Sa le scot la padure?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Sa le scot la padure?

de Sara21 » 28 Mai 2011, 18:19

Buna seara
Am si eu doua testoase (Graptemys si una cu tample rosii) in varsta de patru ani. Sunt sanatoase, mananca cam prea mult si sunt vioaie, dar au prea multa energie. Problema este ca fiind clasa a12-a, am bacul si nu prea am vreme sa le mai dau drumul prin casa si sa stau cu ele.
Maine merg la padure (ma rog, e mai mult camp) si le-as lua si pe ele. Locul este aproape, deci masina nu reprezinta un stres prea mare.
Exista vreun pericol? De pierdut, nu le pierd, dar pot avea probleme cu insecte, polen?
Multumesc anticipat

de Sheppard » 28 Mai 2011, 20:58

Nu o sa ai nici o problema cu alergii de primavara la testoase :lol: Nu sunt asa "finute" ca specia umana. Dar avand in vedere ca sunt testoase acvatice, prefera un lac in detrimentul unui camp.

Oricum nu strica sa stea la soare si sa sintetizeze niste vitamina D3. Ideal ar fi sa le iei un vas cu apa si un tarc in care sa stea. Nu cred ca ar fi prea bine sa le fugaresti prin iarba - ar fi doar stresant pentru ele.
Testos Moderator
Testos Moderator

de biancadumi » 29 Mai 2011, 13:38

Si eu vreau sa scot testosul meu la iarba verde dar asta cand mai creste :) acum e cam micut,nu e nici cat un mouse :lol:
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 29 Mai 2011, 14:16

Oricat de mare ar fi testosul, e foarte bine sa stea la soare si cat mai mult pe afara, prin iarba, etc. Nu numai ca isi dezvolta sistemul imun, dar isi sintetizeaza si vitamina D3 necesara in metabolismul calciului si a fosfatilor si mai ciuguleste si plante din mediul natural.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Sara21 » 29 Mai 2011, 14:45

le-am luat o cutie pentru legume cu apa inauntru.
au umblat pe unde au vrut dar la un moment dat s-au culcat sub cate un scaun la umbra. singura problema a fost ca cea mai micuta avea groaza de greieri.
multumesc pentru raspunsuri:)

de biancadumi » 29 Mai 2011, 14:51

Ok,multumesc,atunci voi lua gratiile de la o cusca (acum au porcutii o cusca mai mare si mi-a ramas una mai mica) si o voi pune ca un tarc sa nu iasa si sa stea la soare :) cred ca va fi tare incantat :lol:
Testos juvenil
Testos juvenil