Carnea de vita

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

Carnea de vita

de Gradinaru Alin » 05 Ian 2013, 23:46

Carnea de vita( muschiul de vitel, fara pielita aia inervanta cu care te poti ineca) este buna pt o testoasa mica de 6 cm...? Stiu ca inima de vita cruda e mult mai buna si mai nutritiva, dar din moment ce am din asta nu vad rostul sa nu ii dau din asta! Precizez ca nu este din comert deci nare E-uri si altele.

Astept un raspuns , ca maine daca se poate sa ii dau putin muschiulet.

Si inca cv: cum este mai bine sa-i dau carnea cruda(care de obicei ii dau o bucata cat capul ei pe zi), taiata foarte marunt cat sa o poate inghiti rapid si fara dureri de cap, sau intreaga , ca sa invete sa sfasie din ea?Eu presupun ca a doua varianta este cea corecta, nu?

Multumesc anticipat!
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 06 Ian 2013, 13:22

Poti sa ii dai carne de vita cruda linistit. Eu ma chinui sa ii invat pe pui cat mai repede posibil cu ea. De obicei iau Gulas de vita. Am mai luat si ficat ocazional dar nu la toate le place si inima inca nu am gasit la macelaria unde merg.

Are valoare biologica foarte buna. Poti sa dai si bucatele putin mai mari sa mai sfasie din ea, numai ca o sa cam faca mizerie prin apa. Daca sunt prea mari, poate nici nu se mai uita la bucati. Trebuie sa vezi cum se descurca.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 06 Ian 2013, 17:46

Multumesc mult de raspuns! Tocmai acum 5 minute cand am citit postul i-am si dat, si spre mirarea mea a mncat o bucatica destul de maricica(3 cm, adica jumatate din marimea ei) cu mare pofta...

Nu stiu de ce ma mai mir, daca pana acum n-a mancat decat gammarus,shirmps,turtle stiks, inima de vita si pestisori liofilizati, si rareori carne cruda de peste pescuit de catre mine...

Este o problema daca ii dau prea multa? Inafara de obezitate(ca asta o tin sub control, si daca se ingrasa prea mult ii dau doar mancare din pet-shop sa manance o saptamana si se subtiaza imediat :o ) ?

Si o ultima intrebare, care e o curiuzitate de a mea: cate testoase ai in total si pui si mature si detoate???Te intreb, deoarece in posturile tale, multe dintre proiectele care le prezinti pe acest site, nu prea pare a fi pt 1/2/3 testoase, si am citit pe aici ca ai si helesteu pt testoase, si multe altele, si sunt curios sa aflu numarul lor, sau macar o aproximatie daca nici tu nu le stii exact... :mrgreen:
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 06 Ian 2013, 18:36

Pai daca ii dai prea multa carne de vita, singura chestie e ca ramane in apa si se strica, murdareste apa si miroase urat apoi. Oricum, nu ar trebui sa te rezumi strict la carne de vita in ceea ce priveste alimentatia testoasei. Sprotul e bun ca si fel alternativ pentru ca daca stai sa te gandesti, practic dai de mancare un peste intreg, cu toate nutrientele si elementele necesare unui organism. Si sa nu uitam de plantele acvatice, care iarasi sunt un element important in alimentatie, pentru ca aduc calciu mult si microelemente.

Testoase am, cum ziceam si intr-un post anterior, 25 momentan. 10 sunt pui de 1 an jumate, 1 pui de cateva luni, 2 pui de 4 ani, 2 undeva pe la mijloc - juvenile; restul sunt mature.

La primavara astept sa se mai incalzeasca ca sa ma pot apuca sa modific helesteul ca nu sunt chiar ideali peretii pentru testoase - vreau sa maresc suprafata de apa si sa latesc malurile cu apa mica. Plus ca am gasit un coltisor in natura prin apropiere (relativ) cu plante acvatice salbatice, cum e menta acvatica, si vreau sa aduc cateva specii in helesteu. O sa revin cu poze cand e totul gata si amenajat.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 07 Ian 2013, 12:19

Am inteles!

Foarte frumos, chiar esti pasionat de testoase! Dar testoasele emys, alea care am vazut ca le eclozezi tu ce faci cu ele...? Le eliberezi pe toate, sau tii cateva sa le ingrijesti si tu?Presupun ca cele mature, le ai de la alte persoane care nu le mai vroiau, nu?
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 07 Ian 2013, 15:45

Cele mature le-am salvat de la un pescar. Ideea e sa eliberez puii cand sunt suficient de mari ca sa nu mai fie vanati de orice animal.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 08 Ian 2013, 02:30

Foarte frumos!

Oricum tu ce faci mai mult faci pt tine , ca la cata inconstienta e in tara asta degeaba iti dai silinta cu eliberarea emysurilor....Auzi la televizor un om cu cateva testoase de pamant braconate , cand a fost prins de politie si interogat si intreaba daca e constient de ce specie omoara(nu mai stiu exact ce specie parca testoasa lui herman stiintific numita testudo hermani parca) el spune: "ce fac asa grav? asta e oricum odata si odata no sa mai fie! iaca eu n-am vazut niciun dinozaur nu ma plang cu nimic!"
Deci m-i s-a facut total greata de acel om... daca pot sa il numesc asa....

Si asta comparand cu autoritatile si oameni din Florida care au pus mana de la mana si au cumparat incalzitoare de mare capacitate pt a incalzi lacurile de acolo acum 2 ierni cand erau -20;si inca protejau specia de testoasa care e invaziva si e raspandita in toate lacurile si baltile din lume!
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 08 Ian 2013, 07:46

La noi mai e de lucru in primul rand la gradul de cultura. Oameni ca asta mentionat de tine au drept de vot... Din pacate par a fi majoritatea si ne decid viitorul.

Eu ma chinui cat pot si am resurse. Poate pe termen lung iese totusi ceva calumea. Deocamdata sunt tot in faza de inceput si experimentat.
Testos Moderator
Testos Moderator