URGENT!!!!

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

URGENT!!!!

de liviaandreea » 13 Sep 2019, 09:39

Buna tuturor!
Am si eu o broasca testoasa harta si de vreo cateva zile nu prea mai deschide ochii, ii deschide mai greu , ba deschide unul si pe celalalt il lasa inchis, ori deloc. In unele zile ii deschide singura fara probleme. Cand o scot din apa si o pun in pat, cauta locuri ferite de lumina si se baga pe sub perne, patura sau chiar sub mine. De la un timp, doarme incontinuu, doar cand o scot si ma joc cu ea nu doarme, in rest se baga si doarme. II mai pun ser fiziologic in ochi cateodata.E bine sau ii face rau?
Tin sa spun ca nu am un acvariu special cu incalzitor si alte lucruri. Eu o tin in acvariu doar 6 ore pe zi si noaptea, cand ma culc, in rest o tin afara.
Oare intra in hibernare de la apa rece din acvariu?Oare are ceva la ochi?
 
Mesaje: 1
Membru din: 29 Apr 2019, 15:30

Re: URGENT!!!!

de Gradinaru Alin » 13 Sep 2019, 10:19

Salutare.
Cel mai probabil broscuta are conjunctivita, tocmai de la conditiile improprii in care este tinuta.

In primul rand este necesara vizita la un medic veterinar specializat pe reptile. viewtopic.php?f=9&t=8&hilit=cabinete+veterinare

In al doilea rand sunt imperios necesare oferirea unor conditii minime precum incalzitorul (obligatoriu in afara anotimpului verii pentru testoasele crescute in-door avand in vedere ca temperatura unei camere nu prea este constanta datorita miscarii frecvente, aerisirilor etc), insula USCATA cu iluminare UV (recomandam Exo-Terra Reptile 100-fostul Repti Glo 5.0) si caldura, filtru de apa (model in functie de volumul de apa al acvaterariului. Acestea 3 sunt MINIMUL OBLIGATORIU pentru a putea detine o testoasa fara probleme grave... Cu timpul, daca te va prinde microbul, vei avansa si cu echipamentele odata cu experienta, dar fara acest minim necesar testoasa ta va muri intr-un final, foarte chinuita.

In functie de marimea testoasei si bugetul disponibil iti putem recomanda si echipamentele de care ai nevoie.
13-05-2012
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 257
Membru din: 31 Iul 2012, 12:13
Localitate: Iasi,Romania


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori