cum evolueaza pana dupa Pasti locul lezat si daca apar si alte modificari.
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Testos juvenil
Testos juvenil

de manase » 17 Apr 2009, 17:31

stai un pic [pandy].... deci ii normal sa le fie carapacea moale la coada cand sunt mici? :?: :idea:
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 17 Apr 2009, 17:50

Ok [mihaelajulia]

Da, este normal [manase]
Testos Moderator
Testos Moderator

de Elizza » 20 Apr 2009, 22:00

Am si eu o problemuta... :( pe carapacea uneia dintre broscute ,a aparut ca o gaurica...bine nu chiar gaurica,ci asa ca o crestatura intr-unul din santurile de pe carapace...nu stiu ce este..ea se poarta normal,nu e schimbata in comportament...ce cauza poate avea...stiti...? Ce pot face pt ea..? :(
= DoUa BoSkI mIcI =
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 20 Apr 2009, 23:34

Pandy eu zic ca nu trebuie sa iti faci griji pentru ca mai mult ca sigur o sa se refeca de la sine.
am si eu o intrebare totusi ... din toate pozele pe care le-ai pus nici una nu este focusata pe testoasa....poate ne putem da seama mai bine daca vedem testoasa clar si nu blurred.
ps:ce varsta are?[mi se pare relevant pentru ca ale mele de cand le am si-au schimbat carapacea aproape total...poate ne spui si dimensiunea lor]

Multa sanatate testoasei tale!
Testos meserias
Testos meserias

de Kirill » 20 Apr 2009, 23:36

Elizza poate pui si niste poze sau daca nu sa explici putin.
Oski al meu [cel mare] avea doua puncte albe de cand l-am cumparat si nu am putut sa le repar nicicum....
Testos meserias
Testos meserias

de radulinho » 21 Apr 2009, 08:19

Pandy se reface ca a mea a fost muscata de cealalta si s'a facut ca a ta, iar apoi a inceput sa'i creasca la loc. :)
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 21 Apr 2009, 10:19

Kirill scrie:Pandy eu zic ca nu trebuie sa iti faci griji pentru ca mai mult ca sigur o sa se refeca de la sine.
am si eu o intrebare totusi ... din toate pozele pe care le-ai pus nici una nu este focusata pe testoasa....poate ne putem da seama mai bine daca vedem testoasa clar si nu blurred.
ps:ce varsta are?[mi se pare relevant pentru ca ale mele de cand le am si-au schimbat carapacea aproape total...poate ne spui si dimensiunea lor]

Multa sanatate testoasei tale!

Am incercat sa focalizez si de la distanta si de aproape pentru a se putea observa locul unde sangera, dar nu am reusit si de aceea au in ceata, nu am stat sa le selectez care sunt bune care sunt proaste, le-am pus pe toate (nu am un aparat prea bun cand vine vorba de poze din apropiere) :). Are 1 an si 7 -8 luni si dimensiunea: 16 cm lungime, 12 cm latime, 5.5 cm intaltime (grosime)

Multumesc
Testos Moderator
Testos Moderator

de Kirill » 21 Apr 2009, 13:50

data fiind varsta si dimensiunea eu stiu ca o sa se refaca singura carapacea.eventual sa incerci tratamentul cu vitaplus pe carapace.Posibil ca din cauza faptului ca nu mai este pui regenerarea sa se faca mai incet dar nu trebuie sa iti faci griji.

Insanatosire grabnica carapaciosului tau!
Testos meserias
Testos meserias

de Elizza » 22 Apr 2009, 12:54

M-am uitat mai bine si de fapt nu e crestatura ,ci o zona mica pe carapace mai deschisa la culoare decat restul...este spre galben ca si cum ar disparea culoarea de verde...nu are nici o adancitura,doar culoare mai deschisa a carapacei... :? Stie cineva ce ar putea fi...?
= DoUa BoSkI mIcI =
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul