Linux Vs windows
Moderator: diego
Linux Vs windows
As vrea sa tiu ca sami bag linux sau windows?
Redy$&^Bulbuc Te&minatorii
*{(T&@CH€M? $)} $cripta €legans ®
*{(T&@CH€M? $)} $cripta €legans ®
Dar ai mare grija ca daca bagi Linuxul va fi mult mai diferit fata de un Windows normal. Multe aplicatii nu le vei rula si multe alte dezavantaje, singurul avantaj este ca nu poti fi virusat
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Nu ca nu prea merg, nu merg deloc pentru ca nu s-au facut inca jocuri pentru Linux, cel putin nu variantele jocurilor moderne (ex. NFS, GTA, orice). Linux e mai mult pentru cei care lucreaza in domeniul calculatoarelor si ce tine de asta.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
LAsa tu linuxu :) Desi ubuntu e printre cele mai user friendly linuxuri tot ai nevoie sa cunosti cateva chestii. Spre exemplu multe programe nu se instaleaza asa cum esti tu obisnuit pe windows...dublu click next next apply ok...in linux se instaleaza prin comenzi introduse in consola. Intra aici si citeste documentatia la ubuntu si pe urma vezi daca te incumiti cu linux :)
http://www.ubuntu.ro/documentatie/comunitate
A nu se intelege gresit...linuxul este mult mai tare decat windowsul, atata timp cat stii sa-l folosesti. Oricum nu cred ca-s multi care folosesc linux pe post de desktop SO...Linux il folosesc mai mult cei pasionati de retelistica, servere diverse jocuri, servere de mail, apache web etc.
Si apropo merg jocurile pe linux...exista programe speciale de emulat gen wine.
P.S: Ubuntu + compiz http://www.youtube.com/watch?v=YhHCl8j_RbU
Sau cauta beryl pe youtube :)
http://www.ubuntu.ro/documentatie/comunitate
A nu se intelege gresit...linuxul este mult mai tare decat windowsul, atata timp cat stii sa-l folosesti. Oricum nu cred ca-s multi care folosesc linux pe post de desktop SO...Linux il folosesc mai mult cei pasionati de retelistica, servere diverse jocuri, servere de mail, apache web etc.
Si apropo merg jocurile pe linux...exista programe speciale de emulat gen wine.
P.S: Ubuntu + compiz http://www.youtube.com/watch?v=YhHCl8j_RbU
Sau cauta beryl pe youtube :)
deocamdata e beta, dar oricum si beta si tot e mai bun ca petarda de vista:D
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Cursuri de croitorie!
mi se pare doar mie sau toti cei care au dat reply nu prea stiu ce vorbesc?
1. eu am folosit ubuntu si mer 90% din programele de windows pe el
2in privinta jocurilor si emulatoare:wine nu este pentru jocuri si nu este un emulator[wine.is.not.an.emulator.], dar pentru jocuri exista cedega care am testat si merge 100%- nfs carbon si multe altele.
3.o saptama este mai greoi pana te inveti dar dupa aceea nu mai schimbi pe windows->ever.
4.este mult mai diferit de windows si merge mult mai bine-atat in jocuri cat si aplicatii.
Sfatul meu este sa iti pui ubuntu,clar, pentru ca nu o sa regreti.daca ai intrebari mai amanuntite poti sa ma intrebi.
1. eu am folosit ubuntu si mer 90% din programele de windows pe el
2in privinta jocurilor si emulatoare:wine nu este pentru jocuri si nu este un emulator[wine.is.not.an.emulator.], dar pentru jocuri exista cedega care am testat si merge 100%- nfs carbon si multe altele.
3.o saptama este mai greoi pana te inveti dar dupa aceea nu mai schimbi pe windows->ever.
4.este mult mai diferit de windows si merge mult mai bine-atat in jocuri cat si aplicatii.
Sfatul meu este sa iti pui ubuntu,clar, pentru ca nu o sa regreti.daca ai intrebari mai amanuntite poti sa ma intrebi.
incearca gta 4 sau san andreas multiplayer sa vezi "ce bine iti merge"Kirill scrie: dar pentru jocuri exista cedega care am testat si merge 100%- nfs carbon si multe altele.
.
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
bine Alin, daca vrei sa vb despre GTA 4 trebuie sa ai noroc sa iti mearg ape windows...si daca ai noroc este extra plin de buguri -stiu din experienta...deci parerea mea este ca nu orice joc nou care este pe piata esti si bun si fain... san andreas nu am incercat dar banuiesc ca se poate rezolva cu putine tweak-uri.
eu personal am votat windows (vista) ^_^ si cred ca un windows e mai bun decat un linux
Ultima oară modificat de alin pe 23 Mai 2009, 11:36, modificat 1 dată în total.
Come to the dark side... We have COOKIES
Pentru cei care nu au aflat pe 23 aprilie s-a lansat Ubuntu 9.04-> o editie super faina.
Va recomand cu incredere! [scriu de pe el
ps: [pt Pandy] ->crede-ma ca am folosit foarte mult timp ubuntu si faptul ca nu poti fi virusat nu este singurul avantaj
1.netul merge mult mai repede
2.aplicatii de genul Azureus ->mult mai bine compilate decat cele de windows
3.Amarok care bate winamp la fund de numa.
4 aplicatile open office
5 nici o aplicatie nu este trial si nu costa nimic
6.efecte superbe la desktop.
7.ruleaza mult mai multe aplicatii simultan decat win
8.organizare net superioara fata de windows.
9.unele jocuri au o performanta mult mai buna pe ubuntu vs win
10.scapi de vechile porcarii specifice win->Yahoo mess, winamp,nero, etc...
11.nu trebuie reinstalat aproape in nici o situatie .totul are un workaround.
12 fata de windows care "imbatraneste" pe zi ce trece din momentul instalarii din cauze de registrii ubuntu nu face asta.
13 .cred ca astea sun tsuficiente motive pentru care cineva poate schimba pe ubuntu, sau diverse versiuni[kubuntu,edubuntu,mythbuntu,kubuntu,etc] :P
Va recomand cu incredere! [scriu de pe el
ps: [pt Pandy] ->crede-ma ca am folosit foarte mult timp ubuntu si faptul ca nu poti fi virusat nu este singurul avantaj
1.netul merge mult mai repede
2.aplicatii de genul Azureus ->mult mai bine compilate decat cele de windows
3.Amarok care bate winamp la fund de numa.
4 aplicatile open office
5 nici o aplicatie nu este trial si nu costa nimic
6.efecte superbe la desktop.
7.ruleaza mult mai multe aplicatii simultan decat win
8.organizare net superioara fata de windows.
9.unele jocuri au o performanta mult mai buna pe ubuntu vs win
10.scapi de vechile porcarii specifice win->Yahoo mess, winamp,nero, etc...
11.nu trebuie reinstalat aproape in nici o situatie .totul are un workaround.
12 fata de windows care "imbatraneste" pe zi ce trece din momentul instalarii din cauze de registrii ubuntu nu face asta.
13 .cred ca astea sun tsuficiente motive pentru care cineva poate schimba pe ubuntu, sau diverse versiuni[kubuntu,edubuntu,mythbuntu,kubuntu,etc] :P