sa imi mai iau o broscuta?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

sa imi mai iau o broscuta?

de roxicutza » 28 Ian 2008, 09:51

Buna ziua

Revin si eu cu o problemuta. eu tocmai am mutat broscuta cu tot cu acvariu intr-o camera in care nu se fumeaza si are lumina solara, fiind chiar langa geam.partea proasta e ca in general noi nu prea stam acolo, doar ce ii dau eu de mancare si mi se pare ca devine din ce in ce mai sperioasa cand ii vorbesc sau ii dau de mancare. sunt absolut convinsa ca e mult mai bine sa stea acolo, decat in sufragerie. am vorbit ieri cu niste prieteni de familie care au 4 broscute mari, si mi-au sfatuit sa mai iau o broscuta, sa fie doua sa se joace si sa isi tina companie. ei spun ca se antreneaza si chiar cresc mai repede.
Acum eu nu prea stiu ce sa fac; nu se pune problema de bani. nu stiu daca se vor intelege, sper sa nu se bata, nu stiu ce sa fac. broscuta mea e mica , are cam 4-5 cm , banuiesc ca daca iau inca o broscuta la fel de mica nu se pune problema sa se raneasca.broscuta mea s-a invatat sa manance din mana, cu cealalta nu stiu cum sa procedez. va trebui sa le pun de la inceput impreuna pt ca nu am decat 1 filtru si 1 incalzitor chiar daca mai am un acvariu mic.
Astept sugestii va rog.
Multumesc frumos.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 28 Ian 2008, 14:48

Eu zic ca atata timp cat dispui de loc in acvariu ai putea sa mai iei una, dar in viitor ele vor creste si iti dai seama ca nu vor mai avea loc daca pastrezi acelas acvariu. In legatura cu comportamentul este bine ca se vor adapta un cu cealalta (cel putin asa consider eu) si se va invata si cea noua sa manance din mana. Ai grija sa nu fie curent sau fluctuatii mari de temperatura din cauza geamului.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Florin » 28 Ian 2008, 20:37

S-a mai discutat despre asta cateva topicuri mai jos.Poftim: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=558

Topicul acesta se inchide :!:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator