Carapace mai ... altfel
Moderator: Sheppard
Carapace mai ... altfel
buna! am 2 testoase una dintre ele are carapacea ca dupa razboi .... multi mi-au zis ca e naparlire. E adevarat ca ii cad solzii (nu-i cad la propriu dar daca dai cu mana peste solzi se misca si sunt pe cale sa se rupa) lucurul asta se intampla de 1/2 de an incalzitor am (28 grade) bec am, apa e curata su totusi ii arata carapacea cum ii arata. Aici puteti vizualiza poza
p.s si celalalt broscoi are niste dungi albe pe carapace si lui ii se misca solzii si sta sai cada dar nu i- a cazut si nu a naparlit de 1/2 de an ca la cealalta broscuta ... ce sa fac?
p.s amandoua mananca sunt sunt vioaie de parca nu ar fi avut nimic
p.s si celalalt broscoi are niste dungi albe pe carapace si lui ii se misca solzii si sta sai cada dar nu i- a cazut si nu a naparlit de 1/2 de an ca la cealalta broscuta ... ce sa fac?
p.s amandoua mananca sunt sunt vioaie de parca nu ar fi avut nimic
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
E normal sa naparleasca. La testoasele de Florida pe masura ce cresc stratul superficial al solzilor tot cade (ca la raman solzii mici :D ). Uneori cade bucata intreaga, alteori solzii se aschiaza si se schimba bucatele pe rand, cum mi se pare ca e cazul la ta. Ale mele fac in ambele feluri, poate difera in functie de anotimp sau alimentatie, nu mi-am dat seama. Asta nu se intampla de la inceput, doar cand cresc probabil ca de asta nu ai vazut pana acum. A ta are si carapacea cam haotic crescuta mi se pare, probabil de la alimentatia de cand era mai micuta, dar asta e nu cred ca e vreo problema.
pai se poate sa naparleasca de 1/2 de an ?si nu cred ca e de la alimentatie deoarece chiar am grija cu ce le hranesc! :?
Am si eu un Brosc' ce avea aceiasi problema.Cand am fost la veterinar am intrebat si mi-a sugerat sa il ung pe carapace cu vitamina A lichid cand vad ca i se usuca si ii cad solzii.Sa stii ca fac asta cam de jumatate de an (cam de 2-3 ori p luna) si are o carapace foarte frumoasa si lucioasa acum.Ai putea sa incerci .Sper sa te ajute!
am si eu 2 broscute (fetita si baiat) iar baiatul are carapacea foarte rigida nu stiu de ce, l-am dac cu vitamina A si AD3E dar nimic, acum le-am luat vitaplus, pe langa asta i se si albeste foarte tare, il spal in fiecare zi, dar se albeste iarasi. le-am creat toate conditiile, bec cu uv nu au, dar le scot in fiecare zi la soare. m-am uitat atent la el si pare ca incep sa i se exfolieze solzii, darparca totusi e cam mic, nu are decat 4cm,fetita are 5cm dar ea are carapacea frumoasa, au inceput sa i se vada solzii de dedesubt,o fi el mai batranel si nu o fi destul de dezvoltat? (ca am mai avut o broasca inaintea lor si tot pe la vre-o 5 cm a inceput sa se vada solzii de dedesubt, dupa ce i s-a curatat pielea a doua oara)cand lur abia acum i se curata prima data...din cate imi pot da eu seama... :?: :eusa_think:
1. NU ai cum sa sti daca sunt baiat si fata. Acest lucru se observa abia dupa ce au trecut de un an si jumatate, doi.
2. Le dai zilnic cu Vita-Plus ?
3. Daca le scoti la soare pentru ce mai folosesti si Vita-Plus ?
2. Le dai zilnic cu Vita-Plus ?
3. Daca le scoti la soare pentru ce mai folosesti si Vita-Plus ?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
am si eu o intrebare..poate pandy ma poti ajuta...am fost la vet si mi-a spus sa o dau cu vitamina a uleioasa pe carapace...nu are nimic carapacea ei...e pui si arata bine..dar asa mi-a zis..m-am conformat insa am uitat s aintreb de cate ori trebuie sa ii dau...zilnic?de cateva ori pe lun...?daca ii dau zilnic pateste ceva?
- Testos juvenil

BeAtOfMyHeArT scrie:am si eu o intrebare..poate pandy ma poti ajuta...am fost la vet si mi-a spus sa o dau cu vitamina a uleioasa pe carapace...nu are nimic carapacea ei...e pui si arata bine..dar asa mi-a zis..m-am conformat insa am uitat s aintreb de cate ori trebuie sa ii dau...zilnic?de cateva ori pe lun...?daca ii dau zilnic pateste ceva?
Eu ti-as zice sa dai mai degraba decat vitamina A uleioasa, cu complexul de vitamine de la Vita-Kraft sau Vita-Plus (ambele au aceleasi vitamine printre care si A, dar si D3 care ajuta intarirea si dezvoltarea normala a carapcei). Nu stiu de cate ori trebuie sa dai, dar zilnic nu cred ca ar face bine. Ceea ce ti-am recomandat eu se da la 1-2 saptamani.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
danutza scrie:pandy, una are coada groasa si scurta,iar la cealalta este lunga si subtire la varf, ieri le-am dat prima data cu vitaplus, mai des le dau cu vitamina A, de obicei dupa ce le spal, acum le-am adus apa de l fantana, sa vedem daca se mai albesc...
Poate acuma au cozile asa, dar inca nu s-au dezvoltat, sunt pui. Le speli des ? Daca da, asta implica si datul cu vitamina A des, ceea ce implica albirea carapacei.
danutza scrie:...in apa le pun o solutie de la JBL , biotopol, este buna, sau sa o inlocuiesc?nu scrie ca ar contine vitamina A, doar complex de vitamina B
Din ce stiu eu, Biotopol este pentru conditionarea apei, eliminarea clorului, a metalelor grele, dezinfectanti...Daca zici ca are si vitamina B presupun ca e Botopol C, special pentru protectia carapecei crabilor si crevetilor, deci ar trebui sa fie in ordine si pentru testoase.
Nu inteleg ce vrei sa zici prin faptul ca e carapacea "rigida". Presupun ca nu mai e baby, si carapacea se intareste, nu mai e elastica.
Legat de albire, incearca sa nu le mai speri asa de des (oricum stau in apa), sa nu le mai dai cu nimic si vezi ce se intampla. Pe de alta parte, ma gandesc, poate ca e o ciuperca?
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Pentru poze click aici!
ba sunt micute, eu le am de 3 sapt, au 4 cm si 4,5 cm, cea mare are carapacea mai fina decat cealalta, adica normala. am mai spus asta, ma gandesc sa nu fie dezvoltat cum trebuie, ca pare ca i se ridica solzii astia mici, i se vad ceilalti pe dedesubt, de unde le-am luat nu erau bine ingrijite, si cum este mai fricos, se sperie din orice, o fi ramas mereu la urma...
am incercat si chiar s-a facut putin frumoasa carapacea dar nu de totdia scrie:Am si eu un Brosc' ce avea aceiasi problema.Cand am fost la veterinar am intrebat si mi-a sugerat sa il ung pe carapace cu vitamina A lichid cand vad ca i se usuca si ii cad solzii.Sa stii ca fac asta cam de jumatate de an (cam de 2-3 ori p luna) si are o carapace foarte frumoasa si lucioasa acum.Ai putea sa incerci .Sper sa te ajute!