carapacea moale

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

carapacea moale

de alex » 05 Oct 2007, 10:52

Salut tuturor. Dintre toate semnele care ar trebui sa ne ingrijoreze mi-e teama ca am identificat la broscuta mea pe acela de carapace moale.
Inainte sa o bombardez cu remedii as indazni sa intreb totusi cum anume as putea face diferenta dintre paranioa mea si adevarata afectiune, pentru ca am inteles ca in functie de specie duritatea carapacei variaza. Cred ca intreb inainte de vreme, pt. ca spre rusinea mea inca nu stiu carei specii ii apartine. Cred ca este o Chrysemys picta, am mai vorbit un pic despre ea[la "Alte specii"] si sper ca ajutata de voi o sa stiu sigur in cateva zile, cand o sa v-o si prezint , din pacate acum tot ma rog de cineva sa mi imprumute aparatul foto :( . Broscuta nu poate sa aibe mai mult de trei luni. Ce ma ingrijoreaza este ca marginea carapacei, partea aceea fina care nu este chiar opaca- scuzati limbajul de lemn- este cam flexibila; daca o apas cu degetul.. atat cat imi permite curajul- adica destul de usor- se "lasa". Opune rezistenta "elsatica", dar nu stiu daca este firesc. Restul pare ok, nici nu m-a simtit. Nici cand i-am "testat" marginea n-a avut nimic de obiectat.
Pate imi puteti indica semnele unei "adevarate" afectiuni. Planuiesc oricum o vizita la veterinar, dar asta la salariu, si din pacate mai este un pic pana atunci.
Si daca ati avut rabdare sa citit pana aici [ chiar am incercat sa scurtez totul pe cat posibil] as mai indrazni sa va intreb ceva. Tare ii palce sa doarma si sa stea pe incalzitor, exact acolo unde este temperatura cea mai inalta. Banuiesc ca ele stiu ce e mai bine pentru ele, dar tot ma gandesc ca nu-i face bine.Puteti va rog sa-mi spuneti ceva [si] despre asta? Incalzitorul e unul provizoriu [ tot la salariu se rezolva :x ] si il cheama Aqua Clear.
Va multumesc si sa ne auzim cu bine :)

de Pandy » 05 Oct 2007, 13:32

La intrebare cu incalzitorul, nu este nici o problema ca doarme pe el deoarece ei ii place sa aiba caldura aceea la indemana :) si a mea face acelas lucru din cand in cand de obicei nu neaparat pe el ci in preajma lui, apa fiind mai calda. Problema cealalta, in legatura cu carapacea, ar trebui sa-i cumperi totusi un neon cu UV (Repti Glo 5.0 daca te gandesti sa iti cumperi, deoarece este cel mai bun la cantitatea de D3 pe care o elimina), vitamina D3 se asimileaza in corpul testosei, intarind carapacea :)... succes
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 06 Oct 2007, 00:45

Ai inteles gresit [Pandy]... dar in principiu este aceeasi idee... cu ajutorul ultravioletelor B se sintetizeaza vitamina D, iar calciul se asimileaza in prezenta vitaminei D3, astfel asimiland calciu se va intarii si carapacea.
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 06 Oct 2007, 12:28

Sa nu te astepti sa se intareasca imediat!
Carapacea se poate intari intr-o luna sau in 6-7 luni! Depinde de cat de grava e situatia!
De exemplu la mine, avea carapacea moale decat jos, langa codita si i-a luat cam 6 luni sa se intareasca! :roll:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator