Cateva intrebari de la un incepator:D

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Cateva intrebari de la un incepator:D

de ALg0klm1n » 03 Iun 2011, 15:53

salut tuturor!...am si eu cateva intrebari despre broscuta mea.
Acum 2 saptamani am fost la un petshop si mi-am cumparat o mica broscuta. din cele vazute pe forum...e o micuta Trachemys scripta scripta. nu stiu inca ce sex e pt ca e micuta.vreau si eu sa intreb:
1.Are ceva daca este singura in acvariu? adica fara alta testoasa?
2.Are ceva daca e cu o testoasa din cele cu tamplele rosii dar care are 2 ani? adica e mult mai mare fata de micuta mea:(.
3.Are ceva daca nu am filtru la acvariu cu toate ca il curat regulat?
4.Ce hrana vie ma sfatuiti sa ii dau?

cam asta e...si acum incerc sa pun si cateva poze...nu prea stiu sa folosesc forumurile:D...multumesc!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 03 Iun 2011, 16:12

Bine ai venit!

1. nu are nimic
2. nu are nimic daca este cu o testoasa mai mare, daca se impaca impreuna
3. nu are nimic daca nu ai filtru, dar cu timpul nu vei mai putea sa-l cureti regulat, si in plus, apa nu se schimba niciodata toata de-odata, ci doar 30% si eventuale completari, asa ca poti face un efort sa achizitionezi unul
4. vie...degetele tale :)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

Broscuta

de ALg0klm1n » 03 Iun 2011, 16:21

ms mult>:D<... bine v-am gasit...atunci cred ca zilele astea imi achizitionez noua broscuta...are cam 2 ani ...aproximativ...ce sa iii dau sa manance daca e asa mare?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 03 Iun 2011, 16:38

O sa mai gasesti informatii daca mai cauti pe forum cu privire la alimentatie. Pe scurt: carne de vita, carne de pasare, peste, viermisori, rame, melci (daca ii place), uscaciuni din pet-shop pentru testoase, creveti de apa dulce la conserva (tot in pet-shop gasesti). Carnea de vita, spre exemplu, o mai poti amesteca din cand in cand cu galbenusul unui ou fiert tare pentru aport de proteine. Ii mai poti da si salata pentru aport de vitamine (dar nu stiu daca o sa se atinga de ea; nu toate o mananca).

Eu recomand carne cruda, nu uscaciunile din pet-shop - calitatea nutritiva este net superioara. Si sa nu ii dai carne de porc pentru ca e greu digerabila. Ramele trebuie date in limita bunului simt: prea multe o sa ii faca rau la stomac si cel mai probabil o sa le dea afara.

Si daca tii testoasele in casa, trebuie un bec Reptiglo 5.0 de 26W, care imita lumina solara - e necesar pentru sinteza vitaminei D3, cu rol important in metabolismul fosfo-calcic a testoasei.

Ce le mai pun eu in apa la testoase cand le schimb apa, este o pastila efervescenta de calciu Sandoz cu vitamina D3 - e buna pentru cresterea si carapacea testoasei.
Testos Moderator
Testos Moderator

Ms

de ALg0klm1n » 03 Iun 2011, 17:20

ms...alte informatii mai importante? ce mai trebuie? eu sun multumit ca am mutat-o intr-un acvariu...care este chiar mare pt ea zic eu:D...home made...i-am pus si incalzitor...si vibrator sau cum ii zice:))... le aveam de la pestisori:D...a si inca ceva..pot sa cumpar pestisori mici si sa ii pun in acvariu sa aiba activitate?:D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 03 Iun 2011, 18:00

Pestisorii mai mici o sa fie hrana pentru ea - masacru. Dar na, nu strica :D. nu stiu exact ce pestisori sunt comestibili pentru testoasa cu tample rosii - am vazut ca cineva de pe forum le dadea guppy; poate vine altcineva mai experimentat cu lista de pestisori.

In rest mai vezi pe forum: uite spre exemplu aici http://www.testoase.com/intrebari-frecvente.php

E plin forumul de informatii utile si e bine organizat. Ai rabdare o ora, doua sa citesti paginile mai generale cu informatii (Hrana, Intrebari frecvente, etc) si dupa aceea avanseaza la sectiunea "Testoase de apa" din forum.

Ar fi frumos sa ne faci si o poza de ansamblu cu toata instalatia sa vedem ce mai lipseste sau ce ar mai trebui imbunatatit.

De asemenea, e important pt testoase sa aiba un loc complet uscat, o insula, cu o rampa usor accesibila, unde sa se poata "bronza" la becul Reptiglo. Stai la casa sau la bloc? Ideal ar fi sa le mai scoti si la soare, intr-o lada, ceva. Poti vedea pe forum ce instalatii mai au si altii si sa te inspiri - sunt poze destule.
Testos Moderator
Testos Moderator

Broscuta

de ALg0klm1n » 05 Iun 2011, 14:40

astazi mi-am pus si filtru la acvariu..dar din pacate este unul intern...si voiam sa intreb ceva...incalzitorul este obligator si vara? si inca ceva...de unde iau un bec reptiglo? eu unu am pus un bec normal momentan...iar insula de la suprafata acvariului deocamdata este improvizata...am vb cu aia de la petshop sa aduca una mai maricica.
hrana pun pe insula si vine ea sa o ia? sau...?
ms:D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 05 Iun 2011, 15:23

Filtrul e ok intern daca ai volum mai mic de apa. Incalzitorul nu e obligatoriu acuma, pentru ca oricum e cald - depinde si de temperatura camerei.

Reptiglo 5.0 de 26W am luat de aici: http://shop.magicaquarium.ro/products.p ... i-Glo-5.0-{47}-26-W

Hrana o poti arunca in apa direct sau o poti lasa pe marginea insulei, pe rampa undeva; ideea e sa vina in contact cu apa sau sa fie sub apa pentru ca testoasa mananca in apa, are nevoie de apa sa inghita hrana.

Din ce vad in poze, nu stiu daca se poate urca usor testoasa pe rampa - parca e prea inclinata; mai las-o in apa sa fie o portiune si sub apa. Si sa nu fie dintr-un material alunecos.
Testos Moderator
Testos Moderator

De ce?

de ALg0klm1n » 05 Iun 2011, 15:31

broscuta se urca usor pe asasiza insulita...dar mai nou sta cu picioarele din spate iesite la bec ...dc?:))
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 05 Iun 2011, 16:34

Asa se "bronzeaza" ele - isi expun cat mai mult din piele la lumina pentru a se incalzi si a absorbi razele UV.
Testos Moderator
Testos Moderator

Dar..

de ALg0klm1n » 05 Iun 2011, 16:45

dar nu am bec repti glo...bec normal deocamtdata ...sta la el probabil sa se incalzeasca nu?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 05 Iun 2011, 17:50

Exact. Ar trebui sa iei becul acela daca o tii in casa. Sau mai poti scoate acvariul afara peste zi sa stea la soare.
Testos Moderator
Testos Moderator

Poze...

de ALg0klm1n » 06 Iun 2011, 14:39

salut...am facut cateva poze cu acvariul.. as vrea sa stiu daca mai trebuie ceva la el... mentionez ca am si incalzitor dar nu-l folosesc acum ca si asa e cald.
http://img802.imageshack.us/i/image1472.jpg/
http://img43.imageshack.us/i/image1471.jpg/
http://img19.imageshack.us/i/image1470.jpg/
http://img844.imageshack.us/i/image1469.jpg/
Testos juvenil
Testos juvenil

?

de ALg0klm1n » 06 Iun 2011, 19:46

deci?:D
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul