Testoasa bolnava

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Testoasa bolnava

de zz » 23 Oct 2012, 11:23

Buna!

Am o testoasa de florida, femela, in varsta de un an si cateva luni. In urma cu cateva zile, ochii i s-au umflat putin, i s-au tumefiat pleoapele si in coltul ochiilor i-a aparut un strat transparent de celule care nu o lasa sa vada bine. Momentan, tine ochii mai mereu inchisi si nu mananca. Am fost cu ea la veterinar si a urmat doua zile de tratament injectabil cu anti inflamator si i-am pus de 4-5 ori pe zi picaturi oftalmologice. Medicul veterinar mi-a recomandat sa continui acest tratament timp de inca trei zile, insa un alt medic a refuzat sa continuie tratamentul.
Cel din urma a spus ca injectiile ii pot provoca blocaj renal si mi-a spus sa continui doar cu picaturile. Inca nu mananca si deschide ochii uneori.

Precizez ca zilnic ii ung carapacea cu vitamina A, de doua ori pe zi.

Care ar fi tratamentul potrivit si ce pot face pentru a se insanatosi?
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 6
Membru din: 23 Oct 2012, 01:33

de vic » 23 Oct 2012, 12:23

Nu comentez tratamentele, dar stiu ca in cazul conjunctivitei este de ajuns expunerea la soare, pe uscat. Apa murdara, temperatura liniara si lipsa insulei de plaja sunt primii factori, in experienta mea. Poate si apa clorinata e de vina.
Ce conditii ai? Temperatura?
Pana atunci, plaja pe uscat, daca poti la soare ar fi excelent, si apa bine filtrata, cu filtrul setat si pe optiunea cu aerare. Aerarea elimina mai repede clorul si ajuta si bacteriile sa efectueze filtrarea biologica. Citeste despre "ciclare/deciclare" pe forumurile de acvaristica.
Vitamina A... daca testoasa ar avea un picior de lemn...
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 243
Membru din: 28 Mai 2009, 11:07
Localitate: Bucuresti

de Sheppard » 23 Oct 2012, 12:39

Pentru conjunctivita (cea mai probabila afectiune a testoasei tale) poti cumpara unguente speciale care se aplica pe ochi ce contin antibiotic. Unul dintre ele este cu kanamicina si a dat rezultate bune la altii cu aceeasi problema. Pe langa asta ai putea aplica o picatura de vitamina A solutie orala pe fiecare ochi. Fa asta timp de o saptamana si daca nu se imbunatateste treaba trebuie schimbat antibioticul. E un topic aici cu o lista cu cabinete veterinare avizate pentru un nou consult daca e cazul: http://www.testoase.com/topic8.html

In rest, cun a spus vic - bai la soare sau bec Reptiglo, crescuta temperatura apei la 26-28 de grade si sa stea mai mult pe uscat ca sa se poata vindeca. Mai ales dupa aplicarea unguentului si vit A sa stea cateva ore pe uscat sa se absoarba bine.

Cu antiinflamatoarele injectabile nu sunt nici eu de acord. E extrema treaba si pana la urma poate e vorba de infectie, nu doar inflamatie. De aceea recomand si unguentul cu antibiotic.

Dupa tratament sa nu o mai dai asa des cu vitamina A - in exces e hepatotoxica. Daca ii dai de mancare peste crud nici nu e nevoie sa suplimentezi. Doar daca mai apar leziuni pe piele sau carapace mai poti aplica local din cand in cand.

Tine-ne la curent si eventual pune si niste poze cu ochii testoasei sa vedem despre ce e vorba.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2837
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

de arp4 » 23 Oct 2012, 21:51

Cam asa arata ochii broscutei:
- http://i.imgur.com/qvd2r.jpg
- http://i.imgur.com/DE1AE.jpg
- http://i.imgur.com/MlA60.jpg

Pe langa cele 2 doze de anti-inflamator, i-am pus, de 3 zile incoace, picaturi Gentocin Plus, la recomandarile medicului. Acum e mai bine decat a fost atunci cand am gasit-o.

PS: Este vorba de aceeasi broscuta cu cea descrisa de zz
 
Mesaje: 4
Membru din: 22 Oct 2012, 16:24

de faitonu » 27 Oct 2012, 22:47

aceeasi problema o am si eu cu o broscuta,o sa incerc si eu sfaturile date mai sus,am sa va tin si eu la curent cu starea ei de sanatate.. :thumbsup:


http://imageshack.us/photo/my-images/17/brbol1.jpg/
Avatar utilizator
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 12
Membru din: 08 Apr 2012, 08:36
Localitate: Cluj-Napoca


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori