Ciclare cu sau fără broscuta

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Ciclare cu sau fără broscuta

de AnaC » 21 Apr 2020, 22:05

Bună,

Din ce am citit pana acum pe forum am găsit următoarea informație "Pentru o filtrare eficienta trebuie sa asteptati minim doua saptamani, de la caz la caz chiar si pana la doua luni ca filtrul sa isi faca ciclarea, iar coloniile de bacterii benefice (denitrificatoare) sa se fixeze pe mediile filtrante. Daca aveti posibilitatea, recomand ca pe parcursul acestei perioadei de acomodare sa hraniti testoasele in alt acvariu." Nu îmi este foarte clar, dacă pe parcursul procesului de ciclare, este nevoie sa țin broasca tot timpul în alt acvariu sau doar sa o hrănesc în alt acvariu. Întreb pentru ca înțeleg ca pe parcursul procesului de ciclare, creste toxicitatea în apa și nu as vrea sa se îmbolnăvească din aceste considerente.
 
Mesaje: 3
Membru din: 21 Apr 2020, 21:47

Re: Ciclare cu sau fără broscuta

de Gradinaru Alin » 22 Apr 2020, 21:46

Personal nu consider ca ciclarea acvariilor cu testoase reprezinta neaparat o grija pentru crescator deoarece este un fenomen care se va produce de la sine, mai rapid sau nu, daca este respectata minima intretinere a mediului acvatic. Astfel, puteti tine testoasa intr-un acvaterariu cu filtru neciclat dar acesta din urma nu va lucra la intregul sau randament decat dupa ce se va finaliza ciclul azotului.

Hranirea testoasei intr-un recipient separat urmata de clatirea ei cu apa este un must-have in opinia mea, intrucat testoasele fac destula mizerie in aceste momente.
Schimburile de apa ocazionale (in functie de volum si intensitatea de poluare a apei) le veti adapta si invata in timp. In principiu, schimburi saptamanale a nu mai mult de 50% din volumul de apa pentru a nu afecta bacteriile benefice din mediu.

Va asteptam oricand cu intrebari atunci cand vor mai exista. Toate cele bune !
13-05-2012
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 270
Membru din: 31 Iul 2012, 12:13
Localitate: Iași

Re: Ciclare cu sau fără broscuta

de AnaC » 23 Apr 2020, 19:56

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Asum ca, dacă optez pentru ciclarea cu ea în acvariu pot schimba parte din apa periodic chiar dacă nu s-a ciclat încă filtrul, nu? Probabil ca doar lungesc procesul de ciclare.
De asemenea, ce nu am găsit pana acum niciodată clar este care sunt valorile acceptabile de toxicitate în apa pentru testoase. Ma ghidez principial pentru cele de la pești, dar având în vedere ca nivelul de poluare creat de pești versus testoase este foarte diferit, e un adevărat challenge sa le țin pe unele din ele în parametri recomandati la pești. Plus ca asum ca totuși, nivelul de sensibilitate este mai mic la testoase. Ce masor sunt concentrațiile de cl, ph, kh, no2, no3 si nh4.
 
Mesaje: 3
Membru din: 21 Apr 2020, 21:47

Re: Ciclare cu sau fără broscuta

de Gradinaru Alin » 25 Apr 2020, 22:46

Da, doar vei prelungi procesul.

Cat despre parametrii ideali ai apei depind de la o specie la alta, la fel ca la pesti. Astfel un Trachemys va avea parametrii ideali ai apei diferiti fata de un Malaclemys, care prefera o apa usor salina. In general, la speciile comune noua si la parametrii pe care ii poti masura, respectam:
PH neutru (7)
CL 0
NH4 0
N02 0.5 ppm (parti per milion) sau mai putin (ideal 0)
N03 40 ppm sau mai putin.

In timpului procesului de ciclare aceste valori vor varia, dar semnele unui acvariu ciclat complet sunt N02(nitriti) 0.

Succes !
13-05-2012
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 270
Membru din: 31 Iul 2012, 12:13
Localitate: Iași

Re: Ciclare cu sau fără broscuta

de AnaC » 26 Apr 2020, 20:19

Multumesc pentru raspuns.
 
Mesaje: 3
Membru din: 21 Apr 2020, 21:47


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator