Ajutor(foarte urgent)

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

de broschi » 01 Apr 2009, 13:58

Despre mancare...m-am lamurit. Nu am sa-i dau asa ceva. Planta misterioasa nu o pot poza pt ca deocamdata nu am aparat foto. Incerc totusi sa o descriu cat mai fildel: are frunze de marime mijlocie, perfect ovale cu un mic "pinten" in varf, wste acoperita cu tepi atat pe tulpina cat si pe celelalte crengi iar frunzele daca sunt taiate sau zgariate elimina un lichid alb laptos care este lipicios. Face flori mici roz-rosiatice alcatuite doar din 2 petale, de obicei cate 2 floricele pe o tulpinita.Mama parca ii zicea popular Cununa lui Hristos sau asa ceva.

Marea mea problema este ca nu cred ca s-a otravit. Chiar si frunzele din planta tepoasa au ajuns in cutia ei extrem de uscate(aproape ca se faramiteaza. In stadiul asta nu cred ca mai au atata otrava in ele(poate chiar deloc. In al doilea rand broasca mea nu a avut niciodata tentative de "degustare". Azi pare ca sa simte putin mai rau. Cand vrea sa mearga isi ridica picioarele din fata foarte sus si se impinge in cerc cu cele din spate. Misca ritmic din cap in sus si in jos si deschide gura foarte des.Cand ii ating picioarele din spate si din fata nu si le misca dar daca o ridic are reflex. Inca mai scuipa mucusul acela si isi tine capul in jos.Ma gandeam sa-l sun pe vet dar nu va face nimic pt ca abia am inceput tratamentul.Stie cineva ceva sigur ce i-as putea spune. Adica: Dati-i vitamina cutare si cutare si o sa fie ok. Sau macar asa aproximativ.
Respiram lumina, respiram muzica, respiram clipa care trece prin noi...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Alinutza » 01 Apr 2009, 17:42

Nu as vrea sa te pun pe un drum gresit dar poate ca totusi nu ar trebui sa renuti inca la posibilitatea otravirii.
Daca inteleg eu bine din descrierea ta planta de care vorbesti este Euphorbia milii . E foarte toxica (ca si principiu cred ca multe din plantele care secreta "lapte" sunt toxice) si "Drying does not destroy the toxicity of the plant".
Citeste aici si poate informatiile il ajuta si pe doctor: http://www.library.uiuc.edu/vex/toxic/crown/crown.htm
Ce nu am inteles dar poate gasesti tu informatie e cat trebuie sa papi ca sa fie toxica. In articolul de mai sus zice ceva ca un cal il dai gata cu 3 kg :shock:
Succes cu medicatia. Sanatate la broschi.
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 01 Apr 2009, 19:35

Dapz...Aia e planta doar ca la mine e mai inalta. Simptomele se cam potrivesc. Cel putin iritatia la gura(probabil de aia saliveaza asa abundent). Apoi mai sunt si simprome neuro(cred) partea cu mersul in cerc si miscatul capului.

Merci mult pentru ajutor. am sa imi dau silinta sa o ajut. Totusi, ce parere aveti, nu i-ar trebui si niste vitamine? Nu mananca nimic si nu vad cum s-ar vindeca.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 01 Apr 2009, 22:08

broschi scrie:Merci mult pentru ajutor. am sa imi dau silinta sa o ajut. Totusi, ce parere aveti, nu i-ar trebui si niste vitamine? Nu mananca nimic si nu vad cum s-ar vindeca.

Vitamina B, injectabila.
Testos Admin
Testos Admin

de Alinutza » 01 Apr 2009, 22:29

Aparent in caz de intoxicatie la om se recomanda carbune (cred ca e o chestie uzuala la orice intoxicatie) si pentru ochii inflamati clatirea cu lapte (si apa e buna, dar cica orice ar fi tot doare ca naiba cand atingi ochii cu ceva lichid). Intreaba vetul daca ar trebui sa incerci sa o fortezi sa pape carbune, poate umezit (de la farmaciile umane banuiesc).
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 02 Apr 2009, 12:58

