Eu si broscuta mea impartim perna

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Eu si broscuta mea impartim perna

de Ailime » 03 Apr 2009, 15:12

Salut,
Am si eu o mica nelamurire, broscuta mea (de vreo 4 luni o am) doarme noaptea (cateodata si ziua) cu mine in pat, pot sa zic, ca impartim perna?
Intrebarea e daca acest obicei face parte din procesul ei de hibernare? Ideea e ca am inteles ca la hibernare trebuie sa fie temperatura scazuta, iar la mine in casa sunt peste 20 grade. Ar trebui sa o las sa doarma pana cand vrea ea? Cand o trezesc si o bag in apa sa o hranesc are ochii aproape lipiti de somn. Mentionez ca face parte din specia Testoasa cu tample rosii de Florida, iar cand doarme nu se baga cu totul in carapace, doar capul si-l fereste putin.
Ce sfat imi dati, nu de alta, dar nu vreau sa o zapacesc., Ea pare foarte fericita pe uscat si de multe ori vrea sa evadeze din acvariu.
Va multumesc!

PS: Atasez si o poza, ca chiar am cu ce ma lauda:)
http://img128.imageshack.us/img128/4073/figuri.jpg
Testos juvenil
Testos juvenil

de Andr3 » 03 Apr 2009, 15:53

foarte frumoasa broscuta...la fel si acvariul . cat despre hibernare...nu cred k mai hiberneaza acum , daca nu a facut-o toata iarna...
Testos activ
Testos activ

de Ailime » 03 Apr 2009, 19:38

da dar totusi daca nu mai e in perioada hibernarii, de ce doarme asa mult?e normal? sa o las sa doarma cat vrea ea sau ce sa fac? De cand am lasat primul mesaj pana acum a dormit, si s-a trezit cam greu, dar trebuia sa ii dau si mancare.apropo de mancare, eu ii dau de 2 ori pe zi, am inteles ca se da doar o data, dar face o fata de miloaga....nu pot sa ii rezist.voi cum faceti cu broscutele voastre(a mea dupa marime nu cred ca are 1 an, probabil cateva luni).Astept sfaturi
Testos juvenil
Testos juvenil

de manase » 03 Apr 2009, 20:35

si ale mele au 3-4 cm si stau aproape toata ziua pe insulita si pe pat,dar si ele dorm cu pleoapele lipite si stau una peste alta, le place pe uscat. apropo de mediu terestru, matusamea are o testoasa de florida de 20-25 de cm si sta toata ziua pe uscat, seara o baga in lighean si o hraneste si iarna hiberneaza. ii place pe uscat si chiar fuge prin casa. nu cred ca ii o problema sa stea atata pe uscat :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de robyroby » 03 Apr 2009, 21:10

dar auzi...am o intrebare...Cand dormi cu ele nu te asezi pe ele?Nu fug de pe perna?Nu fac treburile pe perna?
O broscuta mica...si una mai mare :occasion:...:D
Testos activ
Testos activ

de Ailime » 03 Apr 2009, 22:08

Broscuta mea are si bun simt:) nu a facut nicioadata pe perna sau in pat, si cand dorm cu ea am destula grija sa nu ma asez pe ea.
Ma bucur sa aflu ca nu este nici o problema sa stea mai mult pe usat, si in legatura cu somnul, totusi cred ca e cam lenesa:)
Testos juvenil
Testos juvenil

de roxana98 » 09 Noi 2009, 20:04

si a mea , nu face pe mana sau pe pat dar face pe covor si pe caietele mele te teme :x :oops: :D o data mi-a strica jumatate de tema cu treaba ei mica :cry: .{22 ex.cu tot cu cerinte} :x
chiar ma suparat! :)
Testos juvenil
Testos juvenil