Insula din lemn sau piatra?

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

de ovisopa » 25 Mai 2008, 22:02

Monoceros scrie:Cred ca o vreme o sa se tot formeze din plin alge pe acea buturuga. Dupa vreo doua saptamani (dupa ciclare) poti sa faci schimburi partiale si dese de apa, apoi... cred ca se va mai ameliora formarea acelor alge se ciuperci.

Sa curat algele sau sa le las pe lemn pana dispar ele ?

In astea 2 saptamani am inteles ca nu ar trebui sa schimb apa deloc, am inteles bine sau .... ?
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 26 Mai 2008, 07:39

Daca chiar vrei, le poti curata... nu cred ca va afecta negativ ciclarea.
Testos Admin
Testos Admin

Mucegai?

de takawachinchila » 15 Noi 2008, 20:20

salut!
am avut si eu doua buturugi (lemn de plop) in acvariu si dupa cateva zile, una din ele a mucegait la capatul ce iesea din apa. sa incerc sa le mai tin cateva zile in apa in afara acvariului? sau lemnul nu este bun?
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 15 Noi 2008, 20:25

incearca sa-l fierbi jumatate de ora in apa cu sare, apoi tine-l cateva zile intr-un lighean cu apa
Testos Admin
Testos Admin

de takawachinchila » 15 Noi 2008, 20:33

ms pt rapiditatea raspunsului. le-am fiert cu sare cateva ore in ditamai oala. o sa le mai las vreo doua zile in apa, scufundate in intregime. daca problema persista, le arunc. va tin la curent :)
Testos meserias
Testos meserias

Buturuga mica....

de Varzel » 24 Noi 2008, 23:02

Buturuga mica rastoarna carul mare :)).... si la mine a mucegait o tzar' o sa o fierb si ma ashtept sa o pot reintroduce in locul lor de joaca... daca nu merge cu fiertul e pacat... este elementul lor prefe' de joaca.... aici se lafaie si se tolanesc la soare.... va tin la curent :))
Testos juvenil
Testos juvenil

Insula

de takawachinchila » 25 Noi 2008, 09:06

cred ca o sa folosesc in final numai o buturuga, mai mica. tin sa precizez ca la mine cele doua piese erau strict de decor, ca broasca nu se putea urca pe ele, din cauza unor probleme la picioarele din spate. dupa ce ii voi face o rampa usor de urcat, posibil sa caut alta esenta de lemn, ceva mai tare.
ps: uneori testoasa mica rastoarna buturuga mare! :D

deci cum am spus mai demult, o sa revin. pe scurt: nu recomand lemnul de plop. este tare la inceput dar mai tarziu intra apa in el si devine ... naspa. si culmea, l-am fiert destul in sare.... :|
Testos meserias
Testos meserias

de purghy » 19 Dec 2008, 17:59

Pluta e buna? Am luat de la petshop din aia pentru terarii dar pluteste (normal).
Testos juvenil
Testos juvenil

Pluta

de takawachinchila » 19 Dec 2008, 22:24

Din cate stiu eu, ar trebui sa reziste. Incearca sa o fixezi cu niste sarme prinse de niste ventuze, ceva. Ca structura, pluta e destul de diferita de plop. Pune mai bine o esenta tare, un salcam, vita de vie, o radacina care a mai stat in apa, ca sa nu ai probleme :)
Testos meserias
Testos meserias

de polar bear » 04 Mar 2010, 13:49

Buna ziua,stiu ca nu s-a mai vorbit de 2 ani dar as vrea sa va povestesc:

Prin Octombrie-Noiembrie a fost o furtuna si s-a rupt un copac de la vecinu si a "zburat" la noi in curte.Nu stiu ce lemn e,stiu doar ca a fost un pom(cred ca cires sau visin,nu sunt sigura)si vroiam sa bag o bucata din tulpina in acvariu:

1.Este bun lemnul?
2.Lemnul este uscat,este bun?
3.Deci,fierb lemnul in apa cu cata sare?O lingura la litru?Vreo ora,nu?
4.O tin intr-un lighian(plina cu apa desigur) vreo saptamana si schimb apa de doua ori pe zii pana cand nu mai iese seva,nu?

Am ratat ceva?Mai este un pas?Lemnul nu-i bun?
Ultima oară modificat de polar bear pe 04 Mar 2010, 14:37, modificat 1 dată în total.
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 04 Mar 2010, 14:16

De fiert...spunea cineva, candva, ca a fiert buturuga 2 saptamani...deci nu stiu cat sa zic
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de alyenn666 » 04 Mar 2010, 18:20

problemna e ca orice ai face cu buturuga o sa ingalbeneasca apa...conteaza foarte mult ca lemnul sa fie uscat dar si de ce esenta este ..daca e de esenta tare sau rasinos nu e bun...daca chiar vrei un lemn in apa cauta cand te duci la munte prin raulete...cele mai bune sunt lemnele care au petrecut o perioada mai mare de timp in apa...si de fiert trebuie fiert in apa saturata cu sare...adica stabilesti cantitatea de aa in care o fierbi si adaugi sare pana cand aceasta nu se mai dizolva...dupa asta trebuie sa o mai tii cateva zile in apa curata pe care o schimbi la intervale mici de timp(cateva ore)pana cand aceasta nu se mai ingalbeneste rapid...

ps:daca vrei ca apa sa fie limpede si inclolora nu adauga lemn...
si pandy cred ca acel cineva avea o problema la mansarda de a avut atata rabdare ...
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de polar bear » 04 Mar 2010, 18:56

am renuntat la lemnul acela tare,uscat si murdar.mi-am amintitde ul lemn moale,curat,uscat care a fost la un papagal(ce-i mai placea sa-l roada,inca putin si se rupea batul).
Si cu muntele...Mergem foarte rar(o data la 2-3 ani),foarte foarte des sa mare(Constanta).Si daca se ingalbeneste apa,sa se ingalbeneasca,oricum se ingalbeneste si fara lemn(dupa 3-4 saptamani dupa ce schimb apa).
Testos activ
Testos activ

de alyenn666 » 05 Mar 2010, 13:13

chestia cu muntele era teoretica...doar un exemplu...cand treci pe langa orice rau e imposibil sa nu gasesti si un lemn prin apa...deci intra in discutie orice apa(rau/fluviu/lac) de oriunde...
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de polar bear » 05 Mar 2010, 14:29

.Da,ai drepate
Testos activ
Testos activ

Anterior