Astazi lucrurile stau la fel de rau. Ii curge nasul(tot acea substanta transparenta) si pe gura tot la fel.Am scos-o pe covor si a facut 2 pasi(se impinge in picioarele din spate dar dupa aceea si le cam taraste).Dupa ce s-a miscat putin am pus-o in cutie si a adormit imediat.Acum isi agita membrele si elimina substanta aceea.Ce poate fi?La 4 merg la meditatii si cand ma intorc(pe la 5-6) trec pe la vet sa vb cu el. Probabil ca nu va lua nimic in seama dar merita incercat.Am sa-i spun si de vit B. Sper sa fie de acord.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 02 Apr 2009, 13:07

Nu cred ca a fost otravire, de atata timp ar fi murit. Cred ca este vorba despre o infectie
Testos Admin
Testos Admin

de broschi » 02 Apr 2009, 19:20

Asa ziceam si eu dar...Nu am reusit sa ajung la vet azi si merg maine sa vb calumea. El mi-a zis ca daca se simte mai bine sa continui tratamentul daca nu sa il opresc. Este a doua zi si...nimic. Ce ziceti? Ii mai dau si maine sau opresc. Veterinarul mi-a zis sa o aduc abia luni la control.

Pentru infectie ce s-ar putea face?
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 02 Apr 2009, 19:24

Se pare ca doctorul la care ai fost nu prea le are cu testoasele, in cazul reptilelor rezultatul unui tratament nu se vede dupa o zi ci cam dupa o saptamana si asta din cauza metabolismului lent.
Testos Admin
Testos Admin

de broschi » 02 Apr 2009, 20:06

Aici cam ai dreptate. Oricum el nu a zis ca o se se vindece si gata. A zis daca se simte mai bine.Acum eu alta problema am: Tratamentul dureaza mult si daca tratam ce nu trebuie intr-o sapt nu vom mai avea ce face.Asa ca totusi cred ca am sa merg maine sa vb cu el despre tot ce am mai aflat pe aici si...sa speram ca va fi ok.

Apropo: este cineva din Tulcea sau sin imprejurimi si stie vreun medic bun? Ca eu habar nu am,.
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 03 Apr 2009, 13:25

Azi...lucrurile stau la fel(de rau). Tratamentul de la vet nu pare a fi deloc eficient ba chiar din contra.El mi-a zis sa merg cu ea luni la control sa vada ce face si nu stiu ce sa fac. Sa-i mai dau 2 picaturi azi si sa astept in weekend sa vad ce se intampla sau sa ma opresc(veterinarul a zis 3 zile de miercuri deci cred ca-i mai dau acum si gata)Apoi pana luni asteptam.Credeti ca e bine asa?

Acum cateva minute broschi nu se mai misca si m-am dus sa vad ce face. Era cu ochi deschisi si nu se misca deloc.I-am atins picioarele dar nu reachiona.Nici cand i-am atins(usor bineinteles) ochii nu facea nimic(nu clipea). Dupa ceva vreme a inceput sa-si miste un picior, apoi altul si tot asa.Acum are oarecum reflex dar pare ca nu isi poate inchide ochii de tot. Iar ii curge din gura substanta aia incolora, mucoasa si nu isi poate coordona miscarile.Ce se intampla?
Testos juvenil
Testos juvenil

de jakolover » 03 Apr 2009, 16:53

incet, incet broasca ta se indreapta catre lumea cealalta.....

pacat....

ai putea sa faci mai mult pentru ea, sau macar sa o dai cuiva care o poate aduce la bucuresti la un medic bun.....
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 03 Apr 2009, 17:10

Nu stiu pe nimeni acre sa o duca la Bucuresti si nici nu stiu pe cineva care sa doreasca o broasca:(. Si mai ales una bolnava.
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 05 Apr 2009, 14:15

In mod oarecum miraculos broschi a rezistat pana azi si sper sa o faca si pana maine cand merg cu ea la veterinar.Am sa-i spun de vitaminele injectabile si de ce am mai auzit pe aici si sper sa se mai lumineze si el.Mai aveti sugestii, idei ceva?Totul e pretios.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 02 Mai 2009, 00:29

nu ne mai dai un update despre situatia broscutei tale???
A murit sau nu?ai dat-o? :?
Testos meserias
Testos meserias

AnteriorUrmătorul