carapace deformata

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

carapace deformata

de Ioana:) » 22 Iul 2008, 10:31

Salutare, am o broscuta de Florida, are 5 ani, ieri am fost la vetarinar cu testoasa mea de 5 ani si mi-a zis ca are o micoza generalizata :( . Pielea si carapacea i se exfoliaza.
In plus...am desoperit ca testoasa mea are carapacea deformata :cry: (nu-i deloc moale dar marginile carapacei sunt ridicate in zona gatului si a cozii astfel incat "fundul" i se vede complet). Mereu mi-am pus semne de intrebare referitor la carapacea ei dar fiind mai mare decat alte broscute pe care le vedeam am inclinat sa cred ca a mea broscuta are carapacea normala fiindca e mai in varsta.
In plus..medicul mi-a spus ca e cam grasa :cry: ..asa si arata, nu-l contrazic dar ea mananca doar o data pe zi si de multe ori sta in apa fara sa manance chiar 3 zile.
De azi am inceput sa-i fac un tratament usor (prescris de veterinar cu spalaturi cu aspirina si creme de galbenele si rostopasca).. cu micoza sper sa se rezolve dar cu grasimea si carapacea ce fac? Se mai poate corecta carapacea? O pot face sa slabeasca? Medicul i-a recomandat carne cruda de peste slab..plus sfaurile de a o plasa intr-un mediu cat mai natural..undeva la un rau, o casa...nu in apartament!
In privinta medicului...e de incredere, el mi-a salvat broscuta operand-o de 3 ori cand nu avea nici un an..a avut otita cu abces!
Daca aveti sfaturi pentru mine...le asept cu mare drag...sunt foarte speriata dupa vizita la veterinar...am crezut ca sunt o stapana buna...am broscuta de cand era mica, mica, nu avea nici un an..ea e foarte vioaie si comunicativa, sta la soare, alearga prin casa, se ridica la mine, aude cand o strig...si acum descopar ca s-a dezvoltat cu o carapace deformata, ca e grasa si ca are micoza.
Sper sa fie bine...si..sa va traiasca broscutele!
Ioana

carapace deformata

de anda » 08 Aug 2008, 00:57

dupa ce iti dai seama ca e grasa?ca si eu am impresia ca a mele is grase...ca au mai multa pliele la membre...chiar sub carapace
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 08 Aug 2008, 08:46

Carapacea nu cred ca mai poate fi corectata, e ca si sistemul nostru osos, odata ce oasele cresc deformate sunt greu de corectat mai tarziu, poate doar daca ai muta-o intr-un habitat natural la fel cum ti-a spus si medicul, dar si in acest caz exista niste riscuri, testoasa ta ar trebui sa se adapteze destul de repede la conditiile de salbaticie unde ar fi nevoita sa se descurce singura ceea ce i-ar fi destul de dificil dupa ce a crescut atatia ani in captivitate.
Legat de grasime ea poate fi readusa la greutatea normala in urma unui regim alimentar si oferindu-i mai mult spatiu in care sa se miste. Ce dimensiuni are acvaterariul in care sta si mai ales cati cm are coloana de apa?
Testos Admin
Testos Admin