Eu si broscuta mea
Moderator: Sheppard
Radu Luchian scrie:DECLORIZ? vb. I. tr. A ?ndep?rta clorul r?mas dup? dezinfec?ia apei cu ajutorul acestuia. [Cf. fr. d?chloriser].
DECANT? vb. I. tr. A limpezi un lichid care con?ine p?rticele solide ?n suspensie prin scurgerea acestuia dup? depunerea lor. ♦ (Fig.) A limpezi, a clarifica, a l?muri. [< fr. d?canter].
Apa venind direct de la robinet, nu cred ca sunt "particule solide in suspensie" in ea. Practic, declorizarea este tocmai ceea ce faci deja (lasatul apei la statut, pentru evaporarea clorului) este doar o incurcare a termenilor, atat. :wink:
Te invit pana la mine, in Bucuresti, sa vezi ce se depune pe fundul sticlei dupa ce las apa la decantat timp de 48 de ore. Nisip, rugina etc.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Eu nu am mai pus gura pe apa de la robinet de ani buni, mai exact de cand m-am mutat in Bucuresti.
adrian scrie:Acum depinde si in ce zona a Bucurestiului stai si cat de vechi sunt tevile prin care vine apa. La mine nu are rugina si nici nisip.
in Drumul Taberei :uuu
Se bat pe mancare.El a muscat-o pe ea de labuta detul de tare, a trebuit sa-i dau un bobarnac ca sa-i de-a drumul.Acum cand sta pe insulita tine labuta muscata ridicata.Insa cand merge pe joc paseste normal. Ce pot face pt ea sau nu-i cazul?
- Testos juvenil

Broscutele mele o duc foarte bine.Cea bolnavioara s-a insanatosit 100%, chegurile de sange de pe plastron disprand in totalitate.
Ce am observat este faptul ca au crescut destul de mult in aceste cateva luni, mai ales cea care a fost bolnava...ea este foarte gurmanda :)
problema o constituie faptul ca fac foarte multa mizerie in ciuda faptului ca filtrul merge non-stop. (Filtru este pt acvarii de 40-80 L, iar acvariul meu are 30L).Intrebarea mea este in momentul cand vor fi destul de mari, pt ca am vazut ca ele ajung cat palma, cum pot pastra o curatenie cat de cat in acvariu si cam ce litraj trebuie sa aiba acvariul?
Aveti vreunul broscute mature, 3-4 ani? Si daca aveti cum procedati ca apa sa fie cat de cat curata?
E o problema destul de mare, pt. ca in 2-3 ani se vor mari si nu stiu cum sa fac sa le fie bine si lor si sa arate acvariul estetic.
Iata mediul lor de acum:

Ce am observat este faptul ca au crescut destul de mult in aceste cateva luni, mai ales cea care a fost bolnava...ea este foarte gurmanda :)
problema o constituie faptul ca fac foarte multa mizerie in ciuda faptului ca filtrul merge non-stop. (Filtru este pt acvarii de 40-80 L, iar acvariul meu are 30L).Intrebarea mea este in momentul cand vor fi destul de mari, pt ca am vazut ca ele ajung cat palma, cum pot pastra o curatenie cat de cat in acvariu si cam ce litraj trebuie sa aiba acvariul?
Aveti vreunul broscute mature, 3-4 ani? Si daca aveti cum procedati ca apa sa fie cat de cat curata?
E o problema destul de mare, pt. ca in 2-3 ani se vor mari si nu stiu cum sa fac sa le fie bine si lor si sa arate acvariul estetic.
Iata mediul lor de acum:

- Testos juvenil

adrian scrie:Aveti vreunul broscute mature, 3-4 ani? Si daca aveti cum procedati ca apa sa fie cat de cat curata?
Testoasele mele sunt mature si filtrul pe care il folosesc face fata cu succes.

PS: Incalzitorul tau nu trebuie sa stea la verticala pentru ca trebuie scufundat in apa macar pana la marcajul de pe el ("minimum"), altfel nu functioneaza cum trebuie si poti sa ai surpriza ca intr-o zi sa faci supa de testoase :)( .
De la un timp insula (vezi foto) si pietrele au inceput sa se inverzeasca.Ce ma ingrijoreaza este ca am observat si pe carapacea uneia din broscute 3 puncte mici verzi. Oare de la ce este?
Mentionez ca am un day glow, care arde cam 10 ore pe zi.Distanta de la bec la apa este de 40 cm.Sa fie de la lumina? :roll:
Mentionez ca am un day glow, care arde cam 10 ore pe zi.Distanta de la bec la apa este de 40 cm.Sa fie de la lumina? :roll:
- Testos juvenil

Cred ca este vorba despre alge. Din pacate fotografia nu s-a atasat pe forum, mai incearca o data.