Asociatia pentru Cresterea si Protectia Broastelor Testoase
Moderator: Sheppard
Asociatia pentru Cresterea si Protectia Broastelor Testoase
Credeti ca in Romania se impune infiintarea unei asociatii asemanatoare cu cea din Franta - FFEPT, :dictator: asociatie care sa militeze pentru protectia broscutelor testoase aflate pe teritoriul Romaniei?
Ati fi dispusi sa sustineti un astfel de proiect?
:turtle:
Ati fi dispusi sa sustineti un astfel de proiect?
:turtle:
Ultima oară modificat de diego pe 02 Ian 2007, 15:53, modificat 1 dată în total.
Dupa parerea mea, infiintarea unei astfel de asociatii ar fi, teoretic cel putin, o idee excelenta (Stim cu totii cum sunt tinute testoasele in pet shopuri, cate 20 intr-un bazinas de 15 litri). Dar n-as putea spune ca privesc cu prea mult optimism aplicabilitatea ei in Romania.
In conditiile in care coruptia e in floare si cu o "spaga" se rezolva orice, o astfel de asociatie nu cred ca ar reusi mai mult decat sa faca putin scandal prin ziare, dupa care ori ar fi ingropata in birocratia autoritatilor in masura sa faca ceva, ori ar fi "discret" redusa la tacere de vreun VIP deranjat de respectivele proteste - a se vedea topicul despre conditiile in care sunt tinute reptilele din cadrul expozitiei de la muzeul Antippa (http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=28 ).
Iar pe langa toate acestea, ar mai fi si acea reactie usor de prevazut a omului de rand, gen "uite-i si pe astia... n-au ce face pe-acasa si protesteaza pentru cai verzi pe pereti". Nu spun ca ar trebui sa ne afecteze remarcile de acest fel, dar, din pacate, nu e greu de intuit cam cu cata seriozitate ar fi privita o astfel de organizatie.
Sper din tot suflet sa fie doar pesimismul meu si chiar sa se infiinteze la un moment dat o astfel de asociatie, care sa fie si luata in serios, atat de autoritati, cat si de "bad guys".
In conditiile in care coruptia e in floare si cu o "spaga" se rezolva orice, o astfel de asociatie nu cred ca ar reusi mai mult decat sa faca putin scandal prin ziare, dupa care ori ar fi ingropata in birocratia autoritatilor in masura sa faca ceva, ori ar fi "discret" redusa la tacere de vreun VIP deranjat de respectivele proteste - a se vedea topicul despre conditiile in care sunt tinute reptilele din cadrul expozitiei de la muzeul Antippa (http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=28 ).
Iar pe langa toate acestea, ar mai fi si acea reactie usor de prevazut a omului de rand, gen "uite-i si pe astia... n-au ce face pe-acasa si protesteaza pentru cai verzi pe pereti". Nu spun ca ar trebui sa ne afecteze remarcile de acest fel, dar, din pacate, nu e greu de intuit cam cu cata seriozitate ar fi privita o astfel de organizatie.
Sper din tot suflet sa fie doar pesimismul meu si chiar sa se infiinteze la un moment dat o astfel de asociatie, care sa fie si luata in serios, atat de autoritati, cat si de "bad guys".
Intr-adevar, in Romania, o asemenea asociatie nu prea ar avea un asa mare impact asupra autoritatilor. Dar daca aceasta s-ar alia cu o asociatie internationala gen Greenpeace pt ecologie sau chiar una din Uniunea Europeana ? Eu cred ca sansele de a fi luata in seama ar creste.
Nu cred ca sunt atat de multi posesori de broaste testoase, sau de sustinatori ai drepturilor broscutelor pentru a putea forma o asociatie care sa aiba un cuvant de spus, DAR, o asociatie mai generica... gen... a reptilelor, desi nu cu mult mai numeroasa, ar fi mult mai puternica. Mai apoi se poate imparti in ramuri, daca e cazul. La noi nu se militeaza nici pentru drepturile cainilor, sau pisicilor, mult mai des intalnite. Oricum, daca s-ar forma o astfel de grupare asi adera, chiar si contra (unui mic cost), deoarece consider ca mai multe capete la un loc, gandesc mai bine decat unul, si sfaturile + ideile date nu pot decat sa ajute broscutele.
- Testos juvenil

Referitor la numarul detinatorilor de broscute testoase din Romania, te contrazic putin, eu cred ca sunt destul de multi aceia care au acasa una sau mai multe testoase.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
diego scrie:Referitor la numarul detinatorilor de broscute testoase din Romania, te contrazic putin, eu cred ca sunt destul de multi aceia care au acasa una sau mai multe testoase.
Asa-i! Ori tocmai acesti detinatori, trebuiesc educati sa nu mai elibereze specii exotice in natura, lacuri din parcuri,etc, pt ca pericliteaza viitorul testoaselor autohtone.
Oare chiar esti pregatit pt custodia unei reptile ????
- Testos juvenil

Cred ca deja s-a demonstrat ca testoasele de florida (dau un exemplu) sunt capabile sa se adapteze la clima noastra in libertate. Ai fost pe la gradina botanica (mai mult sau mai putin) de curand? Lacul e plin si sincer ma indoiesc ca toate au fost eliberate la un moment dat si nu vor supravietui iernii (daca se mai poate vorbi despre asa ceva in adevaratul sens al cuvantului). In plus, deja s-a discutat despre punerea in pericol a speciilor autohtone din cauza celor straine aclimatizate, cu care concureaza pentru hrana.
Eu unu chiar as dori sa se infiinteze o astfel de asociatie pentru ca asa toti care nu ar avea grija de micile animalute de companie sa fie intr-un fel pedepsiti sau amendati...asa cum vedem pe animal planet prin america cand nu isi ingrijesc aia caini daca nu au noroc in viata fac puscarie iar la noi omori amimalele, te da si la stiri si nu patesti nimic. Daca s-ar putea face o astfel de asociatie ar fi minunat, am putea avea si noi de furca cu toti care isi iau broscutele pentru a le tine doar cand sunt mici, pe urma ii doare undeva de ce vor pati.:-( dar totusi sa revenim, suntem in marele gunoi ROMANIA :-(
Toto imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie sau de exprimare dar eu nu intru de pe calculator de 1 luna ci sunt de pe telefonul mobil si dupa ce ca dureaza destul pana scriu, mi se face lene sa mai citesc iti dai seama... Scuzati greselile precedente sau cele viitoare ca vor mai fi, orice om greseste. Multumesc pentru intelegere