Modele terarii

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

de markos » 18 Noi 2011, 14:14

Multimesc pentru raspuns dar cat trebuie sa o tin afara cu supravegherea mea eu o tin in casa sa se plimbe c am o jumate de ora este bine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Noi 2011, 20:07

Poti sa o tii si mai mult. Nu are nimic. Rezista si cateva saptamani fara apa, deci nu e problema daca se plimba cateva ore. Grija numai sa nu o calce cineva, sau sa nu cada de pe scari sa se loveasca.
Testos Moderator
Testos Moderator

de markos » 19 Noi 2011, 08:57

Dar sti ce e ciudat eu prima data cand o scot din acvariu o pun sa se plimbe prin pat dar lucrul ciudat e ca intodeauna se urca pe zona mai inalta a patului ca sa se uite la televizor dar m am mirat ca prima oara sta si se uita la televizor :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 04 Dec 2011, 18:13

Uitati inca o modalitate extrem de simpla de a realiza un helesteu minunat: http://www.tortoisetrustforum.org/viewt ... 90fdf861fa

Imagine

Singura chestie care lipseste este o zona de uscat cu pamant si nisip pentru cuiburi, dar cu un morman de pamant langa se rezolva treaba usor.
Testos Moderator
Testos Moderator

Buna

de Coddytzza » 04 Dec 2011, 20:56

Buna daca tot a inceput nea markos cu off topic eu il termin ce dumenzeu:)) rog admini sa ii stearga posturile lui markos din acet topic, aici nu este chat de ajutor chatu este in josul primei pagini de start a sitului asa ca nu mai postati toto felu de chesti stupide

P.S: Stiu ca sunt un pic rautacios dar totusi nu cred ca topicul meu a ajuns chat de ajutor
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Testos activ
Testos activ

de jezz » 04 Dec 2011, 22:34

asa Coddytzza, fa ordine:))
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ

Buna

de Coddytzza » 14 Dec 2011, 19:46

Buna ziua stimati colegi de mult nu am mai scris si mam hotarat sa mai pun niste intrebari de a mele ( stupide ).
Cum as putea sa scap de verdeata de pe peretele acvariului am incercat cu un card de credit cu lemn ( cantu ) cu lama de ras ( am dat mai delicat sa nu zgari ) si nu mai am idei.
Nu este preo solutie prin petshopuri special pt asa ceva? Oare daca golesc avariul de nisip apa etc si il las sa se usuce pe ruma daca sterg cu o carpa oare nu se ia verdeata?
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 14 Dec 2011, 20:12

Eu personal folosesc o perie semi-fina pentru a indeparta algele de pe peretii recipientelor, dar o fac de fiecare data cand schimb apa, in asa fel incat sa nu apuce sa se prinda bine de pereti. Prin pet-shopuri am vazut ceva dispozitive cu carpe/bureti in capat de sters sticla acvariului (nu stiu cat de eficient sunt) si ceva solutii, dar nu stiu sa iti spun nimic concret.

Daca lasi acvariul cateva zile la uscat se iau mai jos algele pentru ca mor prin deshidratare. Incearca sa freci cu o perie mai dura cu miscari circulare.
Testos Moderator
Testos Moderator

Buna

de Coddytzza » 15 Dec 2011, 10:17

Periuta de dinti se pune? adica este buna?
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 15 Dec 2011, 11:12

Sigur, daca merge...
Testos Moderator
Testos Moderator

de tutos_claudia » 02 Ian 2012, 06:56

Eu am cumparat un pui de peste 'astrofitus, astro...nautus..' ceva care mananca algele. Am vazut la cunostinta ca era pestele asta agatat de geamuri si nu avea alge. Numai ca se vede treaba ca astro....al meu era prea mic, adevarat abia il vedeam, si mi l-au mancat broastele. Am sa incerc cu unul mare. Si apoi revin sa iti spun. In fond, testoasele mele locuiesc cu carasi si pe astia nu-i mananca. Numai ca-s mai mari.
Testos juvenil
Testos juvenil

Buna

de Coddytzza » 03 Ian 2012, 18:19

Stiu majoritatea pestilor inainte sa am testaose am fost acvarist :)
Testos activ
Testos activ

Buna

de Coddytzza » 18 Ian 2012, 10:37

Buna deci am revenit prin site cu intrebari / sugesti etc ;) Deci acuma pe perioada ierni am pus testoasele in containerul acela de plastic ;) dar pe acuma deja vreau sa le refac sistemu de filtratie externa ( cat e acvariul gol ca mieste mai usor sa umblu si as avea nevoie de sugesti pentru decor nou, ca eu unul sincer m'am saturat sa tin acvariul doar cu 2 pietre pe care sa se urce testoasele :roll: 1 incaliztor si o planta artiviciala.
Daca mai tineti minte cei care o citit topicul mai tot timpul cand era ceva nou ultima data am spus de o alga verde care ma enerveaza ei bine acvariul a stat gol mai bine de 2 3 spatamanisi vad ca acea alga este acolod
ar este moarta prin deshidratare. Intrebarea mea ar fi ,, De la ce apar aceste alge pe peretee acvairului? '' oare este de la lipsa filtrului?, acuma ca este uscata banuiesc ca merge data jos cu o rigla, o bucatica de lemn, o periuta de dinti etc nu?
Testos activ
Testos activ

de jezz » 18 Ian 2012, 11:37

Coddytzza, sunt si eu curios, sa ma benoclez la cateva poze cu ale tale testoase, te astept pe yahoo, genjezzftw e id meu, numai bine
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 18 Ian 2012, 18:46

Pai ai putea sa incerci sa mai freci la pata accea cu o perie. Algele cresc mai repede in apa statuta, expusa soarelui, neoxigenata corespunzator, cu multe resturi nutitive (resturi de hrana, fecale, ingrasaminte etc). Si daca filtrarea este eficienta, dupa un timp tot o sa apara alge pe peretii recipientului.

Ca decor eu recomand urmatoarele: radacini (eventual din acelea speciale tratate pentru a fi tinute in apa) si cat mai multe plante acvatice naturale - pe radacini si in jur, eventual in ghivece sau substratul de pe fundul acvariului. Pe insula din nou, niste plante - eventual o feriga, si iarba plantata; asta daca ai pamant/nisip pe insula. Mie imi place sa am cat mai multa verdeata in jur, iar plantele acvatice chiar schimba cu totul aspectul acvaterariului, reduc stresul testoaselor, curata apa si pot fi si sursa de hrana pentru testoase pofticioase :) . Chiar daca sunt distruse intr-o luna, se pot replanta resturile, sau inlocui complet, pentru ca nu sunt foarte scumpe. Problematica e doar diversificarea lor, in sensul ca putin pet-shopuri au cu adevarat o colectie mare de plante de acvariu. Online poti comanda de pe: http://www.nevertebrate.ro/Plante-de-acvariu

Topic despre plante acvatice: http://www.testoase.com/topic17.html

Mai trimite niste poze cu instalatia si mai primesti pareri.
Testos Moderator
Testos Moderator

AnteriorUrmătorul