Iluminarea acvaterariilor cu testoase.

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de diego » 14 Oct 2008, 19:13

Eu unul recomand produsele de la Exo Terra, sunt specializati in reptile
Testos Admin
Testos Admin

de dragonflyyy8 » 14 Oct 2008, 19:17

diego ma poti ajuta cu un link? bec uv sa fie. pana in 50 w zic eu .
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!

.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 14 Oct 2008, 19:54

Din pacate petshopurile online vand toate prostiile, iar pentru reptile nu gasesti mai nimic cu adevarat folositor.
Sfatul meu este sa cumperi un bec pentru a-i oferi o sursa de caldura testoasei tale(e bun si exemplul tau) iar pentru UV sa cumperi un neon special pentru terarii, vezi la inceputul acestui thread unde Monoceros da cateva sfaturi legate de asta.
Eu mi-am cumparat neon Repti Glo 5.0 de la Animax doar ca ei nu vand si online.
Testos Admin
Testos Admin

de dragonflyyy8 » 14 Oct 2008, 19:56

multumesc diego :D
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!

.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 26 Oct 2008, 18:55

http://www.exo-terra.com/en/exo_terra_tv/index.php un film despre iluminarea terariilor, realizat de cei de la ExoTerra
Testos Admin
Testos Admin

de bosssu » 19 Noi 2008, 10:12

eu miam laut azi un uv Repti Glo 5.0 de zi si o sai iau si de noapte
Redy$&^Bulbuc Te&minatorii
*{(T&@CH€M? $)} $cripta €legans ®
Testos meserias
Testos meserias

de purghy » 18 Dec 2008, 15:06

Eu nu am dispozitiv pentru neon. Pot sa le pun bec Repti Glo sau e doar pt. iguane etc.? Daca da, ce intensitate trebuie sa aiba?
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 04 Ian 2009, 14:29

Vreau si eu niste sfaturi:(. "Ciocul" broscutei mele s-a deformat si as avea nevoie de un neon UV. Sincera sa fiu nu prea stiu cum ar trebui procedat, dat fiind faptul ca nu am mai folosit unul(m-am bazat pe lumina si caldura naturala dar se pare ca nu este de ajuns). Daca vrea cineva sa-mi explice mai bine...Am citit topicul dar sunt total ametita. Daca sunteti interesati de problema mea vedeti si topicul pe care l-am deschis poate aveti idei, sugestii...Multumiri anticipate.
Respiram lumina, respiram muzica, respiram clipa care trece prin noi...
Testos juvenil
Testos juvenil

de baladi » 05 Feb 2009, 22:06

Am incercat sa parcurg topicul in intregime, dar majoritatea informatiilor sunt doar expuse, si putin explicate.

Ideea e ca vreau sa imi stea broscutele pe insulita cum stau vara cand au acces direct la soare.
Nu imi suspectez broscutele de lipsa de vitamine sau vlaga.
Am inteles ca trebuie sa ma feresc de UV -C , dar lampacare aveam in plan sa o achizitionez nu emite nici uv-a nici uv-b.
Deci, aceste tuburi florescente vor creea un ambient placut pentru broscute, iar acestea vor sta mai mult pe insula? sau am nevoie de UV-B?
De ce un producator mare ca BOYU nu are lampi UV-b?

mersi de ajutor.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 05 Feb 2009, 23:06

De ce nu incerci cu ceva produs de la firme mai mari decat BOYU (pe langa ca e prima data cand aud de firma asta). De ce nu incerci cu un Repti Glo ?
Aceste tuburi fluorescente recreaza in mare parte soarele, ele find dependente de soare pentru as incalzi sangele din corp. Sa NU crezi ca o lampa cu UV produce si caldura pentru ca NU o face, ea doar emite vitaminele necesare pentru carapace in special vitamina D3
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de irenegrande » 06 Feb 2009, 11:03

pt baladi: ca sa-ti iasa broscutele pe insula temperatura aerului deasupra ei trebuie sa fie mai mare decat a apei, testeaza ele cu nasucul :D becuri ce emit uva - uvb, cat si lampa pt ele gasesti in cluj la pet shopul ala de pe 21 decembrie
Testos juvenil
Testos juvenil

de baladi » 09 Feb 2009, 15:56

irenegrande scrie:pt baladi: ca sa-ti iasa broscutele pe insula temperatura aerului deasupra ei trebuie sa fie mai mare decat a apei, testeaza ele cu nasucul :D becuri ce emit uva - uvb, cat si lampa pt ele gasesti in cluj la pet shopul ala de pe 21 decembrie

Nu am gasit nici pe 21 dec, si nici in statie la regionala.
Am sa cumpar o lampa din TgMures. sunt mult mai bine aprovizionati decat clujenii
Testos juvenil
Testos juvenil

Bec?

de Trancer » 13 Apr 2009, 10:41

eu as vrea sa iau un bec.... nu am unde sa instalez neon .... si asa mie mai convenabil cu bec... veioza cu clips pe geam si gata :D
deci un link ceva... gasisem ceva in hornbach .... dar era cu 100W si mi s-a parut foarte mare... si ca putere si ca bec in sine...
astept orice sfat... cheers numa sa nu fie neon ... stiu ca e cel mai bun... dar nu am unde
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 13 Apr 2009, 16:58

S-a vorbit pe forum despre un pet-shop vis-a-vis de Billa Militari, cauta pe forum topicul in care s-a discutat (ai functia <Cautare>) si aflat adresa exacta
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de mihaelajulia » 20 Apr 2009, 23:45

Atentie mare! Daca vi se intampla sa gasiti oferte de Euro Zoo Neon Plus lasati degetele de pe ele, chiar daca pe cutie scrie ca emite UVA si UVB, nu emite decat UVA. Au fost testate si nu s-au gasit UVB asa ca s-au retras de pe piata EU, in Ro insa...
Mister 17 cm - Trachemys scripta scripta
Pentru poze click aici!
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul