Testoasa Emys orbicularis pe okazii.ro

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

de jezz » 07 Mar 2012, 19:09

Posibil sa fi fost racita.
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 02 Ian 2013, 19:34

Nu stiu in ce masura mai sunt valabile anunturile astea, dar daca e cineva de prin Moldova care poate recupera Emys-urile si sa le tina pana prin Aprilie pentru eliberare, ar fi excelent:

- http://www.tocmai.ro/broscute-testoase-6719808.html

- http://www.tocmai.ro/6-broscute-testoas ... 22970.html
Testos Moderator
Testos Moderator

de bstafie » 03 Ian 2013, 08:44

Pentru inceput as vrea sa va salut pe toti(sunt un lurker pe forum de cam o luna). Pe cea din Barlad as putea sa o iau eu sa o tin pana in aprilie, dar nu stiu daca ar trebui sa ofer banutii pentru ca as comercializa emys-ul si probabil incuraja vanzatorul sa mai 'faca rost' si de altele(si din acest topic/forum inteleg ca poate pe termen lung nu ar fi cel mai indicat pentru aceasta specie). Daca credeti totusi ca aceasta este singura varianta nu reprezinta o problema pentru mine. Cea de-a 2-a temere pe care o am este ca sunt incepator in 'tainele' cresterii testoaselor(am o testoasa cu tample galbene de cam 2 saptamani, dar daca credeti ca prin sfaturi si indrumare as putea sa ma ocup de ea, din nou, nu reprezinta o problema din partea mea.(detin un acvariu de 100 litri pentru cea care o am deja/mancare variate - sprot, salata, gammarus , inima de vita iofilizata, piept de pui- filtru, incalzitor, lampa pentru incalzit si in zilele ce urmeaza ajunge si repti glo compact 5.0 - iar in cazul in care nu este indicat sa le tin la comun, mai detin inca un vas de cam 30 de litri unde as putea sa tin emys-ul pana in aprilie). Astept un raspuns:roll:
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 03 Ian 2013, 13:17

Ideal este sa explici vanzatorului care e treaba cu Emys - legislatia in acest sens o gasesti aici: http://emys-ro.webs.com/legislatie.htm
In anunt vad ca scrie ca sunt 2 pui de Emys de vanzare. Trebuie explicat frumos ca e protejata specia, ca nu are voie sa le tina si ca e cu atat mai grav ca a luat pui din natura, pe scurt ca e ilegal ce face. Trebuie si intrebat de unde exact provin testoasele ca sa poata fi eliberate intr-un loc sigur cam prin aceeasi zona.
Cum ai spus si tu, nu este de preferat sa se ofere banii (chiar daca nu sunt multi) pentru ca asa va fi tentat ca la primavara sa mai prinda doi pui si iarasi sa ii vanda si tot asa. Daca cu frumosul nu merge, se poate oricand si avertiza ca e caz penal ce face.

In ceea ce priveste intretinerea, se aplica cam aceleasi reguli ca si la Trachemys. Apa ar trebui sa fie la o temperatura mai scazuta pentru Emys. Eu zic sa setezi incalzitorul pe 23-24 de grade. Nu va fi problema pentru Trachemys temperatura asta. In rest, din cate ai enumerat mai sus ai toate conditiile necesare. Eventual poti sa mai pui niste poze pentru a vedea cum ai amenajat si daca mai e nevoie de ceva.

Tine-ne la curent. Ar fi excelent daca poti salva puisorii!
Testos Moderator
Testos Moderator

de bstafie » 03 Ian 2013, 14:47

Sunt un pic confuz. Pana la urma ar trebui sa il rog pe individ sa duca puiul de emys inapoi de unde la capturat sau sa-l iau la mine si sa-l intretin pana in aprilie? Si daca varianta e cea din urma, ar trebui sa il pun in acelasi acvariu cu tss pe care o am deja acasa sau separat in vasul acela de 30 litri pe care il detin.
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 03 Ian 2013, 15:37

Acum oricum nu se poate elibera de unde a venit, iar stapanul o facea deja inainte sa vina iarna daca dorea asta. Deci, te rog sa iei tu puisorii in primire daca poti pana la primava, iar daca testoasa ta e la fel de mica ca si puii de Emys, pot sta linistite impreuna. Dar e bine sa se cunoasca locatia de unde provin puii pentru ca ar trebui eliberati cam tot pe acolo daca e sigura zona. Desi, daca tipul asta stie ca acolo sunt testoase, sigur mai stiu si altii si va trebui gasit alt loc.

Spune-i vanzatorului ca vrei sa iei puii in primire pana in aprilie pentru a-i elibera cand permite vremea. Nu cred ca se poate avea incredere ca tipul respectiv ii va elibera de buna voie in aprilie. La prima oferta ii va vinde sigur.
Testos Moderator
Testos Moderator

de bstafie » 03 Ian 2013, 18:29

Am incercat sa-l sun dar imi intra reteaua. I-am trimis un mail cu adresa mea de mail si id-ul de skype. Sper sa ia legatura cu mine ca sa vad cum putem rezolva problema.
Testos activ
Testos activ

de bstafie » 30 Ian 2013, 23:37

Am reusit sa vorbesc intr-un final cu persoana in cauza. A gasit 4 testoase emys cand era la 'prasit' si le-a luat acasa. Una a vandut-o deja , 2 le-a dat unei verisoare si mai avea una, cea pe care incerca sa o vanda. Am discutat cu el, si i-am explicat si a fost cam reticent. Am incercat sa-i explic frumos, sa-l rog, sa-i expun fel de fel de argumente ' ca sutn pe cale de disparitie' , ' ca fiecare exemplar in minus intr-o 'familie' de emys ridica exponential pericolul de supravietuire al celorlalti membri din familie etc.
Intr-un final a inteles, dar mi-a comunicat ca el nu poate veni in barlad, decat daca are drum pe acolo. Locuieste intr-o localitate cam 25-30 km de Barlad si vinde destul de rar pe acolo. L-am intrebat unde o tine. Are un acvariu de aproximativ 50 l pe care il tine in casa. Spune ca timp nu prea are de ea sa se ocupe (ii da odata de mancare pe zi in general paine peste si carne de pui cruda). Intr-un final a fost de acord sa o elibereze in primavara(i-am sugerat undeva intre 01-15 aprilie) in acelasi loc de unde le-a gasit.(zona cu pricina este un iaz in apropierea campului pe care prietenul nostru 'il prasea' la acel moment si de care mi-a spus ca sunt cu sutele pe acolo si lumea tot timpul le omoara - Romania, de, ce sa-i faci :roll: ). Dupa alte cateva rugaminti si explicatii a inteles si a fost de acord sa le ia si pe cele de la verisoara care a primit celelalte 2 exemplare si sa le elibereze in zona.
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 30 Ian 2013, 23:56

Sper sa se tina de cuvant, ca de obicei nu fac asta. Daca va primi o oferta pe testoasa sigur o va vinde. Mai ales pe distante asa scurte se mai pot trimite testoasele cu autocarul. Sa speram ca va fi bine. Multumesc de ajutor!
Testos Moderator
Testos Moderator

de bstafie » 31 Ian 2013, 00:54

Nu e nici un fel de ajutor, e si pentru linistea mea , nu prea suport prostia si ignoranta, si pe cat pot , ajut. Problema e ca nu puteam stabili o intalnire cu el , deoarece el vine numai cand poate in Barlad asa cum am spus, iar eu nu imi pot intoarce programul dupa programul lui(un program mai ciudatel de munca). Nici sa merg sa-l caut prin mai stiu eu ce sat nu prea am cum. Sa speram ca nu va mai primi alte 'oferte' si se tine de cuvant. La sfarsitul discutiei parea destul de sincer si ok cu ideea eliberarii.

P.S. l-am rugat sa stearga anuntul si mi-a spus ca o va face, dar vad ca asta nu a avut succes .. :roll:
Testos activ
Testos activ

de micutzu28 » 02 Iul 2013, 14:55

Ce scoala ar trebui sa fac sa lucrez pentru garda de mediu sau protectia mediului?

Multumesc.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 20 Iul 2013, 10:00

http://www.tocmai.ro/broasca-destoasa-m ... 75965.html

Daca e cineva din Iasi si poate face ceva...
Testos Moderator
Testos Moderator

Anterior