Eu si broscuta mea

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

de Radu Luchian » 05 Apr 2007, 13:48

Ah, si scuze, am uitat: simpatica broscuta, pare curioasa in fotografie. :P
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 05 Apr 2007, 14:12

Radu Luchian scrie:DECLORIZ? vb. I. tr. A ?ndep?rta clorul r?mas dup? dezinfec?ia apei cu ajutorul acestuia. [Cf. fr. d?chloriser].

DECANT? vb. I. tr. A limpezi un lichid care con?ine p?rticele solide ?n suspensie prin scurgerea acestuia dup? depunerea lor. ♦ (Fig.) A limpezi, a clarifica, a l?muri. [< fr. d?canter].

Apa venind direct de la robinet, nu cred ca sunt "particule solide in suspensie" in ea. Practic, declorizarea este tocmai ceea ce faci deja (lasatul apei la statut, pentru evaporarea clorului) este doar o incurcare a termenilor, atat. :wink:

Te invit pana la mine, in Bucuresti, sa vezi ce se depune pe fundul sticlei dupa ce las apa la decantat timp de 48 de ore. Nisip, rugina etc.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Radu Luchian » 05 Apr 2007, 14:18

;_ Serios? Atunci imi retrag afirmatia precedenta, se pare intr-adevar ca trebuie lasata la decantat, scuzele mele. Nu stiam chestia asta, aici inafara de clor nu sunt probleme cu apa de la robinet... wow, chiar m-ai dat pe spate cu informatia asta... :? ... cam aiurea situatia.
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 05 Apr 2007, 14:29

Eu nu am mai pus gura pe apa de la robinet de ani buni, mai exact de cand m-am mutat in Bucuresti.
Testos Admin
Testos Admin

de adrian » 06 Apr 2007, 07:43

Acum depinde si in ce zona a Bucurestiului stai si cat de vechi sunt tevile prin care vine apa. La mine nu are rugina si nici nisip.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 06 Apr 2007, 10:17

adrian scrie:Acum depinde si in ce zona a Bucurestiului stai si cat de vechi sunt tevile prin care vine apa. La mine nu are rugina si nici nisip.

in Drumul Taberei :uuu
Testos Admin
Testos Admin

de adrian » 06 Apr 2007, 12:36

Bvd. Dacia :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de adrian » 25 Apr 2007, 06:22

Se bat pe mancare.El a muscat-o pe ea de labuta detul de tare, a trebuit sa-i dau un bobarnac ca sa-i de-a drumul.Acum cand sta pe insulita tine labuta muscata ridicata.Insa cand merge pe joc paseste normal. Ce pot face pt ea sau nu-i cazul?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 25 Apr 2007, 17:45

Ai grija sa nu se infecteze rana, poti sa faci schimburi de apa dese (15%), in fiecare zi daca se poate!
Testos Admin
Testos Admin

de adrian » 11 Mai 2007, 15:26

Broscutele mele o duc foarte bine.Cea bolnavioara s-a insanatosit 100%, chegurile de sange de pe plastron disprand in totalitate.
Ce am observat este faptul ca au crescut destul de mult in aceste cateva luni, mai ales cea care a fost bolnava...ea este foarte gurmanda :)
problema o constituie faptul ca fac foarte multa mizerie in ciuda faptului ca filtrul merge non-stop. (Filtru este pt acvarii de 40-80 L, iar acvariul meu are 30L).Intrebarea mea este in momentul cand vor fi destul de mari, pt ca am vazut ca ele ajung cat palma, cum pot pastra o curatenie cat de cat in acvariu si cam ce litraj trebuie sa aiba acvariul?
Aveti vreunul broscute mature, 3-4 ani? Si daca aveti cum procedati ca apa sa fie cat de cat curata?
E o problema destul de mare, pt. ca in 2-3 ani se vor mari si nu stiu cum sa fac sa le fie bine si lor si sa arate acvariul estetic.
Iata mediul lor de acum:

Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 11 Mai 2007, 16:28

adrian scrie:Aveti vreunul broscute mature, 3-4 ani? Si daca aveti cum procedati ca apa sa fie cat de cat curata?
E o problema destul de mare, pt. ca in 2-3 ani se vor mari si nu stiu cum sa fac sa le fie bine si lor si sa arate acvariul estetic.

Testoasele mele sunt mature si filtrul pe care il folosesc face fata cu succes.
Imagine

PS: Incalzitorul tau nu trebuie sa stea la verticala pentru ca trebuie scufundat in apa macar pana la marcajul de pe el ("minimum"), altfel nu functioneaza cum trebuie si poti sa ai surpriza ca intr-o zi sa faci supa de testoase :)( .
Testos Admin
Testos Admin

de adrian » 12 Mai 2007, 06:18

Am pus incalzitorul pe fundul acvariului, ca sa evit supa de testoase, de care spuneai :)
Filtrul tau e creatie proprie; eu n-am timp de asa ceva si nici nu-s pasionat de construirea de filtre sau acvarii.
Testos juvenil
Testos juvenil

de adrian » 10 Iun 2007, 19:30

De la un timp insula (vezi foto) si pietrele au inceput sa se inverzeasca.Ce ma ingrijoreaza este ca am observat si pe carapacea uneia din broscute 3 puncte mici verzi. Oare de la ce este?
Mentionez ca am un day glow, care arde cam 10 ore pe zi.Distanta de la bec la apa este de 40 cm.Sa fie de la lumina? :roll:
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 10 Iun 2007, 20:50

Cred ca este vorba despre alge. Din pacate fotografia nu s-a atasat pe forum, mai incearca o data.
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 11 Iun 2007, 01:13

Sigur sunt alge si nu trebuie sa te ingrijoreze, decat daca nu iti place aspectul algelor. :mrgreen:
PS: Acel Day Glo nu emite uv-B, deci nu ii oferi iluminarea necesara.
Testos Admin
Testos Admin

AnteriorUrmătorul